Jeep® Avenger narudžbe dosežu 40.000 primjeraka, što donosi povećanje udjela marke u B-SUV segmentu u Europi

26 September 2023

  • Potpuno električni Jeep® Avenger, Europski automobil godine 2023., bilježi preko 40.000 narudžbi u Europi od lansiranja
  • Prodaja Avengera ubrzala se u posljednja tri mjeseca zbog početka isporuka na više europskih tržišta
  • Prodaja Jeep Avengera i Renegade povećava tržišni udio marke u B-SUV segmentu s povećanjem od 33,5% posto, količine do gotovo 60%, u usporedbi s rastom tržišta od 12,8%
  • Rast elektrifikacije se nastavlja, jer tržišni udio marke Jeep u europskom B-SUV LEV segmentu je 10,6%, s gotovo 50% tržišnog udjela u Italiji
  • Talijansko tržište također postiže odlične prodajne rezultate modela Renegade, sa 7,9% udjela u segmentu u odnosu na 7,5% prošle godine

Potpuno električni Jeep® Avenger povećava prisutnost marke Jeep u visoko konkurentnom B-SUV segmentu na europskom tržištu. Europski automobil godine 2023. sada je zabilježio  više od 40.000 narudžbi kupaca od lansiranja na Paris Auto Showu prošle godine.

Potaknuta prodajom Avengera u razdoblju između siječnja i kolovoza ove godine, prodaja marke Jeep u segmentu B-SUV porasla je za 33,5% u usporedbi s prošlom godinom, što odgovara povećanju količine od 60% u odnosu na rast segmenta industrije od 12,8%. Tijekom posljednja tri mjeseca, prva isporuka Jeepa Avengera na još nekoliko tržišta pridonijela je rastu prodaje marke u segmentu.

Prodajni zamah Jeep Avengera nadopunjen je širokim priznanjem za prvi potpuno električni SUV marke. Dizajniran i proizveden kao Jeep vozilo od prvog dana, Jeep Avenger već je dobio 10 nagrada, uključujući “Europski automobil godine 2023.” (European Car of the Year 2023), “Najbolji obiteljski SUV 2023.” (Best Family SUV 2023) u izboru Women’s World Car of the Year i “Električni automobil godine” (Electric Car of the Year) u izboru Top Gear UK Awards.

Više od 40 posto potvrđenih narudžbi kupaca za Avenger odnosi se na verziju BEV, što je dokaz rastućeg interesa kupaca za potpuno električnu verziju Jeep Avengera.

Uspjeh novog Jeepa Avengera također je popraćen snažnim zamahom prodaje Jeepa Renegadea, koji drži korak s prošlogodišnjom količinom, s više od 32.000 registriranih primjeraka u odnosu na 31.705 u istom razdoblju 2022.

Eric Laforge, voditelj marke Jeep u Europi, rekao je: “Jeep Avenger dizajniran je kako bi savršeno odgovarao potrebama europskih kupaca, a to dokazuju impresivni rezultati koje Avenger postiže diljem Europe. Uspjeh Jeepa Avengera pojačan je snažnim zamahom prodaje Jeepa Renegadea, koji raste iz godine u godinu, pokazujući da se dva vozila međusobno nadopunjuju nudeći dvije potpuno različite, ekološki prihvatljive i uvjerljive alternative proizvoda u jakoj konkurenciji tržišta B-SUV vozila.”

Avenger i Renegade dva su komplementarna vozila koja također pokreću rast marke Jeep u B-SUV LEV segmentu. U Europi, Jeep je na petom mjestu s tržišnim udjelom u SUV segmentu od 10,6% (u odnosu na 9,6% prošle godine), dok u Italiji Marka nadmašuje segment s 49,9% tržišnog udjela.

Također u Italiji, Renegade je još uvijek jedan od favorita kupaca i pokazuje snažnu prodaju. Dominira B-SUV segmentom sa 7,9% tržišnog udjela u usporedbi sa 7,5% prošle godine, a postotak marke skače na 11,4% u kombinaciji s 3,5% tržišnog udjela Avengera.

Nadalje, marka Jeep također postiže odlične rezultate u Njemačkoj, Španjolskoj, Poljskoj i Nizozemskoj s dvoznamenkastim postotkom tržišnog udjela.

Potpuno električni Jeep Avenger
Avenger spaja DNA marke Jeep u kompaktni SUV s jedinstvenom kombinacijom mogućnosti, stila, funkcionalnosti i tehnologije. Čisti izraz “koncentrirane slobode”, Avenger nudi performanse marke Jeep u kompaktnom obliku kako bi jamčio bezbrižnost u svim uvjetima, kako na cesti tako i izvan nje. Novi električni pogonski sklop uključuje jedinstveni električni motor od 400 volti koji nudi doseg do 400 km po WLTP-u i do 550 km u gradskoj vožnji, a njegova mogućnost brzog punjenja osigurava vozačima dodatnu energiju za 30 km u samo tri minute.

Četiri razine opreme dostupne su na Jeepu Avengeru, a svaka ima specifičnu misiju: Avenger – novi pustolov, Longitude – utjelovljenje “cool” sposobnosti, Altitude – više tehnologije i ekskluzivnosti i Summit – predstavnik slobode. Prema podacima, kupci se opredjeljuju za dvije najviše razine opreme (Altitude i Summit) na 80% prodanih Jeep Avengera. Preferirana boja je Vulcan (crna) s 30% ukupne prodaje.

Jeep Renegade
Omiljen kod kupaca u B-SUV segmentu, Jeep Renegade spaja neusporedive terenske sposobnosti s dimenzijama i stilom koji su savršeni za uživanje u gradskom stilu života. Renegade je vozilo za kratka putovanja u gradu zahvaljujući svojoj agilnosti i značajkama upravljanja, ali i idealan SUV za otkrivanje novih puteva. Jeep Renegade je dostupan u 4xe Plug-in Hybrid verziji koja kombinira Turbo T4 motor sa snažnim električnim motorom za bolje performanse i potpunu udobnost.

Svi se podaci odnose na početak kolovoza 2023.

Trebate pomoć? Dopustite da vam pomognemo.