Novi Jeep® Renegade je predstavljen i u Hrvatskoj

16 November 2018

Renegade je i prvi Jeep SUV proizveden u Italiji, u tvornici Melfi SATA. Jeep Renegade je od samih početaka ostavio dubok trag u ovom pretrpanom tržišnom segmentu i postao miljenik kupaca koji traže SUV koji im može osigurati kombinaciju „off-road” sposobnosti bez premca  marke Jeep s dimenzijama i elegancijom savršenim za uživanje u gradskom stilu života. Jeep Renegade utjelovljuje sve te značajke i jasno ih iskazuje svojim nepogrešivim  Jeep dizajnom.

S modelom Renegade, ponuda proizvoda marke Jeep proširila se u sve tržišne segmente kako bi svima omogućila da pronađu SUV po svojoj mjeri, bez kompromisa.

Sada je model Jeep Renegade redizajniran – nadograđene su snažne točke koje su mu osigurale da se u pretrpanom tržištu „crossover” modela probije do samog vrha i postane model marke Jeep s rekordnom prodajom u Europi. Sada je njegova sigurnosna oprema još obimnija, a Infotainment sustavi su najnapredniji. U skladu s filozofijom marke Jeep, novi Renegade ide preko svih granica i nudi novi proizvodni program motora razvijen za osiguranje maksimalne učinkovitosti goriva i iznimnim performansi, kako na asfaltiranim cestama tako i u „off-road” uvjetima. Novi benzinski motori s tri i četiri cilindra i turbopunjačem debitiraju na novom modelu Jeep Renegade – nova obitelj motora uključuje 1,0-litreni benzinski motor snage 120 ks i s okretnim momentom od 190 Nm te 1,3-litreni model snage 150 ili 180 ks s okretnim momentom od 270 Nm. Ponuda motora uključuje i poboljšani 1,6-litreni (120 ks) i 2,0-litreni MultiJet II dizelski motor (150 ili170 ks) sa sustavom SCR (selektivna katalitička redukcija).

Novi Renegade dostupan je s dvije konfiguracije – pogonom na prednje i pogonom na sva četiri kotača – a opremljen je s dva sustava pogona na sva četiri kotača, sustavom za isključenje stražnje osovine, sustavom za regulaciju trakcije Selec-Terrain, sustavom za pomoć pri kretanju na uzbrdici i sustavom za pomoć pri kretanju nizbrdo. Njegove 4×4 sposobnosti najbolje su vidljive kroz komplet opreme Trailhawk, posebno osmišljen za „off-road” vožnju i opremljen posebnim stilskim i tehničkim značajkama.

Ključne nove značajke modela su nova prednja svjetla s LED dnevnim, dugim i kratkim svjetlima te svjetlima za maglu (srojiski za modele Limited ), što poboljšava učinkovitost i sigurnost vozila.

Vanjština je nadopunjena novim kotačima zbog kojih Renegade izgleda još bolje i tek jedna među nebrojivo mnogo mogućnosti koje kupci sami mogu prilagoditi. Nova modelska godina omogućuje odabir sedam različitih opcija kotača uključujući 16-inčne, 17-inčne, 18-inčne i 19-inčne, od kojih su posljednji po prvi put i ekskluzivno u osnovnoj opremi modela Limited, a svi imaju posebnu završnu obradu.

Unutrašnjost je autentična i moderna, baš kao što je zapisano u DNK-u marke. U putničkom su prostoru svi detalji pažljivo osmišljeni, kombinacije boja su inovativne, korišteni su kvalitetni materijali, a obiluje tehnološki naprednim sadržajima i praktičnim i funkcionalnim pretincima za odlaganje.

Ovisno o razini opreme, novi Jeep Renegade može biti opremljen sustavom UconnectTM s 5-inčnim zaslonom, sustavom UconnectTM s 7-inčnim zaslonom ili sustavom UconnectTM s 8,4-ičnim zaslonom NAV, s dodirnim zaslonima i značajkama koje se jednostavno koriste te sa snažnijim procesorom za bolji odaziv. Oni vozaču omogućuju kontrolu nad klima-uređajem, sustavom ozvučenja i brojnim drugim značajkama izravno sa zaslona UconnectTM, što također povećava sigurnost pri vožnji.

Sustavi UconnectTM s 7-inčnim i 8,4-inčnim zaslonom NAV na novom modelu Renegade imaju ugrađenu funkciju Apple CarPlay, najpametniji i siguran način za upotrebu uređaja iPhone tijekom vožnje.

Infotainment sustav kompatibilan je i sa sustavom Android AutoTM koji donosi najbolje s usluge Google u Jeep SUV srednje veličine.

Novi Jeep Renegade dizajniran je za osiguranje vrhunske razine zaštite kroz nekoliko tehnološki najnaprednijih sigurnosnih sustava, u osnovnoj i dodatnoj opremi, uz šest zračnih jastuka, sustav ESC (elektronički sustav za nadzor stabilnosti) i sustav ERM (elektronički sustav protiv prevrtanja) u osnovnoj opremi.

Modelska godina 2019. nadograđena je novim sadržajima koji dodatno poboljšavaju sigurnosnu ponudu i jamče maksimalnu zaštitu i udobnost. Sada su u osnovnoj opremi za sve razine opreme modela sustav upozorenja za napuštanje prometnog traka Plus i inteligentan sustav za pomoć pri regulaciji brzine sa značajkom raspoznavanja prometnih znakova.

Krajnji rezultat je vozilo inspirirano dizajnom modela Jeep Wrangler, s istim stilističkim obilježjima i pod jednakim utjecajem, još upadljivijeg i inovativnijeg dizajna, a opet bez odmaka od iskonske tradicije marke Jeep.

Trebate pomoć? Dopustite da vam pomognemo.