Više tehnologije i povezivanja za novi Jeep® Compass, proizveden u Europi

05 June 2020

  • Proizveden u Italiji za europsko tržište, novi Jeep® Compass pruža više tehnološkog sadržaja, povezivanja i učinkovitosti.
  • Novi model predstavlja novi 1,3-litreni turbo-benzinski motor s dva izlaza snage (130 KS ili 150 KS), koji maksimizira potrošnju goriva, osigurava nižu emisiju CO2 i izvanredne performanse kako na cesti tako i na off-road terenima.
  • Jeep Compass premijerno predstavlja novi 1,3-litreni turbo benzinski motor u dvije verzije izlazne snage (130 ks i 150 ks) koji smanjuje potrošnju goriva i jamči manje emisije CO2, a istovremeno pruža izvrsne performanse, kako na asfaltiranim tako i na neasfaltiranim cestama.
  • Po prvi put Compass ima i konfiguraciju pogona na prednje kotače u kombinaciji s automatskim sustavom prijenosa s dvostrukom suhom spojkom Dual Dry Clutch Transmission (DDTC) i novi način vožnje „Sport”.
  • Usluge Uconnect za napredne mogućnosti povezivanja unutar i izvan vozila novost su na modelu Jeep Compass, a u osnovnoj su opremi počevši od razine opreme Longitude.
  • Šest novih modela kotača, pet novih boja karoserije, redizajnirani stražnji pokrov i druga proizvodna poboljšanja donose modelu Jeep Compass nov i osvježen izgled.
  • Novi Jeep Compass proizveden u Melfiju ima kraći rok isporuke i više mogućnosti nadogradnje za europske distributere i kupce, što znači veću komercijalnu fleksibilnost.

 

Sa početkom proizvodnje u Italiji, marka Jeep garantirat će kraće vrijeme isporuke iz tvornice – otprilike tri tjedna – istovremeno nudeći model prilagođen očekivanjima europskih kupaca i europskim cestama, prepun naprednih tehnologija prilagođenih korisnicima koja osiguravaju učinkovitije, ugodnije i povezano svakodnevno iskustvo vožnje.

Jeep Compass proizveden u tvornici FCA Melfi pogonit će novi 1,3-litreni benzinski motor snage 130 ili 150 ks, koji kupcima omogućuje glatko i udobno iskustvo vožnje, ili pak preinačena verzija 1,6-litrenog MultiJet II dizelskog motora snage 120 ks sa sustavom SCR (selektivna katalitična redukcija). Nove značajke uključuju nove usluge Uconnect za bolje mogućnosti povezivanja unutar i izvan vozila, nove stilske značajke kao što je šest različitih dizajna kotača (po jedan za svaku razinu opreme i ekskluzivni, 19-inčni Gloss Black kotači za model Night Eagle) te nova paleta boja s pet novih boja karoserije: bež Ivory Tri-Coat, crvena Colorado Red, plava Blue Italia, plava Blue Shade i zelena Techno Green Metallic – a sve u ponudi u kombinaciji s crnim krovom. Novi stražnji pokrov također je dostupan u svim verzijama.

Jeep Compass proizveden u Melfiju nudi potpunu liniju od pet razina opreme – Sport, Longitude, Night Eagle, Limited i S (ovisno o tržištu) – svi pogonjeni učinkovitim turbo benzinskim i dizel motorima uparenim s pogonom na prednje kotače konfiguracija (verzije s pogonom na sva četiri kotača bit će dostupne u drugoj polovici ove godine u kombinaciji s 4xe tehnologijom).

 

Novi 1,3-litreni turbo benzinski motor

Novi 1,3-litreni turbo benzinski motor koji pogoni Jeep Compass proizveden je u tvornici FCA u Melfiju, talijanskoj regiji Basilicata, a dio je nove globalne obitelji malenih motora grupacije FCA koja je na tržište plasirana sredinom 2018. godine na modelu Jeep Renegade.

Taj je motor utemeljen na modularnoj strukturi, a na modelu Jeep Compass bit će dostupan u konfiguraciji s četiri cilindra i dvije izlazne snage: 130 ks u kombinaciji s ručnim mjenjačem sa šest brzina i 150 ks u kombinaciji s mjenjačem s dvostrukom suhom spojkom (DDTC) sa šest brzina – obje verzije s pogonom na prednje kotače. Ovo je ujedno i prva primjena automatskog mjenjača u kombinaciji s pogonom na prednje kotače na modelu Compass, čime će model postati pristupačniji novim kupcima u segmentu C-SUV (prodaja automatika 4×2 trenutno čini 28 % tržišta u Europi). Novi 1,3-benzinski motor sukladan je normama Euro 6D i ima GPF filtar (filtar krutih čestica).

1,3-litreni turbo benzinski motor s ručnim mjenjačem bit će dostupan na razinama opreme Longitude, Night Eagle i Limited, dok će verzija od 150 ks s mjenjačem DDCT biti dostupna za razinu opreme S. Maksimalni moment na obje verzije iznosi 270 Nm (do 40 Nm više nego na prethodnim verzijama 1,4-litrenog benzinskog motora). Oba motora dostupna su s pogonom na prednje kotače.

Ponuda motora za model Compass nadopunjena je 1,6-litrenim dizelskim MultiJet II motorom snage 120 ks, s momentom od 320 Nm, ručnim mjenjačem i sustavom SCR (selektivne katalitičke redukcije) u kombinaciji s pogonom na sva četiri kotača.

 

Nove usluge UconnectTM za napredne mogućnosti povezivanja u vozilu i izvan njega

Jeep Compass koji se proizvodi u Melfiju bit će opremljen najnaprednijim opcijama za povezivanja u skladu s potrebama svojih zahtjevnih kupaca. Prvi put uvedena u asortiman marke Jeep na modelu 2020 Renegade, nova značajka usluga Uconnect obuhvaća čitav niz funkcionalnosti dostupnih kroz razne dodirne točke, uključujući mobilnu aplikaciju My Uconnect, pametni telefon, web-mjesto, gumbe na stropnom svjetlu i radio. Dostupne paralelno s početkom prodaje na modelu Compass, nove usluge Uconnect bit će u osnovnoj opremi na Infotainment sustavima od 7 i 8,4-inča u svim razinama opreme, od razine Longitude naviše, kako bi se osigurale napredne mogućnosti povezivanja u vozilu i izvan njega te pružile korisne usluge za veću sigurnost i udobnost.

Usluge Uconnect podijeljene su nekoliko paketa. Dostupna kao osnovna usluga, značajka My Assistant aktivira se tvornički, a donosi usluge hitnih službi u slučaju sudara, za pomoć na cesti te izvlačenje vozila i izvješća o stanju vozila. Paketi My Car, My Remote, My Navigation (samo na sustavu navigacije Uconnect 8,4”) nude se kao standardne usluge uključene u cijenu vozila i kupac ih samo mora aktivirati.

My Car vozaču omogućuje kontrolu stanja i parametara automobila. My Remote nudi mogućnost zaključavanja/otključavanja vrata, svjetlosnu signalizaciju, pronalazak vozila, kontrolu parametara kao što su brzina i područje te prijem obavijesti ako se istih upozorenja ne pridržava. My Navigation (u ponudi samo na sustavu navigacije Uconnect 8,4”) uključuje uslugu Send & Go koja kupcu omogućuje slanje odredišta iz njegova sustava navigacije ili s web-portala izravno na njegov pametni telefon, primanje upozorenja o stanju u prometu u stvarnom vremenu, vremensku prognozu i informacije o kamerama za mjerenje brzine te mogućnost traženja interesnih točaka.

Usluge Uconnect mogu se opcijski nadopuniti Dodatnim uslugama koje se mogu kupiti na web-mjestu „Connectivity”. Te usluge obuhvaćaju pakete My Wi-Fi, My Theft Assistance i My Fleet Manager. Neke od novih usluga Uconnect bit će dostupne na modelima Jeep Compass proizvedenim u Melfiju u trenutku plasiranja na tržište, dok će druge biti pridodane ponudi kasnije ove godine.

 

Napredne sigurnosne značajke

Sigurnost vozača i putnika bila je najvažnija u razvoju Jeep Compassa, koji nudi čitav niz aktivnih i pasivnih sigurnosnih i sigurnosnih značajki za svakodnevnu vožnju, uključujući upozorenje za naprijed u slučaju sudara i LaneSense upozorenje, a oba se nude standardno u cijelom rasponu, zajedno s elektroničkom kontrolom stabilnosti (ESC) s elektroničkim ublažavanjem rola (ERM) te prednjim, bočnim i zavjesama zračnim jastucima. Dostupne sigurnosne značajke uključuju praćenje slijepih mrlja i prepoznavanje stražnjeg križnog puta, prilagodljivi tempomat, stražnju sigurnosnu kameru ParkView s dinamičnim linijama mreže i automatsku paralelnu i okomitu pomoć pri parkiranju.

Trebate pomoć? Dopustite da vam pomognemo.