Jeep® Grand Cherokee SRT osvaja nagradu prema odabiru čitatelja časopisa Auto Bild Sports Cars

12 December 2017

  • Čitatelji utjecajnog njemačkog časopisa Auto Bild Sports Cars odabrali su Jeep® Grand Cherokee SRT kao najbolji uvozni model u kategoriji kombi i SUV vozila.
  • Nagrada ističe svestranost ove legendarne američke marke

Model visokih performansi, Jeep® Grand Cherokee SRT, osvaja nagradu čitatelja utjecajnog njemačkog časopisa Auto Bild Sports Cars. Snažan model od 468 konjskih snaga osvojio je nagradu prema izboru čitatelja kao najbolji uvozni model u kategoriji kombi i SUV vozila.

Po prvi su puta čitači poznatog i priznatog časopisa odabrali jedan model Jeep za pobjednika, čime su pokazali koliko im se sviđa sportski premium SUV model.

Izdanje nagrade u 2017. obuhvatilo je ukupno 110 modela vozila u 15 kategorija. Među istaknutim značajkama zbog kojih je model Jeep Grand Cherokee SRT pobijedio u svojoj kategoriji, svakako je 6,4-litreni nenabijeni motor HEMI V8 s prirodnim usisom. Snage 468 ks i s impresivnim okretnim moment od 624 Nm kod samo 4.100 o/min bez turbopunjača iz hemisferičnih komora za sagorijevanje, ovaj se motor smatra jednim od najučinkovitijih nenabijenih motora.

Nagrada pokazuje raspon i svestranost marke Jeep te dokazuje da njen bogat proizvodni program „off-road” i SUV vozila osvaja i najzahtjevnije ljubitelje vozila visokih performansi u Njemačkoj.

Jeep Grand Cherokee vodeći je model marke Jeep i najnagrađivaniji SUV ikada. Od trenutka izlaska na tržište 1992. godine zaštitni je znak marke Jeep po pitanju snage, udobnosti, inovacija i kvalitete izrade.
Ove godine Grand Cherokee slavi 25 godina vodeće pozicije u segmentu vozila 4×4 – važna obljetnica koja pokazuje u kolikoj je mjeri taj model obilježio tržište premium SUV vozila, kako ponovno oživljava pionirski duh marke Jeep pokazuje njenu neutaživu žeđ za tehničkim inovacijama. U ponudi su dostupni modeli u 6 razina opreme – Laredo, Limited, Overland, Trailhawk,  Summit,  SRT, dok će novi model Trackhawk na tržište izaći u prvoj polovini 2018. Model Grand Cherokee prodan je u više od 6 milijuna primjeraka diljem svijeta od svog izlaska na tržište prije 25 godina.

Trebate pomoć? Dopustite da vam pomognemo.