#ROCKFUELED: Marka Jeep® pokreće iznimno originalan mrežni glazbeni projekt

28 May 2018

  • #ROCKFUELED objedinjuje šest perspektivnih rock sastava u jedinstvenom mrežnom konceptu.
  • Projekt je odraz duha marke Jeep® i jasno pokazuje koliko je marka posvećena sceni rock glazbe uz sponzorstvo turneje Rolling Stonesa „STONES – NO FILTER” 2018.
  • Svaki sastav izvest će jednu izvornu pjesmu u vozilu Jeep Compass, a snimka toga podijelit će se na društvenim mrežama marke.
  • Jedan od sastava tako će dobiti priliku nastupiti na glavnoj pozornici Camp Jeep 2018 na stazi Red Bull Ring u Austriji koja se održava od 13. do 15. srpnja.
  • Nastupit će imati priliku sljedeći sastavi, svaki iz po jedne od država posjećene tijekom rasprodane turneje „STONES – NO FILTER”: Slydigs (UK), Free Money (UK), Odd Couple (Njemačka), The Midnight Revolution (Francuska), Manon Meurt (Češka Republika) i L.Stadt (Poljska).
  • Kliknite ovdje za pregled prve izvedbe #ROCKFUELED

Marka Jeep® danas je pokrenula svoj dosada najuzbudljiviji glazbeni projekt – jedinstvenu i nekonvencionalnu platformu na kojoj će nastupiti neki od najperspektivnijih mladih europskih sastava u vozilu Jeep Compass Limited.

Izvorni projekt, #ROCKFUELED, emitirat će se na svim društvenim mrežama marke, a članovi udruge vlasnika Jeep Owners Group (JOG) moći će glasovati za najbolju izvedbu. Kliknite ovdje za pregled prve izvedbe.

Jedan od sastava imat će priliku nastupiti uživo na pozornici pred obožavateljima marke Jeep na iznimno popularnom događanju Camp Jeep 2018 – najvećem događaju udruge vlasnika modela vozila Jeep – koji se održava na stazi Red Bull Ring u Austriji između 13. i 15. srpnja.

#ROCKFUELED objedinjuje šest perspektivnih mladih sastava iz svake od država koju će Rolling Stonesi posjetiti na svojoj rasprodanoj turneji po stadionima – Ujedinjeno Kraljevstvo, Njemačka, Francuska, Poljska i Češka Republika.

Svaki će sastav izvesti originalnu pjesmu u kompaktnom SUV vozilu marke Jeep vozeći ulicama Londona – grada u kojem su osnovani Rolling Stonesi – a izvedbe će se jednom tjedno prikazivati na društvenim mrežama marke Jeep.

Pokrenut u partnerstvu s kanalom Noisey – dijelom mreže Vice – jedinstveni projekt #ROCKFUELED osmišljen je kako bi se dočarao avanturistički, svevremenski i doista međunarodni duh marke Jeep i pokazalo koliko je marka odana rock glazbi, uz jasno pokazivanje korisnički prilagodljive mogućnosti povezivanja, naprednih zaštitnih tehnologija i upadljivog modernog dizajna modela Compass.

Prvi je na redu UK Slydigs – sastav potekao iz očaja i trenutaka kada te samo glazba može izvući. Deset godina prije gitara, gaža i popisa gostiju članovi ovog sastava zajedno su se borili, smijali i plakali. Oni su braća i to se jasno vidi, osjeća i čuje u svakoj noti. Puni su života koji isijava iz svakog akorda koji odsviraju i otpjevaju. Pjesme koje imaju težinu neovisno o tome odakle dolazite i kojoj društvenoj klasi pripadate.

Sljedeći po redu u okviru projekta #ROCKFUELED je također rock sastav iz Ujedinjenog Kraljevstva, indie rock sastav, Free Money. Ovaj sastav svirao je na tek nekoliko događanja od svog osnutka 2016., a već su izazvali popriličnu buru i zaplijenili mnogo pažnje. Njihov debitni singl Headful uvodna je izjava sastava koji je već iznimno siguran u svoj nastup. Članovi sastava Free Money, koji zajedno žive, vole i dišu u istočnom Londonu, dolaze s namjerom da nametnu svoj odmetnički, upadljiv šarm svakom na dometu uha ili oka.

Treći po redu je garage rock sastav Odd Couple iz Njemačke čiji se članovi jako zabavljaju dok rasturaju na svojim instrumentima. Već istaknut sastav Odd Couple uglavnom nastupa po Njemačkoj i Ujedinjenom Kraljevstvu gdje su upravo svirali na festivalu Great Escape Festival u Brightonu.

Midnight Revolution, dream pop/psychadellic rock sastav iz Francuske sljedeći je perspektivni sastav koji će ući na svirku u vozilo Jeep Compass. Voljeli bi svojom glazbom stvoriti vremeplov, a sve što čine iznimno je nostalgično. Lys, njihova pjevačica, ima glas koji bi dobro zvučao i u hipi komuni 70-ih godina prošlog stoljeća. Glazba u pozadini njenog glasa nije toliko narodna koliko bi se očekivalo. Počiva na tihom deam popu iz 90-ih, a začinjena je s malo psihodeličnih elemenata. Nedavno su snimili dobro prihvaćenu svirku uživo za prestižni američki radijski/YouTube kanal KEXP.

Peti sastav u okviru projekta #ROCKFUELED bit će Manon Meurt (Češka Republika, žanr: shoegaze – alternativni rock). Konstrukcije koje izrađuju daleko su više prozračne i propusne od tradicionalnog žanra shoegaze i onoga što bi se očekivalo, što jasno pokazuje i njihov EP singl nazvan po sastavu koji je objavljen ove godine. Premda su tek u začecima već su odradili turneju Europom i sprijateljili se s američkom legendom punka Garrettom Klahnom, pjevačem sastava Texas Is The Reason, s kojim su svirali kao prateći sastav.

I na kraju dolazi L.Stadt (Poljska, žanr: rock, country, psychedelic rock). Sastav je osnovan u Łódźu 2003. i dosad je izdao dva studijska albuma, L.Stadt (2008.) i EL.P (2010.) te EP singl You Gotta Move (2013.). Dobili su dobre kritike i većina medija u Poljskoj proglasila ih je novom nadom poljske alternativne glazbe. Sastav je nastupao na većim festivalima u Poljskoj i inozemstvu, uključujući koncerte na festivalu Open’er Festiva, PKO BP London u Wembley Areni te SXSW u SAD-u.

Trebate pomoć? Dopustite da vam pomognemo.