Jeep® e-volution izložen u Ženevi

11 March 2019

  • Premijerno predstavljanje novih modela Jeep® Renegade i Jeep Compass s plug-in hibridnom električnom tehnologijom
  • Nova tehnologija PHEV poboljšava „off-road” performanse vozila Jeep koristeći prednosti visoke razine kontrole okretnog momenta tijekom pokretanja
  • Kombinirano djelovanje dvaju pogonskih sustava osigurava snagu do 240 ks
  • Oba SUV vozila imaju baterije koje se mogu puniti putem motora s unutarnjim izgaranjem ili putem priključnog kabela za punjenje
  • Evolucija marke Jeep u Europi nastavlja se i ostaje odana iskonskim vrijednostima slobode, autentičnosti, avanture i strasti

 

Marka Jeep® nastavlja iznenađivati publiku na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu automobila u Ženevi

 

Nakon postavljanja svjetskog prodajnog rekorda u 2018. godini, marka Jeep u 2019. godinu ulazi s evolucijom koja ostaje odana iskonskim vrijednostima koja je utkana u DNK marke već dulje od osamdeset godina. Marka Jeep oduvijek je pionir u novim segmentima i novim tehnologijama: legenda započinje 1941. godine s modelom Willys-Overland, prvim 4×4 vozilom, nakon kojeg je 1946. uslijedio model Willys Wagon, koji je prvi donio koncept SUV vozila. Legendarni ugled marke u kategoriji off-road sposobnosti ne jenjava otada. Udobnost, razina upravljivosti i mogućnosti povezivanja s vremenom su se povećavale, zajedno s performansama na svim vrstama terena SUV vozila marke Jeep. Sada marka Jeep radi još jedan evolucijski iskorak ka manjem zagađenju i manjim troškovima posjedovanja predstavljanjem novih modela plug-in hibridnih električnih vozila (PHEV). Beskompromisno hibridno rješenje koje objedinjuje tehnološki izgled bez premca koji resi sva SUV vozila marke Jeep pogoni oba modela, Jeep Renegade i Jeep Compass i pretvara ih u vozila koja jamče apsolutnu slobodu, a čije su sposobnosti prešle na novu razinu zahvaljujući najnaprednijoj ekološki podobnoj tehnologiji.

 

Novi Renegade i Compass PHEV: snaga i doseg vožnje

Izloženi na štandu tvrtke Jeep u Ženevi, ovi novi plug-in hibridni modeli opremljeni su baterijama s mogućnošću punjenja putem vanjskih utičnica i koje, zahvaljujući tome, mogu pohranjivati više električne energije. To omogućuje upotrebu snažnijih električnih motora, što dovodi do čistog dosega vožnje na električni pogon od otprilike 50 kilometara i razvijanje maksimalne brzine na električni pogon od 130 km/h, kako kod modela Renegade, tako i kod modela Compass.

 

Električne jedinice rade u sinergiji s novim 1,3-litrenim turbo benzinskim motorom za povećanu učinkovitost i sveukupnu snagu. Kod modela Renegade, snaga je u rasponu od 190 i 240 ks, što jamči izvanredne performanse pri cestovnoj vožnji: Ubrzanje od 0 – 100 km/h ostvaruje se za otprilike sedam sekundi. Iste brojke – premda još ne homologirane – postiže i prvi plug-in hibridni model Compass.  Isto tako, na modelu Compass, istodobno djelovanje motora s unutarnjim izgaranjem (ICE) i električnog motora donosi maksimalnu izlaznu snagu od 240 ks.

 

Osim toga, nova SUV vozila marke Jeep s plug-in hibridnom tehnologijom zabavnija su za vožnju zahvaljujući većem ubrzanju i bržim odazivom motora. Modeli su ujedno i iznimno tihi i ekološki podobni s emisijama CO2 manjim od 50 g/km.

 

Ali prije svega, zahvaljujući elektrifikaciji, proizvodni program Jeep ima još bolje već ionako legendarne off-road sposobnosti zahvaljujući većem okretnom momentu koji donosi električni motor i sposobnosti prilagodbe istog iznimnom preciznošću tijekom pokretanja i pri vožnji na najzahtjevnijim terenima kada je potreban iznimno nizak prijenosni omjer.

 

Zahvaljujući potpuno novoj električnoj tehnologiji pogona na sva četiri kotača (eAWD), trakciju stražnje osovine ne osigurava pogonsko vratilo već poseban električni motor. Tako se dvije osovine mogu odvojiti i neovisno regulirati okretni moment na učinkovitiji način nego onaj putem mehaničkog sustava.

 

Modeli Renegade i Compass PHEV imaju posebnu ploču s instrumentima i Infotainment zaslon, poboljšane kako bi kupcima pomogli pružajući im informacije vezane uz svakodnevnu vožnju na hibridni pogon.

 

Bez odstupanja od osnovnog načela svladavanja svih prepreka, marka Jeep nastavlja s evolucijom i razvija i prebacuje svoja SUV vozila na novi razinu, sve u skladu s iskonskim vrijednostima slobode, autentičnosti i strasti. Marka spremno prihvaća nove izazove i postavlja nove standarde. Za upravljačem modela Jeep Renegade i Jeep Compass opremljenih tehnologijom PHEV, zabava vožnje postaje učinkovita i po prvi put je omogućeno svladavanje i najekstremnijih off-road staza i to ne samo na najsigurniji način, već i uz osluškivanje zvukova iz prirode.

Trebate pomoć? Dopustite da vam pomognemo.