Povjest

NASLIJEĐE HEROJA

Ikonska marka Jeep® prepoznata je diljem svijeta — uvijek se povezuje sa slobodom, velikim mogućnostima i avanturom. Svako Jeep vozilo ima svoju jedinstvenu priču za ispričati, s bogatim naslijeđem koje seže sve do originalnog modela Willys MA.

Naša priča je vaša priča. Vlasnici Jeep vozila već odavno znaju da je Go Anywhere, Do Anything® način življenja — a ne samo slogan tvrtke. Istražite našu legendarnu liniju proizvoda, a potom krenite sa stvaranjem vlastite priče u nekom od vozila Jeep 4×4.

1940-te

Rođen u jeku bitke, svestrani Jeep 4×4 postao je heroj među tisućama savezničkih vojnika diljem svijeta. Jednako herojska civilna vozila Jeep iz 1940-ih godina učvrstila su poziciju marke Jeep kao vodeće marke kada je u pitanju tehnologija 4X4.

1950-te

1950-ih godina povećao se interes za vozilima za slobodno vrijeme, a bila je važna i superiorna tehnologija izrade. Brojni su entuzijasti pomogli pri lansiranju modela Jeep Jamborees na tržište i osigurali nove prodajne rekorde zahvaljujući sedam jedinstvenih modela.

1960-te

Potpuno novi Jeep Wagoneer postao je sinonim za profinjenost i inovacije. Prestiž i individualnost bili su glavni aduti tog vremena. Linija vozila Jeep povećala se i uključeno je 14 novih modela za rad, igru, slobodno vrijeme i luksuzni prijevoz.

1970-te

Vodstvo marke Jeep 4×4 nastavlja se 70-ih godina uvođenjem prvog sustava 4×4 koji je uključen svo vrijeme. Sportski model s 2-vrata,- Cherokee (SJ) pokupio je sve nagrade u kategoriji vozila 4×4. Šest modela povećalo je prodaju do najviših razina-bila je veća nego ikad.

1980-te

Tržištu je predstavljen potpuno novi Jeep Cherokee (XJ) koji je donosi revoluciju na tržište vozila 4×4. Moćan model XJ po mnogočemu bio je prvi na svijetu, uključujući sljedeće: bio je prvo kompaktno SUV vozilo s 4-vrata, prvi s konstrukcijom karoserije na okviru (UniFrame), prvi s neprekidno uključenim sustavom 4×4 i brzim mijenjanjem brzina.

1990-te

Potpuno novi Jeep Grand Cherokee (ZJ), lansiran na tržište 1993. godine, postavio je nove standarde u industriji zahvaljujući jedinstvenoj ujednačenosti sposobnosti u vožnji po asfaltiranim cestama i off-road vožnji. Vozilo Wrangler (TJ) iznimnih sposobnosti i s novim spiralnim ovjesom na tržište je lansiran 1997. 1999. godine započinje prodaja novog modela Grand Cherokee (WJ), najboljeg SUV vozila koje je ikada izrađeno. Tijekom desetljeća zabilježena je prodaja od 629 000 komada.

2000-te

Radikalan model Jeep Wrangler Rubicon, predstavljen tržištu 2003. godine, bio je najmoćnije vozilo koje je ikad proizvela marka Jeep. Novi Wrangler s četiri vrata izazvao je pravu oluju na tržištu. Compass i Patriot bili su prva Jeep vozila u segmentu malih cross-over vozila.

Trebate pomoć? Dopustite da vam pomognemo.