Novi 2019 Jeep® Renegade

02 July 2018

  • Nova obitelj motora: poboljšane performanse i niža potrošnja goriva

Novi 2019 Jeep® Renegade bit će prvo vozilo s inovativnim turbo benzinskim motorima koji smanjuju potrošnju goriva i jamče izvrsne performanse, kako na asfaltiranim cestama tako i u „off-road” uvjetima. Postoje dvije opcije benzinskog motora: 1-litreni snage 120 ks i 1,3-litreni snage 150 ili 180 ks. Ponudu motora nadopunjavaju dizelski motori, 1,6-litreni 100 ks i 2,0-litreni 140 ili 170 ks Multi Jet II turbodizel sa sustavom SCR (selektivna katalitička redukcija).

  • Jedinstven, autentičan dizajn

Redizajnirani model Jeep B-SUV moderna je inačica ikonskog dizajna marke Jeep. „Off-road” snaga modela Renegade izražena je njegovim dizajnom gdje se savršeno uklapa  urbanim i elegantnim izgledom. Glavne novosti na vanjštini uključuju LED prednja svjetla i nove 19-inčne kotače. U kabini nas očekuju kvaliteta, poboljšana funkcionalnost i veća udobnost

  • Za ljubitelje „off-road” avantura

Za „Off-road” sposobnosti legendarne za marku Jeep zaslužna su dva napredna sustava 4×4, „Jeep Active Drive” i „Jeep Active Low”, koji jamče vodeće performanse u svim uvjetima.

  • Za zaljubljenike u gradske avanture

Novi Renegade donosi četvrtu generaciju sustava UconnectTM s 5-inčnim, 7-inčnim ili 8,4-inčnim zaslonom, dodirnim zaslonima visoke rezolucije, ugrađenim sustavom Apple CarPlay i kompatibilnošću sa sustavom Android AutoTM kako bi vlasnici uvijek mogli biti povezani.

  • Bogata sigurnosna oprema

Tehnološki najnaprednije sigurnosne značajke, uključujući sustav upozorenja za napuštanje prometnog traka Plus, inteligentni sustav za pomoć pri regulaciji brzine sa značajkom raspoznavanja prometnih znakova, u osnovnoj su opremi za sve modele, dok su sustav upozorenja za udarac sprijeda Plus i aktivno kočenje u slučaju nužde u osnovnoj opremi za model Limited.

  • Modeli će u prodajnim salonima diljem Europe biti dostupni od rujna.

Kada je prvi put plasiran na tržište 2014., Jeep® Renegade bio je dodatak globalnom proizvodnom programu marke Jeep koji je obilježio debitiranje ove američke marke u segmentu vozila B-SUV. Renegade je i prvi Jeep SUV proizveden u Italiji, u tvornici Melfi SATA. Jeep Renegade je od samih početaka ostavio dubok trag u ovom pretrpanom tržišnom segmentu i postao miljenik kupaca koji traže SUV koji im može osigurati kombinaciju „off-road” sposobnosti bez premca  marke Jeep s dimenzijama i elegancijom savršenim za uživanje u gradskom stilu života. Jeep Renegade utjelovljuje sve te značajke i jasno ih iskazuje svojim nepogrešivo Jeep dizajnom, ikonskom prednjom rešetkom sa sedam utora i izgledom koji odiše snagom i čvrstoćom. S modelom Renegade, ponuda proizvoda marke Jeep proširila se u sve tržišne segmente kako bi svima omogućila da pronađu SUV po svojoj mjeri, bez kompromisa.

Sada je model Jeep Renegade redizajniran – nadograđene su snažne točke koje su mu osigurale da se u pretrpanom tržištu „crossover” modela probije do samog vrha i postane model marke Jeep s rekordnom prodajom u Europi. Sada je njegova sigurnosna oprema još obimnija, a Infotainment sustavi su najnapredniji. U skladu s filozofijom marke Jeep, novi Renegade ide preko svih granica i nudi novi proizvodni program motora razvijen za osiguranje maksimalne učinkovitosti goriva i iznimnim performansi, kako na asfaltiranim cestama tako i u „off-road” uvjetima. Novi benzinski motori s tri i četiri cilindra i turbopunjačem debitiraju na novom modelu Jeep Renegade – nova obitelj motora uključuje 1,0-litreni benzinski motor snage 120 ks i s okretnim momentom od 190 Nm te 1,3-litreni model snage 150 ili 180 ks s okretnim momentom od 270 Nm. Ponuda motora uključuje i poboljšani 1,6-litreni i 2,0-litreni MultiJet II dizelski motor sa sustavom SCR (selektivna katalitička redukcija), svi sukladni normi Euro 6/D. Proizvodni program motora novog modela 2019 Renegade može se kombinirati s ručnim mjenjačem sa šest brzina, mjenjačem DDCT (mjenjač s dvostrukom suhom spojkom) i automatskim mjenjačem s devet brzina za glatku i udobnu vožnju.

Renegade sada ima još istaknutije dizajnerske značajke – redizajniran je sprijeda i sadrži sportske značajke karakteristične za dizajn i tehničko naslijeđe marke Jeep. Prepoznatljive i ikonske dizajnerske značajke na novom modelu Jeep Renegade obuhvaćaju okrugla prednja svjetla i trapezoidne koševe blatobrana. Postoji jasna poveznica između dizajna modela 2019 Renegade i novog modela Wrangler, dok je na modelu Renegade istaknuta ta savršena kombinacija značajki prikladnih za gradsku vožnju i „off-road” staze. „Off-road” sposobnosti ovog modela najbolje su u klasi i ostaju vodeće u segmentu. Novi Renegade dostupan je s dvije konfiguracije – pogonom na prednje i pogonom na sva četiri kotača – a opremljen je s dva sustava pogona na sva četiri kotača, sustavom za isključenje stražnje osovine, sustavom za regulaciju trakcije Selec-Terrain, sustavom za pomoć pri kretanju na uzbrdici i sustavom za pomoć pri kretanju nizbrdo. Njegove 4×4 sposobnosti najbolje su vidljive kroz komplet opreme Trailhawk, posebno osmišljen za „off-road” vožnju i opremljen posebnim stilskim i tehničkim značajkama.

Prodaja modela 2019 Jeep Renegade u Europi kreće u rujnu. Kompletan proizvodni program bit će u ponudi u četiri razine opreme – Sport, Longitude, Limited i Trailhawk – s novim proizvodnim programom motora s dva nova benzinska motora MultiAir II i dva turbodizelska motora MultiJet II, konfiguracijama s pogonom na prednje i na sva četiri kotača i tri modela mjenjača (ručni sa šest brzina, DDCT i automatski s devet brzina). U državama izvan Europe (Rusija, Bliski istok i Afrika) novi model 2019 Renegade bit će dostupan od kraja ove godine.

Tržišni scenarij i uspjeh modela Renegade

Jeep Renegade prvo je vozilo tvrtke Fiat Chrysler Automobiles razvijeno temeljem zajedničke suradnje tima talijanskih i američkih dizajnera i inženjera i prvi je model u povijesti marke izrađen u Italiji, u tvornici Melfi SATA u mjestu Basilicata. Ukratko, to je prvi Jeep koji je kombinacija dizajna, funkcionalnosti i „off-road” stručnosti američke marke, koja je sinonim za slobodu, avanturu i 4×4 vožnju već dulje od 75 godina, te elegancije i vozne dinamičnosti koji su oduvijek zaštitni znak talijanskih automobila diljem svijeta. Renegade je i prvi globalni model marke Jeep koji se proizvodi na tri kontinenta. Osim u Europi, sklapa se u tvornici GAC FCA u Guangzhou, Kini te u tvornici Pernambuco u Brazilu.

S više od 73.200 novoregistriranih vozila u 2017. Renegade je najprodavaniji SUV marke Jeep u Europi na više većih tržišta na kontinentu, uključujući Italiju, Francusku, Španjolsku, Njemačku i Ujedinjeno Kraljevstvo.

U svibnju 2018. Renegade je bio najprodavaniji model marke Jeep na europskom tržištu s porastom prodaje od 19,1 posto u odnosu na isti mjesec u 2017. Vodeća pozicija modela Renegade potvrđena je i u prvih pet mjeseci tekuće godine, kako u Europi tako i općenito ta na brojnim vodećim tržištima.

Poboljšanje već uspješne formule iznimno cijenjenog modela nikada nije lak zadatak. Sada novi 2019 Jeep Renegade ima redizajniranu vanjštinu s novim LED prednjim svjetlima i donosi nove modele motora projektirane za europske kupce te bogatu sigurnosnu opremu i napredne Infotainment sustave.

Kao jedinstveno SUV vozilo, autentičan Jeep na tržištu crossovera, redizajnirani model Renegade ima dodatno naglašenu elegantnu osobnost i dvojnost kroz istaknute karakteristične značajke. Renegade je vozilo prikladno za kraće gradske vožnje zahvaljujući spretnosti i naprednim značajkama upravljivosti, ali je i idealan SUV za otkrivanje novih staza zahvaljujući svojim izvrsnim „off-road” sposobnostima.

Novi proizvodni program benzinskih motora s turbopunjačem

Novi benzinski motori s turbopunjačem debitiraju na novom modelu Renegade. Utemeljeni na modularnoj konstrukciji motori su dostupni u dvije konfiguracije: 1-litreni motor s tri cilindra snage 120 ks s maksimalnim okretnim momentom od 190 Nm u kombinaciji s ručnim mjenjačem sa šest brzina i 1,3-litreni motor s četiri cilindra snage 150 ks u kombinaciji s mjenjačem DDCT s dvostrukom spojkom – oba s pogonom na prednje kotače. Dostupan je i živahan 1,3-litreni turbo motor snage 180 ks s pretvaračem okretnog momenta i sustavom 4WD. Maksimalni okretni moment oba 1,3-litrena motora iznosi 270 Nm.

Novi benzinski motori sukladni su normama Euro 6 / D i imaju GPF filtar (filtar krutih čestica).

Novu obitelj motora s turbopunjačem razvila je grupacija FCA kako bi tržištu ponudila asortiman manjih benzinskih motora s niskom potrošnjom goriva i vodećim performansama u širokom rasponu različitih primjena. Osnovna konstrukcija novih motora jamči učinkovitost, modularnost i značajan stupanj standardizacije po pitanju komponenti i proizvodnog procesa, kao i fleksibilnost te brojne potencijale za razvoj u budućnosti.

Novi motori u potpunosti su izrađeni od aluminija zbog manje težine (teže od 93 kilograma naviše). Kućište radilice, razvijeno u suradnji s tvrtkom Teksid, izrađeno je od aluminijske slitine lijevane pod visokim tlakom. Obloge od lijevanog željeza rabljene su za povećanje robusnosti konstrukcije. Njihova debljina iznosi 1,8 milimetara a izvana su prevučene aluminijem da stvaranje „metalurškog spoja” između obloge i bloka. Nakon pomnog proučavanja različitih dizajna kućišta radilice, odabrana je konstrukcija s podložnom pločom jer nudi najbolju ujednačenost buke, vibracija, težine i strukturalnih performansi.

Za poboljšanje učinkovitosti te osiguranje boljih performansi i niže potrošnje goriva od prethodnika, novi motori imaju 70-milimetarski provrt s omjerom hoda i provrta od 1,24 mm i 10-milimetarskim odstupanjem poluge radilice. Tako se stvara iznimno kompaktna komora za sagorijevanje koja potiče toplinsku učinkovitost. Konstrukcija poluge radilice s klipnjačom bolje mehaničke učinkovitosti rezultira manjim trenjem. Svi turbo motori s tri i četiri cilindra sadrže ovaj inovativni modul sagorijevanja zapremnine 0,33 litre.

Glava ima četiri ventila po cilindru i jednu bregastu osovinu. Kompaktna konstrukcija komore za sagorijevanje i usisni kanali visokog odaziva jamče turbulenciju zraka i kratko vrijeme sagorijevanja uz ravnomjerno širenje plamena, što implicira visoku termičku učinkovitost i regulaciju prednabijanja. Sofisticiranost novog pogonskog sklopa jasno je vidljiva kroz prisutnost brojnih inovativnih tehničkih značajki kao što su direktno ubrizgavanje goriva za maksimalnu volumetrijsku učinkovitost i turbopunjač niske inercije kojim upravlja pokretač za regulaciju tlaka s električnim upravljanjem u kombinaciji s modulom superpunjača s vodenim hlađenje u usisnom kolektoru za brži odaziv.

Na novim motorima s turbopunjačem po prvi put se nalazi treća generacija ekskluzivne tehnologije MultiAir koja poboljšava učinkovitost sagorijevanja prilagođavanjem podizanja te otvaranja i zatvaranja ventila. Najnovija inačica, sustav MultiAir II, dodatno poboljšava neovisno otvaranje i zatvaranje usisnog ventila. Primjenom posebnih profila usisne i ispušne bregaste osovine poboljšana je učinkovitost pod niskim opterećenjem zahvaljujući recirkulaciji ispušnih plinova unaprijed kroz otvore usisnih ventila, dok se istodobno odgodom zatvaranja usisnog ventila povećava izlazna snaga pod velikim opterećenjem. Drugim riječima, tehnologija MultiAir II može smanjiti stvarni omjer kompresije, regulira prednabijanje i značajno smanjuje potrošnju goriva i dok motor radi pod velikim opterećenjem.

Novi motori s turbopunjačem ugađani su kroz više od 75.000 sati virtualnog ispitivanja, 60.000 sati ispitivanja izvan vozila i pet milijuna kilometara prijeđenih diljem svijeta po asfaltiranim cestama i u „off-road” uvjetima tijekom kojih se testirala njihova robusnost i pouzdanost.

Novi Jeep Renegade prvi je model Grupacije s inovativnim proizvodnim programom turbo benzinskih motora koji su dizajnirani za osiguranje užitka pri vožnji koje kupci očekuju od SUV modela marke Jeep, a istodobno donose 20 % manju potrošnju goriva u odnosu na prethodnike i jamče izvrsnu udobnost pri vožnji.

Dva snažna turbodizelska motora sa sustavom Stop&Start – 1,6-litreni 2-litreni MultiJet II

Novi 2019 Jeep Renegade može se opremiti i 1,6-litrenim i 2,0-litrenim turbodizelskim motorom. Oba su motora opremljena novom generacijom tehnologije MultiJet koju je razvila i patentirala grupacija FCA. Dostupne su dvije zapremnine i tri razine snage, odnosno 1,6-litreni motor snage 120 ks u kombinaciji s ručnim mjenjačem ili mjenjačem DDCT s dvostrukom spojkom i 2,0-litreni motor snage 140 i 170 ks u kombinaciji s ručnim mjenjačem ili automatskim mjenjačem s devet brzina.

Za poboljšanje učinkovitosti sustava za naknadnu obradu ti su motori opremljeni opcijom „SRC na filtru”, što je rješenje koje objedinjuje funkciju selektivne katalitičke redukcije i DPF filtra u sljedeće svrhe:

– Smanjenje emisija NOx kroz ubrizgavanje tekućine AdBlue (potporni pasivni sustav SCR regulira prolazak dušika i doprinosi smanjenju emisija).

– Smanjenje krutih čestica kroz upravljanje obnavljanjem.

Krivulje snage i okretnog momenta potvrđuju izvrsnost obitelji motora s tehnologijom MultiJet II koji jamče visoke razine performansi i iznimnu učinkovitost.

Elegancija bez premca

Novi 2019 Renegade ima redizajnirani prednji kraj koji izgleda modernije zahvaljujući novoj prednjoj maski koja sada ima redizajniranu rešetku sa 7 utora karakterističnu za marku Jeep, slično kao na modelu Wrangler, te nova prednja svjetla i svjetla za maglu. Krovne šipke crne su boje na modelima Longitude, Limited i Trailhawk.

Ključne nove značajke modela su nova prednja svjetla s LED dnevnim, dugim i kratkim svjetlima te svjetlima za maglu (opcijski za modele Limited i Trailhawk), što poboljšava učinkovitost i sigurnost vozila. Zahvaljujući novim prednjim svjetlima vidljivost je povećana za 50 posto u odnosu na halogene farove, dok je svjetlina za 20 posto bolja u odnosu na ksenon farove. Bolje su i percepcija dubine i bočno osvjetljenje. Te izmjene doprinose osobnosti i dodatno naglašavaju moderan izgled prednjeg kraja modela Renegade, što je uobičajeno za Jeep. Stražnji kraj također ima redizajnirana svjetla s novim LED farovima, u osnovnoj opremi za modele Limited i Trailhawk. Farovi su ključni dizajnerski element stražnjeg kraja vozila s karakterističnim X uzorkom inspiriranim modelom Wrangler, što je još jedno karakteristično obilježje marke Jeep koje definira izgled oba modela.

Vanjština je nadopunjena novim kotačima zbog kojih Renegade izgleda još bolje i tek jedna među nebrojivo mnogo mogućnosti koje kupci sami mogu prilagoditi. Nova modelska godina omogućuje odabir sedam različitih opcija kotača uključujući 16-inčne, 17-inčne, 18-inčne i 19-inčne, od kojih su posljednji po prvi put i ekskluzivno u osnovnoj opremi modela Limited, a svi imaju posebnu završnu obradu.

Krajnji rezultat je vozilo inspirirano dizajnom modela Jeep Wrangler, s istim stilističkim obilježjima i pod jednakim utjecajem, još upadljivijeg i inovativnijeg dizajna, a opet bez odmaka od iskonske tradicije marke Jeep. Vanjština vozila zadržala je sve funkcionalnosti koje su oduvijek karakteristične za dizajn modela Renegade zajedno s robusno oblikovanom karoserijom. Dva su sustava panoramskog krova dostupna kupcima željnim slobode i otvorenog prostora, još jedna zajednička i karakteristična značajka koju ovaj model dijeli s modelom Wrangler: velik, dvodijelni stakleni krov s električnim kliznim upravljanjem i ekskluzivan My Sky za koji su karakteristične dvije lagane ploče koje se jednostavno uklanjanju i pospremaju u prtljažnik.

Unutrašnjost: pažljivo osmišljeni detalji, prostranost i funkcionalnost

Unutrašnjost je autentična i moderna, baš kao što je zapisano u DNK-u marke. U putničkom su prostoru svi detalji pažljivo osmišljeni, kombinacije boja su inovativne, korišteni su kvalitetni materijali, a obiluje tehnološki naprednim sadržajima i praktičnim i funkcionalnim pretincima za odlaganje.

Model Renegade se od prve pojave na tržištu jasno ističe svojom funkcionalnošću. Ta je funkcionalnost sada dodatno naglašena s novom središnjom konzolom koja sada ima ugrađen držač za mobilni telefon, nove držače čaša i dodatne pretince za odlaganje, uključujući džep za odlaganje uređaja iPad Mini i drugih sitnica. Na novom je mjestu i dodatni USB ulaz (sada se nalazi na stražnjem dijelu središnjeg naslona za ruke kako bi bio lako dostupan putnicima straga), u osnovnoj opremi od modela Longitude naviše. Sva ta pametna rješenja donose više od 1,2 litre dodatnog prostora za odlaganje.

Po pitanju prostranosti u unutrašnjosti, Renegade je najbolji u svojoj kategoriji, a posebno se ističe velikim prostorom za glavu i širokim sjedalima.

Renegade nudi i brojne mogućnosti prilagodbe prema željama kupaca zahvaljujući različitim konfiguracijama dostupnim za svaku razinu opreme. Tako kupci mogu odabrati onu razinu opreme koja najbolje zadovoljava njihove potrebe i mogu birati presvlake Trespass Black i Polar Plunge. Potonje su, primjerice, u ponudi u kombinaciji sive Ski Grey i crne kože sa sivim proštepima Ski Grey na modelu razine opreme Limited. Druga dizajnerska poboljšanja uključuju redizajnirane okvire autoradija, ventilacijskih otvora, središnjeg tunela i zvučnika. U unutrašnjosti također ima detalja preuzetih s modela Wrangler, primjerice, vodoravna ploča s instrumentima sa središnjim fokusnim točkama i trapezoidni detalji.

Legendarne Jeep „off-road” sposobnosti

Novi Jeep Renegade dostupan je u dvije konfiguracije, s pogonom na prednje ili na sva četiri kotača. Za legendarne Jeep „off-road” sposobnosti zaslužna su dva napredna sustava 4×4, „Jeep Active Drive” i „Jeep Active Low”, koji jamče vodeće performanse u svim uvjetima upotrebe. Jeep Selec-Terrain ima ugrađene četiri postavke (Auto, zadani način rada s isključenom stražnjom osovinom; način rada Snow, 4WD za manje proklizavanje prednjih kotača; način rada Sand and Mud, 4WD za maksimalnu trakciju pri niskim brzinama uz poticanje dodatnog okretanja kotača) za optimalan odaziv na svim cestovnim površinama.

Jeep Active Drive

Jeep Active Drive potpuno je automatski sustav koji jamči jednostavno i neprimjetno uključivanje i isključivanje pogona na sva četiri kotača pri svakoj brzini, čime se smanjuju energetski gubitci kada sustav 4WD više nije potreban, a kako bi se smanjila potrošnja goriva. Sustavu nije potrebna intervencija vozača, a ispravlja zatur pri dinamičnim događajima i smanjuje mogućnost proklizavanja prednjih i stražnjih kotača. Jeep Active Drive može prenijeti moment do 2.000 Nm na stražnje kotače, što jamči optimalno držanje ceste u uvjetima slabe trakcije. Promjenjiva mokra spojka, dio pogona na stražnje kotače, upotrebljava patentirane algoritme tvrtke Jeep za osiguranje većeg momenta u svim uvjetima vožnje, uključujući onima na površinama sa slabom trakcijom, pri agresivnim pokretanjima i tijekom dinamične vožnje.

Jeep Active Drive Low

Jeep Active Drive Low utemeljen je na sustavu Jeep Active Drive, a omogućuje omjer puzanja 20:1 za iskonske performanse 4×4. Sustav, u kombinaciji s 2,0-litrenim dizelskim motorom i mjenjačem s devet brzina, jamči najbolje „off-road” sposobnosti u kategoriji i u ekstremnim uvjetima „off-road” vožnje. Jeep Active Drive Low pomaže funkcijama sustava za pomoć pri kretanju nizbrdo u okviru opcije Selec-Terrain.

Sustav za pomoć pri kretanju nizbrdo (HDC) omogućuje postepeno i kontrolirano kretanje nizbrdo na teškom i skliskom terenu bez da vozač mora pritiskati papučicu kočnice. Dok je aktivan, vozilo s lakoćom svladava strme nizbrdice rabeći ABS kočnice za reguliranje brzine okretanja svakog kotača, uz zajamčen optimalan moment i ritam sile.

Trailhawk

S neovisnim ovjesom kotača koji jamči maksimalni okomiti hod kotača do 205 mm i visinu od tla do 210 mm, Jeep Renegade Trailhawk postavlja mjerila u svom segmentu i nudi najbolje 4×4 sposobnosti u svojoj klasi. Osim toga, na ovoj verziji, sustav Selec-Terrain ima funkciju „Rock” za maksimalnu trakciju i bolje držanje kotača.

Mogućnosti povezivanja i Infotainment sustav

Ovisno o razini opreme, novi Jeep Renegade može biti opremljen sustavom UconnectTM s 5-inčnim zaslonom, sustavom UconnectTM s 7-inčnim zaslonom ili sustavom UconnectTM s 8,4-ičnim zaslonom NAV, s dodirnim zaslonima i značajkama koje se jednostavno koriste te sa snažnijim procesorom za bolji odaziv. Oni vozaču omogućuju kontrolu nad klima-uređajem, sustavom ozvučenja i brojnim drugim značajkama izravno sa zaslona UconnectTM, što povećava sigurnost pri vožnji.

Oba sustava, UconnectTM s 7-inčnim zaslonim i 8,4-inčnim zaslonom NAV, imaju dodirni zaslon visoke rezolucije i kapaciteta u boji, što znači bolje korisničko iskustvo s funkcijama upravljanja prstima i zumiranja te korisnički prilagodljivom trakom izbornika s funkcijom „povuci i ispusti”. Funkcije sustava UconnectTM obuhvaćaju i telefoniranje u načinu rada slobodne ruke te značajke navigacije i pretvaranja teksta u govor za sigurno, udobno i „povezano” iskustvo svakodnevne vožnje. Dostupne su i ugrađene radijske funkcije koje vozaču i putnicima omogućuju slušanje internetskog radija putem značajke Bluetooth ili priključivanjem vanjskih uređaja na USB ili AUX ulaze. UconnectTM navigacija s detaljnim uputama u osnovnoj je opremi sustava Uconnect s 8,4-inčnim zaslonom NAV zajedno s korisnički prilagođenim glasovnim upravljanjem koje kupcima vozila Jeep omogućuje da jednostavno izgovore adresu odredišta i pokrenu navigaciju.

Ugrađena funkcija Apple CarPlay i kompatibilnost sa sustavom Android AutoTM

Sustavi UconnectTM s 7-inčnim i 8,4-inčnim zaslonom NAV na novom modelu Renegade imaju ugrađenu funkciju Apple CarPlay, najpametniji i siguran način za upotrebu uređaja iPhone tijekom vožnje.

Infotainment sustav kompatibilan je i sa sustavom Android AutoTM koji donosi najbolje s usluge Google u Jeep SUV srednje veličine.

Točnije rečeno, Apple CarPlay prikazuje optimizirane cestovne smjerove sukladno uvjetima u prometu i može se upotrebljavati za uspostavu i primanje poziva, otvaranje tekstnih poruka i reprodukciju glazbe bez skretanja pažnje s ceste. Android Auto™ kupcima omogućuje prenošenje Android iskustva u automobil putem zrcaljenja aplikacija i usluga na središnji zaslon, a posebno je dizajniran za preuzimanje podataka na jednostavan i siguran način tijekom vožnje. Vozač može upotrebljavati uslugu Google Maps™ za primanje cestovnih uputa i jednostavan pristup glazbi, multimedijalnim sadržajima i omiljenim aplikacijama za primanje i slanje poruka.

Waze for Android Auto vlasnicima omogućuje uživanje u značajkama Waze zajednice izravno na središnjem zaslonu vozila. Jednostavna i neposredna interakcija s uređajima pruža praktičnost korištenja istog operacijskog sustava čak i u automobilu, a za sigurnu, jednostavniju i neprekidnu povezanost pri vožnji, što poboljšava kvalitetu boravka u automobilu i ergonomiju.

Android Auto™ i Google Maps zaštitni su znaci tvrtke Google LLC.

Jeep UconnectTM LIVE usluge dostupne su na svim sustavima UconnectTM

Tri sustava – UconnectTM s 5-inčnim zaslonom, UconnectTM s 7-inčnim zaslonom i UconnectTM s 8,4-inčnim zaslonom NAV, kupcima pružaju mogućnost korištenja UconnectTM LIVE usluga za pregled i nadzor brojnih aplikacija na UconnectTM zaslonu jednostavnim povezivanjem pametnog telefona i vozila. Aplikaciju UconnectTM LIVE možete preuzeti iz trgovina App Store i Google Play te instalirati na svoj pametni telefon.

S pomoću aplikacije UconnectTM LIVE i upotrebom dodirnog zaslona korisnici se povezuju s uslugom Tune In Internet, web-radijom s više od 100.000 postaja iz svih krajeva svijeta, platformom Deezer Internet Music koja sadrži više od 35 milijuna zapisa, uslugom Reuters za praćenje najnovijih vijesti u svijetu te naravno mrežama Facebook, Facebook CheckIn i Twitter za komuniciranje s prijateljima i sljedbenicima. Aplikacija UconnectTM LIVE može se upotrijebiti i za pristup usluzi My Car, usluzi koja donosi podsjetnike za servis u stvarnom vremenu i omogućuje pristup elektroničkoj verziji korisničkog priručnika za lakše praćenje zahvata održavanja.

Jeep Skills, ekskluzivna aplikacija za mjerenje „off-road” performansi u stvarnom vremenu

Za kupce koji žele popraviti svoje performanse u „off-road” vožnji i proživjeti avanture u autentičnom Jeep duhu, sustav UconnectTM s 8,4-inčnim zaslonom NAV može se nadopuniti aplikacijom Jeep Skills. Ova aplikacija iznimno prilagođena korisniku pruža posebne indikatore koji vozačima omogućuju da prate svoje performanse u „off-road” vožnji.

S pomoću aplikacije Jeep Skills kupci mogu otkriti sve „off-road” potencijale novog modela Jeep Renegade i maksimalno iskoristiti sve njegove sposobnosti. Jeep Skills neprekidno informira vozača o sustavima „off-road” vožnje i u stvarnom vremenu prikazuje praktične povratne informacije na 8,4-inčnom zaslonu podijeljene u setove određenih parametara kao što su trakcija, kotrljanje, nagib te tlak i nadmorska visina.

Dodatne korisne informacije o vozilu kojima se može pristupiti obuhvaćaju tlak ulja, kut zakretanja, G-silu, pritisak na papučice gasa i kočnice, ubrzanje od 0 do 50 km/h i od 0 do 100 km/h, zaustavni put i brzinu.

Vozači mogu odabrati stazu iz kataloga i saznati više o njenim značajkama ili podijeliti svoje omiljene staze s čitavom Jeep zajednicom i korisnicima aplikacije Jeep Skills. Temeljem performansi vozača i ciljeva postignutih na odabranim rutama, vozači mogu osvojiti značke koje se razlikuju ovisno o zahtjevnosti postignuća. Sve se osvojene nagrade spremaju na posebnoj stranici, svojevrsnoj vitrini.

Vrhunske sigurnosne značajke

Novi Jeep Renegade dizajniran je za osiguranje vrhunske razine zaštite kroz nekoliko tehnološki najnaprednijih sigurnosnih sustava, u osnovnoj i dodatnoj opremi, uz šest zračnih jastuka, sustav ESC (elektronički sustav za nadzor stabilnosti) i sustav ERM (elektronički sustav protiv prevrtanja) u osnovnoj opremi.

Modelska godina 2019. nadograđena je novim sadržajima koji dodatno poboljšavaju sigurnosnu ponudu i jamče maksimalnu zaštitu i udobnost. Sada su u osnovnoj opremi za sve razine opreme modela sustav upozorenja za napuštanje prometnog traka Plus i inteligentan sustav za pomoć pri regulaciji brzine sa značajkom raspoznavanja prometnih znakova.

Sustav upozorenja za napuštanje prometnog traka Plus upotrebljava optički senzor kamere za utvrđivanje položaja vozila na cesti. U slučaju nehotičnog skretanja iz prometnog traka, kada sustav otkrije izlazak iz prometnog traka bez uključivanja pokazivača smjera, sustav za zadržavanje u prometnom traku provodi korektivnu radnju kako bi vozilo vratio u izvorni položaj.

Novi sustav za raspoznavanje prometnih znakova (TSR) može raspoznavati prometne znakove, uključujući one za ograničenje brzine, te o istome informira vozača putem upozorenja koje se prikazuje na ploči s instrumentima. U kombinaciji s inteligentnim sustavom za pomoć pri regulaciji brzine (kojim se upravlja na udoban način s pomoću komandi na kolu upravljača), brzina se može namjestiti na vrijednosti ograničenja koja TSR prethodno utvrdi. Međutim, vozač slobodno može ignorirati obavijesti sustava i ne mora prihvatiti ograničenja brzine navedena na prometnom znaku.

Poboljšani automatski sustav za pomoć pri parkiranju – ParkSense® (dostupan nakon plasiranja na tržište) pojednostavljuje manevriranje prilikom parkiranja, a sada i prilikom isparkiravanja. Temelji se na istim funkcijama kao prethodna inačica. Automatskim zakretanjem upravljaju senzori i kamere s funkcijom otkrivanja bočnih prepreka.

Za veću udobnost i iskorištavanje vodećih funkcionalnosti modela Renegade, redizajnirani model ima nadograđen paket funkcija koji sada uključuje nove značajke kao što su automatsko sklapanje retrovizora prilikom zaključavanja vozila i automatsko podizanje električnih podizača stakla putem ključa s daljinskim upravljačem. Svi se električni podizači stakla podižu/spuštaju jednim dodirom.

Kako bi se zajamčila maksimalna zaštita, cijela je ponuda nadopunjena opcijskim sigurnosnim sustavima koji uključuju sustav upozorenja za udarac sprijeda Plus s aktivnim kočenjem (u osnovnoj opremi za model Limited), prilagodljivi regulator brzine, sustav za nadzor mrtvog kuta i sustav otkrivanja drugog vozila pod pravim kutom pri kretanju unatrag.

Trebate pomoć? Dopustite da vam pomognemo.