Marka Jeep® na Međunarodnom salonu automobila u Ženevi 2018.

06 March 2018

  • Dvije EMEA premijere: potpuno novi Wrangler, četvrta generacija legendarne Jeep® ikone, i novi Jeep Cherokee 2019, najnovija evolucija najsposobnijeg SUV modela srednje klase koji je ušao u povijest u svojoj kategoriji.
  • Europski debi novog Jeep Grand Cherokee Trackhawk, najsnažnijeg Jeep SUV modela ikad.
  • Ova tri Jeepova debitanta bit će otkrivena tijekom konferencije za medije u 10:15 sati u utorak, 6. Ožujka, na Jeepovom štandu (paviljon 5). Online prijenos uživo bit će dostupan na adresi jeepgeneva2018.jeeppress-europe.com
  • Zajedno s novostima Renegade i grand Cherokee ponude bit će predstavljen specijalni novi Jeep Compass “Night Eagle” model.
  • Također će biti predstavljena četiri Mopar opremljena Jeep vozila, uključujući novu pet vratnu izvedbu modelaWrangler Sahara s jedinstvenom personalizacijom koja unaprjeđuje njegove terenske performanse.

Još jednom će marka Jeep® biti snažno prisutna na godišnjoj Ženevskoj izložbi automobila, s predstavljanjem tri značajna debitanta. Pažnju će privući novi Wrangler i Cherokee koji će doživjeti svoj debi na EMEA (Europa, Srednji Istok i Afrika) tržištu, dok će model Grand Cherokee Trackhawk biti prvi put predstavljen na jednom od salona automobila u Europi. Novosti koje će biti predstavljene u Ženevi označavaju početak još jednog poglavlja izvanredne povijesti ove američke marke koja je sinonim za terensku vožnju još od 1941. godine. Detalji Jeep novosti bit će predstavljeni tijekom Jeepove konferencije za medije u 10:15 sati u utorak, 6. ožujka, u Jeepovom izložbenom prostoru (paviljon 5). Web prijenos uživo s Jeepove konferencije za medije bit će dostupan na adresi jeepgeneva2018.jeeppress-europe.com.

Zvijezda Jeepovog izložbenog prostora u Ženevi bit će Jeep Wrangler. Sada u svojoj četvrtoj generaciji, ovaj Jeep zadržava legendarne 4×4 sposobnosti i DNK originala, uz dodavanje novih i unaprjeđenih motora, više opcija vožnje na otvorenom zraku te niza značajki napredne tehnologije za dodatnu sigurnost i povezivost. Kako bi se naglasilo njegovo legendarno nasljeđe, potpuno novom modelu Wrangler na štandu će se pridružiti model 1941 Willys-Overland MB, vozilo koje je univerzalno priznato kao prvi Jeep i model koji je uspostavio ovu legendarnu američku marku.

Svoj regionalni debi u Ženevi također će doživjeti novi Jeep Cherokee s novim premium dizajnom koji ostaje dosljedan Jeepovoj DNK, uz predstavljanje novog tehnološkog sadržaja i naprednih motora. Po prvi put u Europi bit će predstavljen model Jeep Grand Cherokee Trackhawk – najsnažniji i najbrži Jeepov SUV ikad, koji je pokretan kompresorskim 6.2-litrenim V8 motorom koji razvija snagu od 700 KS i okretni moment od 868 Nm.

Marka Jeep će u Ženevi također predstaviti model Jeep Compass Night Eagle – novi specijalni model koji predstavlja sjajne crne naglaske i vanjske detalje koji osiguravaju više agresivan izgled i sportsku privlačnost profinjenom dizajnu ovog kompaktnog Jeepovog SUV modela. Ova nova specijalna serija nadopunjuje Night Eagle specijalnu ponudu koja je u zadnje tri godine uspješno ponuđena na modelima Renegade, Cherokee, Grand Cherokee i Wrangler.

Također će biti predstavljeni najnoviji proizvodi i nadopune europske ponude, uključujući Renegade model iz 2018., koji je sada više povezan i funkcionalniji nego ikad prije, zahvaljujući nadograđenom informacijsko zabavnom sustavu uz ponudu 5-, 7- ili 8,4-inčnih zaslona, nove navigacije, zabavnih i hands-free komunikacijskih značajki te novog sadržaja koji je izveden kako bi unaprijedio iskustvo vožnje i udobnost putnika. Top Limited izvedba, koja će biti predstavljena na Jeepovom štandu, može se pohvaliti Carbon Black vanjštinom s novom Polar Plunge unutrašnjošću te je pokretana 170 KS snažnim 1,4-litrenim MultiAir2 motorom.

Na Jeepovom štandu u Ženevi također će biti predstavljen novi Grand Cherokee S – ekskluzivna sportom nadahnuta specijalna serija koja u svijet ovog najnagrađivanijeg SUV modela na svijetu unosi novu sportsku privlačnost. Ovaj model je opremljen 250 KS snažnim  3.0-litrenim Multijet II dizelskim motorom i Bright White Clear Coat vanjštinom, koja je nadopunjena crnom Nappa kožom i antilop unutrašnjošću.

Jeepovu prezentaciju u Ženevi nadopunit će četiri vozila s Mopar dodacima – službenog uslužnog partnera koji je odgovoran za postprodajne usluge marke Jeep. To su novi Jeep Wrangler Sahara (izvedba s pet vrata), s posebnom individualizacijom koja unaprjeđuje njegove terenske performanse, model Jeep Renegade Longitude s Hyper Green vanjštinom, Jeep Compass Trailhawk sa Spitfire Orange vanjštinom i Grand Cherokee Trailhawk u Rhino boji.

EMEA premijera za potpuno novi Jeep Wrangler

Legendarni Jeep Wrangler je sada potpuno nov, ali ostaje dosljedan originalu i nudi nedostignute, legendarne terenske sposobnosti koje su dodatno poboljšane u odnosu na prethodnu generaciju.

Sada u svojoj četvrtoj generaciji, Jeep Wrangler potvrđuje svoju poziciju neosporenog terenskog prvaka koji istovremeno osigurava udobnost i dinamiku vožnje, koji su potrebni za svakodnevnu uporabu. Ovisno o modelu, potpuno novi Wrangler nudi specifične tehničke značajke uključujući dva napredna 4×4 sustava – Command-Trac 4×4 sustav s dvo-stupanjskim prijenosnim sklopom i niskim prijenosnim odnosom od 2,72:1 (standard u izvedbama Sport i Sahara) te Rock-Trac 4×4 sustav s “4LO” prijenosnim odnosom od 4:1, Tru-Lok blokirajuće diferencijale i elektroničko odspajanje sway-šipke (standard na modelima Rubicon). Oba sustava su aktivna, na zahtjev aktivirajuća, stalna 4×4 sustava koji omogućuju kontinuirani nadzor i optimalnu raspodjelu okretnog momenta na prednje i stražnje kotače, kako bi se samouvjereno suočio s bilo kojim uvjetima vožnje.

Prepoznatljivi vanjski dizajn potpuno novog modela Wrangler uključuje trenutno prepoznatljivu prednju masku, legendarna okrugla prednja svjetla i kockasta stražnja svjetla koji mu osiguravaju prepoznatljivi Wrangler karakter – te koja su u izvedbama Sahara i Rubicon dostupna u LED tehnologiji. Praktični preklopivi vjetrobran i razne kombinacije krova, uključujući novi premium mekani krov, laganiji i za uporabu lakši Freedom Top i novi Sky One-Touch električki krov, osiguravaju više slobode na otvorenom zraku.

Unutrašnjost modela Jeep Wrangler kombinira autentični stil, raznovrsnost, udobnost i intuitivnu uporabu značajki. U cijeloj kabini mogu se uočiti precizna izrada i visokokvalitetni materijali. Dostupne značajke udobnosti uključuju školjkasta sjedala presvučena tkaninom ili kožom s istaknutim šavovima, koja sada uključuju namještanje bočnih stranica i lumbalnog dijela, grijanje na prednjim sjedalima i upravljača te stražnje držače za čaše.

Jeepova funkcionalnost može se uočiti u novo dizajniranoj središnjoj konzoli koja sada uključuje ručicu mjenjača, prijenosnog sklopa i parkirne kočnice. Pametna rješenja za odlaganje mogu se pronaći u svim dijelovima kabine novog Wranglera, uključujući i izdržljive mrežaste džepove koji se šire cijelom dužinom vrata, kao i razne pretince za odlaganje telefona. Potpuno novi Trail Rail sustav upravljanja teretom omogućuje lak pristup sadržaju u teretnom prostoru i osigurava dodatne opcije za organiziranje i učvršćenje tereta. Dva USB priključka sprijeda i dva na dohvat putnika na stražnjim sjedalima, osiguravaju vezu s medijskim sustavom.

Potpuno novi Jeep Wrangler nudi nove UconnectTM sustave – UconnectTM 5, 7 i 8.4 NAV, uz odabir 5.0-, 7.0- ili 8.4-inčnih na dodir osjetljivih zaslona, koji osiguravaju komunikacijske, zabavne i navigacijske značajke koje vozači i putnici žele, uključujući 7-inčnu LED ploču s instrumentima u boji u izvedbama Sahara i Rubicon. Nova četvrta generacija UconnectTM sustava uključuje za uporabu lake značajke, veliku snagu obrade podataka, kraća vremena uključivanja i dodirne zaslone koji prikazuju grafiku visoke razlučivosti.

Potpuno novi Jeep Wrangler, opremljen UconnectTM 7.0 ili 8.4NAV sustavom, nudi na dodir osjetljivi zaslon visoke razlučivosti, nove Apple CarPlay i Android Auto značajke, čime se legendarni dizajn nadopunjuje naprednim tehnologijama.

Sigurnost i zaštita bili su ključni elementi u razvoju nove generacije modela Jeep Wrangler, nudeći niz značajki aktivne i pasivne sigurnosti, uključujući nadzor mrtvog kuta i detekciju stražnjeg poprečnog prometa, prednje i stražnje parkirne senzore, i Park View stražnju kameru s dinamičnim vodilicama.

Više informacija o potpuno novom modelu Jeep Wrangler bit će dostupno na Jeepovoj stranici za medije odmah nakon Jeepove konferencije za medije 6. ožujka.

EMEA debi modela Jeep Cherokee 2019

Evolucija modela Jeep Cherokee, najsposobnijeg SUV vozila srednje klase i modela koji je uspostavio ovu kategoriju, može se pohvaliti novim autentičnim i premium dizajnom koji je dosljedan Jeepovoj DNK i predstavlja dodatne značajke udobnosti i funkcionalnosti za sve putnike.

Cherokee 2019 osigurava svakodnevnu praktičnost s izvanrednim značajkama vožnje i upravljanja, uz neovisni prednji i stražnji ovjes, torzijsku krutost karoserije svjetske klase, napredne motore u kombinaciji s devet-stupanjskim automatskim ili šest-stupanjskim ručnim mjenjačem i niz sigurnosnih i zaštitnih sustava, uključujući i upozorenje na frontalni sudar, aktivno upozorenje na izlazak iz vozne trake i prilagodljiv tempomat Plus.

Jeep Cherokee, modelske godine 2019., uključuje novi vanjski dizajn koji naginje na premium stranu ove marke, ali ostaje dosljedan legendarnom Jeepovom stilu. Nova vanjština može se pohvaliti svježim izgledom s novim licem, laganim poklopcem motora, LED prednjim svjetlima, dnevnim pozicijskim svjetlima (DRL), svjetlima za maglu i stražnjim svjetlima te je nadopunjena nadograđenom unutrašnjošću koja je redizajnirana za udobnost i praktičnost. Nadopunjena unutrašnjost modela Jeep Cherokee 2019 dobila je dašak svježine i elegancije, ali je ostala praktična i udobna. Premium rukom izvedeni oblici povezuju poznata rješenja Jeepovog dizajna i visokokvalitetne materijale s preciznom izradom. Za vozača prilagođen kokpit, opremljen za uporabu lakom, korisnom tehnologijom i pametnim, promišljenim značajkama odlaganja, putnicima pruža sve što trebaju za bilo kakvu pustolovinu. Kapacitet teretnog prostora je također poboljšan i sada nudi dodatni i praktični prostor za odlaganje koji može lako primiti opremu za svakodnevne pustolovine. Pristup teretnom prostoru je lakši zahvaljujući hands-free električki upravljanom poklopcu prtljažnika, kojim se može upravljati potezom noge ispod stražnjeg branika.

Jeep Cherokee 2019 također uključuje najnovije UconnectTM sustave koji uključuju komunikacijske, zabavne i navigacijske značajke.

Ovisno o opremi, Jeep Cherokee može biti opremljen UconnectTM 5.0-inčnim ili novim UconnectTM 7.0-inčnim, UconnectTM 8.4-inčnim i UconnectTM 8.4″ NAV sustavima koji uključuju snažnije procesore, kraća vremena uključivanja i dodirne zaslone koji prikazuju grafiku visoke razlučivosti. Ovaj sustav vozaču omogućuje kontrolu mnogih ugrađenih značajki, uključujući klima uređaj i audio sustav, direktno preko UconnectTM zaslona. Jeep Cherokee modeli opremljeni UconnectTM 7.0, 8.4 ili 8.4 NAV sustavima također uključuju Apple CarPlay i Android Auto značajke.

Za one klijente koji traže užitak vožnje na otvorenom zraku, koji može osigurati samo Jeep, Cherokee 2019 i dalje nudi CommandView dvodijelni električni krovni otvor, koji je kao opcija dostupan za sve pakete opreme. CommandView se produžuje od vjetrobrana do stražnjeg dijela vozila, što osigurava savršeni pogled na i izvan ceste.

Dostupan s ponudom tri sustava pogona na sve kotače (Jeep Active Drive I, Jeep Active Drive II i Jeep Active Drive Lock) koji su unaprjeđeni za dosad neviđene 4×4 sposobnosti u svim vremenskim uvjetima i tehnologijom odspajanja stražnje osovine koja smanjuje potrošnju kada 4×4 značajke nisu potrebne, Jeep Cherokee zadržava svoju poziciju kao srednji SUV koji postavlja standarde.

Više informacija o modelu Jeep Cherokee 2019 bit će dostupno na Jeepovoj stranici za medije odmah nakon Jeepove konferencije za medije 6. ožujka.

Europsko predstavljanje novog Jeep Grand Cherokee Trackhawk

Treća velika novost u vezi Jeep proizvoda na salonu automobila u Ženevi je model Grand Cherokee Trackhawk, najsnažniji i najbrži SUV ikad, koji će se naći na europskom tržištu krajem prvog kvartala.

Pokretan kompresorskim 6.2-litrenim V-8 motorom, koji razvija snagu od 700 KS pri 6000 o/min i okretni moment od 868 Nm, u kombinaciji s nadograđenim TorqueFlite osam-stupanjskim automatskim mjenjačem visokog kapaciteta prijenosa okretnog momenta, Grand Cherokee Trackhawk osigurava revolucionarne performanse: 0 – 100 km/h za 3,7 sekundi, maksimalna brzina od 289 km/h te put kočenja od 100 – 0 km/h od 37 metara zahvaljujući novom Brembo sustavu kočenja. Dinamičke značajke i upravljanje vrhunske klase osigurane su zahvaljujući Selec-Trac sustavu s pet dinamičkih programa rada i Bilstein sustavu ovjesa prilagodljive tvrdoće.

Vanjština novog Jeep Grand Cherokee Trackhawk je istovremeno agresivna i funkcionalna te se dodatno može razlikovati lukovima kotača u boji karoserije, poklopcem motora s dvostrukim otvorima za izbacivanje vrućeg zraka i četverostrukim ispušnim cijevima. Sa strane poznate prednje maske sa sedam otvora nalaze se bi-xenon prednja svjetla obrubljena LED trakom. Prednja svjetla na modelu Trackhawk imaju sjajnu crnu pozadinu kako bi se naglasio njihov izgled dragulja.

Vanjski izgled je nadopunjen novim 20″ x 10″ naplatcima s izgledom titana, koji otkrivaju prepoznatljive Brembo čeljusti kočnica, “Supercharged” oznakom na obim prednjim vratima i “Trackhawk” oznakom na podiznim stražnjim vratima – od kojih obje uključuju Liquid Titanium Chrome slova na mat crnoj pozadini.

Preuzimanjem inspiracije iz svijeta utrka, utrkama inspirirana unutrašnjost tako je izvedena da osigura ugodnu okolinu: izvedena je od na dodir mekanih materijala premium kvalitete i ukrašena ekskluzivnim Light Black Chrome detaljima i karbonskim umetcima. Armaturna ploča uključuje ploču s instrumentima sa 7” informacijskim zaslonom vozača (DID), s brojačem okretaja u sredini, dok je brzinomjer sa skalom do 320 km/h postavljen s lijeve strane.

Središnji dio armaturne ploče zauzima novi 8.4-inčni zaslon UconnectTM sustava s Apple CarPlay i Android Auto značajkama, kao i za Trackhawk-ekskluzivnu aplikaciju Performance Pages koja trenutno prikazuje performanse automobila.

Trackhawk uključuje standardnu Nappa kožu i antilop sjedala s uvezenim logotipom “Trackhawk”. Novi Premium Metal Package dio je standardne opreme i unutrašnjost unaprjeđuje raznim premium umetcima od pravog metala. Dodatne premium značajke unutrašnjosti uključuju: standardni sustav aktivnog smanjenja buke; premium stropnu oblogu; kožom presvučenu armaturnu ploču, vrata, središnju konzolu i naslon za ruke; Berber podne prostirke s Trackhawk oznakom i zabavni sustav za stražnja sjedala s dvostrukim zaslonom s Blue-ray pogonom i dva različita audio sustava, uključujući 825 W Harman Kardon sustav s 19-inčnim zvučnicima i dva subwoofera.

Novi Jeep Grand Cherokee Trackhawk nudi preko 65 sigurnosnih i zaštitnih značajki, uključujući Trailer Hitch Camera View at Speed sustav, koji vlasnicima omogućuje pogled na predmete u prikolici tijekom vožnje uz pomoć stražnje ugrađene kamere; Valet režim koji omogućuje više prilagođeno, podesivo iskustvo vožnje; prilagodljivi tempomat sa stop funkcijom; naprednu pomoć pri naglom kočenju; nadzor mrtvog kuta s detekcijom stražnjeg poprečnog prometa; upozorenje na frontalni sudar pri punoj brzini s funkcijom izbjegavanja sudara; prednje i stražnje parkirne senzore; upozorenje na izlazak iz vozne trake Plus i upozorenje na naglo kočenje.

Uz standardnu opremu, Trackhawk model koji će biti predstavljen na Jeepovom štandu u Ženevi uključuje Redline vanjštinu, opcijske 20″ x 10″ crne kotače i crnu Laguna kožnu unutrašnjost.

Novi Jeep Renegade 2018. modelske godine: još više povezan i funkcionalan

Nedavno predstavljen na nekoliko tržišta u cijeloj Europi, novi Renegade 2018 doživio je veliku nadopunu u smislu informacija i zabave, funkcionalnosti i individualizacije – što ovaj najsposobniji SUV u njegovoj kategoriji čini još privlačnijim.

Najveći napredak je predstavljanje sljedeće generacije UconnectTM sustava s 5.0, 7.0 i 8.4-inčnim zaslonima – od kojih su zadnja dva HD zasloni – te koji nude široki raspon navigacijskih, zabavnih i hands-free komunikacijskih značajki, uz niz inovacija koje su izvedene da unaprijede iskustvo vožnje i udobnost putnika.

Unutrašnji ambijent je postao još funkcionalniji s redizajniranom središnjom konzolom i dodatnim rješenjima za spremanje, dok nove presvlake sjedala i izrada unutrašnjosti osiguravaju moderniji i profinjeniji osjećaj.

Posjetitelji Jeepovog izložbenog prostora moći će baciti detaljni pogled na top Limited izvedu s Carbon Black vanjštinom u kombinaciji s Polar Plunge unutrašnjosti. Vozilo se može pohvaliti svijetlosivim kožnim sjedalima i kompletnom opremom, uključujući 18-inčne aluminijske naplatke, UconnectTM 8.4-inčni NAV sustav, upozorenje na frontalni sudar i upozorenje na izlazak iz vozne trake (oba su dio standardne opreme). Opcijski paketi uključuju zimski paket, koji ima grijanje prednjih sjedala i upravljača, te parking paket, koji je izveden da olakša parkiranje uporabom nadzora mrtvog kuta s detekcijom stražnjeg poprečnog prometa, stražnju kameru i pomoć pri paralelnom i poprečnom parkiranju.

MODELI SPECIJALNIH SERIJA

Jeep Compass Night Eagle

Svoj EMEA debi na Jeepovom štandu u Ženevi doživjet će novi Compass Night Eagle, model specijalne serije. Ova nova specijalna serija uključuje specifični estetski tretman koji izgled ovog kompaktnog Jeepovog SUV modela čini još ekskluzivnijim. Predstavljen u Europi prošlog ljeta, Jeep Compass je redefinirao standarde u svom segmentu, kombiniranjem korisnički prihvatljivih tehnologija s legendarnim terenskim sposobnostima ove američke marke. U 2017. bio je drugi najbolje prodavani Jeep model u Europi – rezultat koji je još impresivniji uzimajući u obzir da je to postigao u samo šest mjeseci od početka prodaje.

Night Eagle ‘tretman’ modelu Compass pruža tamniju i više sportsku privlačnost preko pametne uporabe crnih stilskih rješenja. Izvana, prednji kraj uključuje crnu sjajnu prednju masku i okvire svjetala za maglu. Izgled ove nove specijalne serije nadopunjen je sjajnim crnim 18-inčnim naplatcima, zatamnjenim staklima i odgovarajućom Night Eagle oznakom. Jednako ”crni” tretman može se pronaći i u unutrašnjosti u kojoj se mogu pronaći crna vinil i sjedala od tkanine s namještanjem lumbalnog dijela.

U Europi, novi Compass Night Eagle bit će dostupan od drugog kvartala ove godine s ponudom tri motora, uključujući 1.4-litreni MultiAir2 Turbo benzinski motor sa Stop&Start funkcijom, koji razvija snagu od 140 KS pri 5000 o/min i okretni moment od 230 Nm pri 1750 o/min te dolazi u kombinaciji sa šest-stupanjskim ručnim mjenjačem i 4×2 pogonom. Dizelska ponuda uključuje MultiJet II motore – 1.6-litreni sa Stop/Start funkcijom, koji razvija snagu od 120 KS ori 3750 o/min i okretni moment od 320 Nm pri 1750 o/min (uparen sa šest-stupanjskim ručnim mjenjačem i 4×2 konfiguracijom), te 2.0-litreni motor koji razvija 140 KS pri 4000 o/min i okretni moment od 320 Nm pri 1750 o/min (uparen s devet-stupanjskim automatskim mjenjačem ili šest-stupanjskim ručnim mjenjačem i 4×2 konfiguracijom). Izvan Europe, ponuda motora ovog modela uključivat će 2.4-litreni motor koji razvija 150 ili 170 KS s 4WD pogonom i devet-stupanjskim automatskim mjenjačem.

Uz Redline boju karoserije i crnu vinil/tkanina unutrašnjost, novi Compass Night Eagle, koji će biti predstavljen u Ženevi, pokretan je 140 KS snažnim 1.4-litrenim MultiAir2 benzinskim motorom koji je uparen sa šest stupanjskim ručnim mjenjačem i 4×2 pogonom. Njegova kompletna oprema je tako dizajnirana da kreira udobnu i tehnološki naprednu okolinu i uključuje “Night Eagle Tech Pack”, s UconnectTM 8.4 NAV sustavom, ParkView stražnjom kamerom i automatskim klima uređajem. Za još više sportski izgled, vozilo predstavljeno u Ženevi također uključuje Mopar glavu ručice mjenjača.

Jeep Grand Cherokee S

Jeep Grand Cherokee bit će u središtu pozornosti u Ženevi s ekskluzivnim S specijalnim izdanjem, novom sportskom interpretacijom najnagrađivanijeg SUV modela ikada.

Ovaj novi model ograničene serije temelji se na 26 godina uspjeha u prodaji i tehnoloških rekorda, tijekom kojih je model Grand Cherokee definirao premium SUV segment koji je kreirao 1992. te je uvelike doprinio da bude još privlačniji klijentima u cijelom svijetu.

Dostupan od siječnja u Jeepovim prodajnim salonima na većini velikih europskih tržišta, novi S model premium dizajnu modela Jeep Grand Cherokee daje novi sportski izgled s prepoznatljivom vanjštinom koja je unaprjeđena s Low Gloss Granite Crystal detaljima na oznaci, obrubima prednje maske, stepenici vrata, stražnjim svjetlima i 20-inčnim kotačima. Druge značajke uključuju sjajnu crnu prednju masku i kompletni obrub prozora te dvostruke ispušne cijevi s crnim krom tretmanom.

Sportski karakter ovog modela dodatno je naglašen sportskim ovjesom – koji je uključen u grupu standardnih performansi upravljanja.

Unutar kabine Jeep Grand Cherokee S nudi Anodized Gun Metal detalje, umetke od crnog drveta i crne šavove armaturne ploče. Njegovom sportskom karakteru doprinose Mopar papučice od svijetlog metala i crna Nappa perforirana kožna sjedala, kao u modelu SRT, sa crnim istaknutim šavovima.

Uz specifična stilska rješenja, nova specijalna serija uključuje niz naprednih i korisnički prihvatljivih tehnoloških značajki, kao što je najnovija inačica UconnectTM sustava s 8.4-inčnim dodirnim zaslonom koji uključuje Apple CarPlay značajke te je kompatibilan s Android AutoTM funkcijama i vozaču omogućuje kontrolu mnogih ugrađenih značajki, uključujući klima uređaj i informacijsko-zabavni sustav. Tu su također i 7-inčni podesivi multi-informacijski prikaz na ploči s instrumentima i 506W Alpine audio sustav sa subwooferom sa standardnom funkcijom aktivnog smanjenja buke, kako bi se unaprijedila kvaliteta slušanja u kabini.

Ponuda motora uključuje 3.0-litreni Multijet II dizelski motor koji razvija snagu od 250 KS i dva benzinska motora – 3.6-litreni V-6 (286 KS) i 5.7-litreni V-8 HEMI (352 KS). Svi su upareni s osam-stupanjskim automatskim mjenjačem.

Posjetitelji štanda u Ženevi imat će priliku vidjeti Grand Cherokee S u blistavoj bijeloj boji, sa crnom Nappa i antilop unutrašnjošću i 3.0-litrenim, 250-KS snažnim Multijet II dizelskim motorom s osam-stupanjskim automatskim mjenjačem.

JEEP VOZILA KOJA JE PRILAGODIO MOPAR

U Ženevi će debi doživjeti novi Jeep Wrangler Sahara s pet vrata sa Steel plavom metalik bojom karoserije i specijalnim dodacima marke Mopar® koji unaprjeđuju legendarne terenske sposobnosti ovog legendarnog Jeep modela. Specifična terenska oprema uključuje 2-inčni kit za podizanje ovjesa, Road Gear 17-inčne terenske kotače, zaštitu od prskanja, terenska svjetla, crne cjevaste bočne stepenice i pragove vrata. Predstavljeno vozilo unaprjeđeno je specijalnim kozmetičkim kitom uključujući prednju masku i pokrove vanjskih zrcala, ”Flag” naljepnicu poklopca motora i ”Moab” grafiku karoserije, ispušni dimnjak, mrežasti mekani krov, crni poklopac spremnika goriva, 32-inčni pokrov gume i Mopar® oznake. Ovi dodaci modelu Sahara osiguravaju ekskluzivan izgled i poboljšavaju njegove terenske sposobnosti. Funkcionalnosti modela Wrangler doprinose dodatne značajke, poput stolića na poklopcu teretnog prostora i specijalnih rukohvata za putovanja na otvorenom zraku, dok ekskluzivnom i elegantnom izgledu kabine doprinose Katzkin kožna sjedala s prepoznatljivim šavovima.

Na osnovi Longitude paketu opreme, Jeep Renegade koji je predstavljen u Ženevi uključuje Hyper Green vanjštinu sa specijalnim terenskim dodacima s 1-inčnim kitom za podizanje ovjesa, 16” aluminijskim naplatcima i nekoliko estetskih i funkcionalnih dodataka, uključujući bočne pragove, te prednji i stražnji štitnik od prskanja, sivu saten naljepnicu poklopca motora i ”US Army Star” naljepnicu na vratima te sive saten pokrove vanjskih zrcala, prednju masku i okvire svjetala. Mopar prilagođavanje je nadopunjeno sivim saten okvirima armaturne ploče i gumenim podnim prostirkama za sve vremenske uvjete. Vozilo predstavljeno na Jeepovom štandu opremljeno je  2.0-litrenim, 140 KS MultiJet II dizelskim motorom koji je uparen sa šest stupanjskim ručnim mjenjačem i Jeep Active Drive 4×4 pogonom.

Pažnju će također privući Jeep Compass Trailhawk sa Spitfire Orange vanjštinom sa specifičnim Mopar dodacima koji uključuju krovni nosač i nosač skija. Unutrašnjost je također prilagođena s fokusom na funkcionalnost i uključuje praktični organizator tereta. Ovo vozilo također uključuje bočne štitnike, crnu kožnu unutrašnjost i 170 KS snažan 2.0-litreni turbo dizelski motor uparen s devet stupanjskim automatskim mjenjačem.

Najnagrađivaniji SUV model ikada također će primiti jedinstveni Mopar tretman: Grand Cherokee Trailhawk na Jeepovom štandu uključuje posebni završetak ispušne cijevi i bočne štitnike, krovne šine, nosač skija i daske za skijanje te praktičnu ladicu za teret. Uz Sporting Rhino vanjštinu i Black/Ruby Red kožnu i antilop unutrašnjost u dva tona, predstavljeno vozilo je pokretano 250 KS snažnim 3.0-litrenim MultiJet II V-6 turbo dizelskim motorom uparen s osam-stupanjskim automatskim mjenjačem. Standardna oprema koja omogućuje terenske performanse koje postavljaju standarde uključuje Quadra-Lift Air ovjes i Quadra-Drive II pogon na četiri kotača sa stražnjim elektronički upravljanim diferencijalom ograničenog proklizavanja.

Jeepov izložbeni prostor

Potpuno novi i dvostruko veći nego prijašnjih godina, Jeepov izložbeni prostor u Ženevi nalazi se u paviljonu 5. Uz jednostavan i moderan dizajn, prostor uključuje dvije po temi različite površine kako bi se izrazio dvojni duh ove američke marke. Pustolovni duh i terenske sposobnosti svih Jeepovih vozila uhvaćeni su na desnoj strani zahvaljujući uporabi prirodnih materijala, kao što su drvo i blato, dok na lijevoj strani kamene teksture i sjajne crne površine odišu više urbanom atmosferom, idealnom za predstavljanje više profinjenih i ekskluzivnih modela ove marke. Te dvije površine podijeljene su u sredini staklenom dijagonalnom cestom s integriranim LED svjetlima.

Trebate pomoć? Dopustite da vam pomognemo.