NAJLJEPŠI MALI SUV: JEEP® AVENGER OSVOJIO “AUTONIS”NAGRADU ZA DIZAJN

21 September 2023

  • Pobjednik: Avenger je “Najbolji dizajnerski novitet” (Best Design Novelty) u kategoriji “Mali SUV” (Small SUV).
  • Uvjerljivo: Osvojio je 53 posto glasova, znatno više od konkurenata
  • Nezavisno: Glasovalo je više od 14.000 čitatelja “auto motor und sport”

Jeep® Avenger Electric (115 kW (156 KS): potrošnja energije (kombinirano): 15,9 – 15,4 kWh/100 km; Električni doseg** (kombinirano): 390 – 400 km; emisije CO2: 0 g/km) nudi potpuno električnu vožnju, tipičan Jeep dizajn i kompaktne dimenzije – kombinacija koja uvjerava mnoge kupce. Glasalo je više od 14.000 čitatelja stručnog časopisa “auto motor und sport” i rezultat je jasan: Jeep Avenger proglašen je “Najboljim dizajnerskim novitetom 2023. godine” (Best Design Novelty of the Year 2023) s velikom razlikom. Avenger je pobijedio s 53 posto glasova i tako dobio nagradu za dizajn “autonis” u kategoriji “Malo SUV/terensko vozilo” (Small SUV). Nagrada “autonis” nudi izbor najvažnijih noviteta u proteklih 12 mjeseci. Ukupno su čitatelji mogli birati između 105 modela osobnih automobila u 11 klasa.

“Jeep Avenger lansiran je tek ove godine i već je zvijezda: sa svojim potpuno električnim pogonom i “cool” dizajnom, nadahnjuje kupce i postaje apsolutni bestseller. ‘Autonis’ nagrada  za naš kompaktni gradski električni automobil naglašava da je ovo upravo ono što je dobro prihvaćeno od strane čitatelja i kupaca,” izjavio je Luigi Saia, voditelj Jeep Njemačka.

Jeep Avenger

Jeep Avenger je kompaktni SUV dužine oko četiri metra pozicioniran u brzorastućem B-SUV segmentu, drugom najvećem europskom segmentu u smislu obujma. Sviđa se aktivnim ljudima koji traže SUV kompaktnih dimenzija, ali s još uvijek puno prostora i mogućnosti za prijevoz tereta. Dizajniran i izrađen kao Jeep od prvog dana, Avenger kombinira Jeep DNA u kompaktnom SUV-u s jedinstvenom kombinacijom mogućnosti, stila, funkcionalnosti i tehnologije.
S električnim dosegom do 400 km u kombiniranom WLTP ciklusu* i više od 550 km u WLTP gradskom ciklusu; električni pogonski sklop kombinira novi 400 voltni elektromotor sa 115 kW (156 KS) i 260 Nm okretnog momenta s baterijom od 54 kWh, koja je također nova.

Lansiranje Jeepa Avengera u Europi označava početak sljedeće faze elektrifikacije marke Jeep, koja će proizvesti četiri potpuno električna modela do 2025. Do kraja 2030. svi novi automobili marke Jeep prodavani u Europi bit će potpuno električni.

Vrijednosti potrošnje goriva i emisije*

Jeep Avenger Electric

115 kW (156 KS): Potrošnja (kombinirana): 15,9 – 15,4 kWh/100 km; Električni doseg** (kombinirano): 390 – 400 km; Emisija CO2: 0 g/km

* Sve vrijednosti prema WLTP. Realistični WLTP (Worldwide harmonized light vehicles test procedure) zamijenio je testni postupak prema NEDC (New European Driving Cycle) te se također koristi za određivanje poreza na vozila.
**Stvarni doseg može varirati zbog brojnih čimbenika kao što su stil vožnje, ruta, vremenski uvjeti i uvjeti na cesti, kao i stanje, upotreba i oprema vozila.

Trebate pomoć? Dopustite da vam pomognemo.