Talijanski karabinjeri preuzimaju svoje posebno opremljene modele Jeep® Wrangler

04 July 2018

  • Ovom isporukom dodatnoj je pojačana snažna veza između državne policije i grupacije FCA.
  • Poseban odnos posebno je usmjeren na sigurnost.
  • Ikonski model marke patrolirat će plažama između Cattolica i Bellarija danju i noću.
  • Sigurnosne mjere koje će Italija po prvi puta primijeniti zahvaljujući „off-road” sposobnostima modela Jeep® Wrangler.
  • Legendarni SUV uspješno svladava sve vrste terena zahvaljujući neprekidnom nadzoru i brzoj intervenciji i pomaže pri sprečavanju zločina i u zaštiti stanovnika i turista.
  • Svestranost i funkcionalnost modela SUV marke Jeep jamči slobodu kretanja posvuda, na posve siguran način.

Talijanski karabinjeri preuzeli su posebna vozila Jeep® Wrangler kojima će patrolirati romanjskim plažama ovoga ljeta, štiteći stanovnike i turiste.

S upadljivim oznakama državne policije vozilo je predstavljeno ovog poslijepodneva u Rimu, na ceremoniji u prostorima zapovjedništva karabinjera, u prisutnosti načelnika Giovannija Nistrija, zamjenika načelnika Riccarda Amata, izvršnog direktora grupacije FCA Sergija Marchionnea i voditelja za regiju EMEA Alfreda Altavilla.

U aktivnoj će se službi Wrangler upotrebljavati za nadzor romanjske rivijere, posebice 30 km plaže između Cattolica i Bellaria gdje se nalaze popularna odmarališta Rimini i Riccione.
Ovo je prvi put da će se u Italiji provoditi takve akcije, a namjera im je osigurati višu razinu zaštite i veću sigurnost za ljetnih gužvi.

Sinonim za „off-road” izvrsnost, model Wrangler predan u ruke karabinjerima pogoni 2,8-litreni CRD turbodizelski motor s automatskim mjenjačem. Njegove jedinstvene značajke dodatno su unaprijeđene paketom opreme Mopar® One Pack – posebnom korisničkom prilagodbom koja omogućuje potpuno sigurno upravljanje vozilom u još ekstremnijim „off-road” uvjetima. Paket opreme uključuje komplet za podizanje od 2 inča Fox Performance, prednju stabilizacijsku polugu, 17 x 8,5 inča crne naplatke od lake legure Performance Gladiator, iznimno široke 32-inčne gume za sve vrste terena, prednje i stražnje zavjesice za blato i proširene bočne blatobrane.

Osim toga, ikonski SUV marke Jeep opremljen je nizom posebnih značajki za karabinjere, uključujući rotirajuće svjetlo, teleskopsku sirenu, strojnicu na držaču, dva držača za signalizacijske diskove i prijenosni radijski uređaj.

Potpuno prilagođen, nezaustavljivi model 4×4 karabinjerima omogućuje neprekidno patroliranje i brz odaziv na sve vrste nezgoda duž obale sa svojim naprednim sustavom 4×4 koji se s lakoćom prilagođava svim vrstama terena, uključujući cestovne površine i pješčane plaže. Jeep Wrangler karabinjere vozi posvuda i omogućuje im da čuvaju red i sigurnost.

Marka Jeep svoje izvore vuče iz vojske: Jeep Wrangler izravan je potomak modela 1941 Willys Overland MA/MB, vozila za sve vrste terena na temelju kojeg je rođena ova legenda marke Jeep. Pamti se ne samo kao simbol slobode, već i kao vozilo za spašavanje zbog svoje uloge u Drugom svjetskom ratu kada se koristio za prijevoz trupa, izviđanje i kao ambulantno vozilo.
Razvojnim promjenama modela nastali su klasični dizajnerski elementi po kojima je i danas raspoznatljiv svaki Jeep. Model 1945 CJ-2A već je imao prednju rešetku sa sedam utora, a to je dizajnersko obilježje s vremenom postalo jedan od iskonski i ikonskih simbola marke. Marka je otada vjerna svojim korijenima, a i dalje neprekidno teži razvoju u budućnosti. Druge istaknute značajke uključuju okrugla prednja svjetla, trapezoidne koševe blatobrana i gotovo okomito vjetrobransko staklo.

Uz Jeep Wrangler, brojni su drugi modeli iz proizvodnog programa grupacije FCA prisustvovali ceremoniji predaje policijskih automobila, što je dokaz neraskidivog partnerstva između grupacije i talijanskih karabinjera. To se partnerstvo rodilo nakon Drugog svjetskog rata, kada su patrolni automobili nosilo oznaku marke Alfa Romeo na prednjoj rešetci, a sve je krenulo od modela Giulietta i nastavilo se sve do danas i njenog potomka, modela Giulia. Potonja je, primjerice, automobil koji je uveo najnaprednije koncepte 70-ih godina prošlog stoljeća i savršeno objedinio brzinu i spretnost s izvanrednom pouzdanošću. S vremenom, a kako su se potrebe mijenjale i razvijale, grupacija je isporučivala automobile drugačijih karakteristika kako bi ih zadovoljila. Primjerice, danas je prikazan izvrstan model Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio, koji se upotrebljava za specijalne primjene kao što su prijevoz organa i krvi te kao prateće vozilo na službenim ceremonijama. Njemu uz bok stajala je Alfa Romeo Giulietta te brojni automobili marke Fiat: Tipo 5 Porte i Panda 4×4, spretan gradski automobil s „off-road” osobnošću. Izložena su i dva modela Fiat Professional – Doblò i Ducato – koja upotrebljavaju policijski odredi sa psima i protubombaški odred, kao i prvo „off-road” vozilo koje upotrebljavaju karabinjeri, Fiat Campagnola, prvi put plasiran na tržište 50-ih godina prošlog stoljeća.

Danas, zahvaljujući modelu Wrangler koji se pridružuje već aktivnom modelu Renegade prisutnom na ceremoniji, još je jednom pokazana jedinstvena veza policijskih snaga s markom Jeep – broj modela vozila koja se isporučuju karabinjerima dodatno je proširen u duhu krilatice „Posvuda i za sve” i pridodana su vozila izvanrednih značajki za posebne misije na svim vrstama terena.

Trebate pomoć? Dopustite da vam pomognemo.