Novi Jeep® Cherokee

07 September 2018

  • Nova inačica najsposobnijeg SUV modela srednje klase s novim, premium značajkama Jeep dizajna i naprednim tehnoloških rješenjima.
  • Redizajnirana unutrašnjost s novim materijalima, praktičnim pretincima za odlaganje i prtljažnikom veće zapremnine.
  • Europski modeli opremljeni su 2,2-litrenim motorom MultiJet II u dvije inačice snage (150 ili 195 ks).
  • Na tržištima izvan Europe dostupni su i 3,2-litreni Pentastar V-6 s 272 ks i 2,4-litreni Tigershark MultiAir2 sa 177 ks.
  • Novi 2,0-litreni benzinski motor s direktnim ubrizgavanjem i turbopunjačem, procijenjene snage 270 ks, nadopunit će taj proizvodni program u Europi od 2019.
  • Mogućnost odabira tri vrste sustava pogona na sva četiri kotača i tehnologije odvajanja stražnje osovine.
  • Dostupan s četvrtom generacijom sustava UconnectTM i 7,0 ili 8,4-inčnim dodirnim zaslonom visoke razlučivosti te ugrađenom tehnologijom Apple CarPlay i Android AutoTM.
  • Brojni sigurnosni i zaštitni sustavi uključuju sustav upozorenja za udarac sprijeda Plus s kočenjem u nuždi za pješake, napredni sustav za pomoć pri parkiranju, prilagodljivi regulator brzine Plus, sustav upozorenja za napuštanje prometnog traka LaneSense Plus, sustav za nadzor mrtvog kuta i otkrivanje drugog vozila pod pravim kutom pri kretanju unatrag, kameru za vožnju unatrag s dinamičkim prikazom linija ParkView, aktivni ograničivač brzine i osam zračnih jastuka u osnovnoj opremi.
  • Dostupan u Europi od rujna u razinama opreme Longitude, Limited i Overland, a modeli Sport i nezaustavljivi Trailhawk pridružit će se dostupnom asortimanu 2019. godine.
  • Više od 90 komada originalne dodatne opreme Mopar® upotrijebljeno je za prilagodbu novog modela Cherokee zajedno sa sustavom Mopar® Connect, inovativnim kompletom povezanih usluga za sigurnost i zaštitu te daljinsko upravljanje vozilom.
  • Jeep Cherokee i banka FCA Bank: kompletan asortiman rješenja za financiranje za potpuno „bezbrižnu” vožnju.
  • Medijska kampanja utemeljena na konceptu „Born to be wild” (rođen za divljinu) izgrađenom oko ideje da se iskonsko podrijetlo naravi 4×4 nalazi u svima i samo evoluira i prerasta u udobnost, sigurnost i funkcionalnost – za koje su karakteristične vrijednosti slobode i avanture koje jamči samo marka Jeep.

Bogato naslijeđe, napredna tehnologija, kvalitetna izrada i vrhunski dizajn savršeno su ukomponirani i nastao je novi Jeep® Cherokee – nova inačica najsposobnijeg SUV modela srednje klase koji upravo savršeno zadovoljava zahtjeve modernog života u gradu, jednako kao i one za avanture izvan utabanih staza.

S novim, upadljivim izgledom koji ostaje odan DNK kodu marke te korisnički prilagodljivom tehnologijom, novi Cherokee nudi još veću udobnost, mogućnost povezivanja, sigurnost, svestranost i zaštitu. Pravi je izbor za kupce koji žive „gradske avanture” i traže vozilo koje jamči udobnost i funkcionalnost uz već priznate „off-road” sposobnosti i upadljiv dizajn.

S četiri napredna motora u kombinaciji s poboljšanim i visokoučinkovitim mjenjačem, tri sustava pogona na sva četiri kotača i neovisnim prednjim i stražnjim ovjesom, ova inačica modela Cherokee jamči izvanredno iskustvo pri vožnji, vrhunsku razinu upravljivosti i već priznate „off-road” sposobnosti.

U Europi će novi Cherokee pogoniti 2,2-litreni MultiJet II turbo dizelski motor niske potrošnje, dostupan u dvije inačice snage – 150 i 195 ks – u kombinaciji s ručnim mjenjačem sa šest brzina i poboljšanim automatskim mjenjačem s devet brzina. Dostupan asortiman motora dodatno će se nadopuniti sljedeće godine s novim 2,0-litrenim benzinskim motorom s turbopunjačem s četiri cilindra u redu, procijenjene snage 270 ks, koji jamči izvrsne performanse i nisku potrošnju goriva. Izvan Europe u asortimanu se nalaze i 3,2-litreni Pentastar V-6 motor snage 272 ks (dostupan na tržištima Bliskog istoka, Rusije i Afrike) te 2,4-litreni Tigershark MultiAir2 motor snage 177 ks (za afričko i rusko tržište), oba u kombinaciji s automatskim mjenjačem s devet brzina i oba dostupna odmah po plasiranju na tržite.

Novi Jeep Cherokee bit će dostupan s razinama opreme Longitude, Limited i Overland, a u prodajne salone Jeep diljem Europe dolazi u rujnu 2018.). Proizvodni program novog modela Cherokee bit će nadopunjen sljedeće godine s inačicama Sport i nezaustavljivim modelom Trailhawk.

Trebate pomoć? Dopustite da vam pomognemo.