Tvornica Melfi priprema se za proizvodnju novog modela Jeep Renegade Plug-in Hybrid

10 October 2018

Tvornica Melfi grupacije FCA u Italiji započela je s pripremom za proizvodnju hibridnog električnog vozila Jeep Renegade Plug-in Hybrid Electric Vehicle (PHEV) čije je predviđeno plasiranje na tržište početkom 2020. Renegade PHEV proizvodit će se uz bok modelima Renegade i 500X s benzinskim sagorijevanjem koji se trenutno proizvode u tvornici automobila Melfi.

Pretprodukcijski primjerci novog modela Jeep Renegade PHEV predviđeni su za 2019. Ulaganje za plasiranje novog motora na tržištu iznosi više od 200 milijuna eura, a obuhvaća i snažno obećanje grupacije FCA da će svi zaposlenici primiti obuku za primjenu te nove tehnologije. Sukladno tome modernizirat će se i prostori tvornice namijenjeni tome

„S više od 742.000 primjeraka modela Renegade proizvedenih do danas u Italiji, tvornica Melfi i model Renegade savršeno su mjesto i savršen proizvod za plasiranje na tržište novog modela PHEV koji će dodatno osnažiti i proširiti ponudu ovog iznimno uspješnog modela vozila Jeep”, kazao je Pietro Gorlier, izvršni direktor za regiju EMEA.

Tijekom Dana otvorenih vrata za tržišta kapitala grupacije FCA, održanog 1. lipnja i kada je financijskoj zajednici predstavljen poslovni plan 2018. – 2022., istaknuto je da je jedan od najvažnijih čimbenika promjene iz strateškog plana elektrifikacija. Ulaganja tijekom planiranog razdoblja rezultirala su portfeljom tehničkih rješenja koja će grupaciji FCA pomoći da se uskladi s obveznim regulativama u svim prodajnim regijama. Istodobno će se primijeniti tehnologija za unapređenje određenih jakih točaka svake marke iz grupacije.

Renegade PHEV sljedeći je korak grupacije FCA u primjeni elektrifikacije nakon plasiranja na tržište modela PHEV Pacifica Minivan i srednje hibridne tehnologije e-Torque pokazane ranije ove godine na kamionetu Ram 1500. Do 2022. godine grupacija FCA u ponudi će imati ukupno 12 električnih pogonskih sustava (BEV, PHEV, potpuno hibridni i blago hibridni) u okviru globalne konstrukcije. Trideset različitih modela vozila bit će opremljeno jednim ili više od tih sustava.

Trebate pomoć? Dopustite da vam pomognemo.