Marke Jeep® i Mopar® zvijezde događaja 4×4 Fest 2017

20 October 2017

• Jeep® i Mopar udružili su snage na „off-road” događaju po prvi put održanom u Italiji. 4×4 Fest donosi tri dana uzbudljivih „off-road” vožnji uz priliku testne vožnje svih modela iz proizvodnog programa Jeep, uključujući novi Jeep Compass.
• Predstavljen je sjajan Jeep Wrangler Rubicon s paketom opreme visokih performansi Mopar® One Pack.

Marke Jeep® i Mopar bile su glavna atrakcija na 17. godišnjem događaju „4×4 Fest” – događaju za vozila s pogonom na četiri kotača i „off-road” vozila po prvi put održanom u Italiji, a koje se odvijalo prošlog vikenda u Carrari (od 13. do 15. listopada).

Na događaju koji je privukao na tisuće stručnjaka i zaljubljenika u „off-road” vožnju predstavljene su najnovije inovacije iz segmenta vozila 4×4, a posjetitelji su imali priliku obaviti testne vožnje s najnovijim modelima i kupiti rezervne dijelove te originalnu dodatnu opremu. Više od 33.000 posjetitelja došlo je u Carraru, a mnogi od njih po prvi su puta prisustvovali događaju. Izložbeni prostor protezao se na 52.000 kvadratnih metara, a svoje je proizvode predstavilo više od 200 marki. Tijekom tri dana trajanja „off-road” događaja odvilo se otprilike 3.700 testnih vožnji – što je novi rekord za događaj „4×4 Fest”.

Jeep je ako službeni pokrovitelj događaja petu godinu zaredom neosporno sa svojim štandom bio najveća ovogodišnja atrakcija, a pritom je posebno obilježena i 76 godina duga povijest marke tijekom koje je ista postala druga riječ za „off-road” vožnju i sinonim duha avanture i slobode. Poseban dio posvećen 80 godina dugog i bogatoj povijesti marke Mopar – službeno servisnog partnera tvrtke Jeep koja kupcima grupacije FCA pruža tehničke usluge i podršku za sve potrebe povećanja performansi, sigurnosti ili prilagodbu vozila – također je privukao mnogo ljudi.

Posjetitelji su mogli obaviti testne vožnje sa svim modelima iz proizvodnog programa Jeep na posebno stvorenim „off-road” stazama, posebno dizajniranim za pokazivanje legendarnih terenskih sposobnosti modela. Ponuda je uključivala i ikonski Wrangler, Grand Cherokee – vodeći model marke i najnagrađivanije SUV vozilo – Cherokee, SUV model srednjih dimenzija vjeran tradiciji marke Jeep najnaprednijeg sportskog dizajna i Renegade, maleni SUV s vodećim u klasi „off-road” sposobnostima. Zasigurno najveća zvijezda događaja bio je novi Compass, najnoviji model u proizvodnoj liniji marke, koji predstavlja kombinaciju legendarnih „off-road” sposobnosti marke Jeep i upadljivog modernog dizajna s korisnički prilagođenim opcijama za povezivanje i sigurnost. Osim toga, poseban je štand posvećen organizaciji JOG („Jeep Owners Group”), jedinom i službenom klubu vlasnika vozila marke Jeep i zaljubljenika u iste, također predstavljen na događaju „4×4 Fest 2017”, a posjetitelji su tamo mogli kupiti službenu robu organizacije Jeep Owners Group.

U izložbenom prostoru marke Mopar bio je izložen Jeep® Wrangler Rubicon opremljen tvornički ugrađenim kompletom opreme visokih performansi Mopar®One Pack. To je vozilo namijenjeno najzahtjevnijim „off-road” izazovima koje svladava bez muke i s punim povjerenjem i u potpunosti je legalan za cestovnu vožnju. Sadrži dvoinčni komplet opreme za podizanje ovjesa „Fox Performance”, stabilizacijsku šipku upravljača, 17 x 8,5-inča Performance Gladiator crne naplatke od lake legure, 32-inčne predimenzionirane gume, prednju i stražnju zaštitu od prskanja, dodatna proširenja blatobrana sprijeda i straga te crni čep spremnika goriva. Mopar® One Pack rezultat je inovativnog industrijskog procesa koji omogućuje sklapanje dodatne opreme izravno u tvornici proizvodnje po prvi put u EMEA regiji.

Trebate pomoć? Dopustite da vam pomognemo.