Marka Jeep® s potpuno novim modelom Jeep Compass pokreće inovativno iskustvo za klijente

10 July 2017

• “Jeep® Compass Visualiser” klijentima omogućuje da prošeću okolo i otkriju potpuno novi Jeep Compass prije nego što fizički stigne u salone
• Temeljena na Tangu, Googlovoj tehnologiji za proširenu stvarnost na pametnim telefonima, ova za uporabu laka aplikacija razvijena je u suradnji s tvrtkom Accenture i optimizirana za Lenovo Phab 2 Pro, prvi prijenosni uređaj na svijetu koji omogućuje uporabu tehnologije Tango
• Ovo inovativno iskustvo za klijente danas stiže u Jeepove salone na odabranim europskim tržištima i u sljedećih nekoliko mjeseci proširit će se cijelom regijom

Marka Jeep® u svojim salonima predstavlja inovativno iskustvo za klijente: počevši od danas, klijenti mogu hodati okolo i baciti pogled unutar potpuno novog modela Jeep Compass, prije nego fizički dođe u salone. Sve to može se zahvaliti iskustvu proširene stvarnosti.

Jeep Compass Visualiser je inovativna, za uporabu laka aplikacija, koja rekreira virtualni automobil prije nego ga klijenti mogu vidjeti u stvarnosti, što im omogućuje da otkriju ovaj novi model i s njim dožive interakciju prije nego što fizički stigne u salone.

Aplikacija je razvijena u suradnji s tvrtkom Accenture i njezinom agencijom za iskustvo klijenata, Accenture Interactive, i bazira se na Tangu – Googleovoj tehnologiji proširene stvarnosti za pametne telefone koja mobilnim uređajima pruža mogućnost navigacije fizičkim svijetom na sličan način kao što to rade ljudi – i optimizirana je za Lenovo Phab 2 Pro pametni telefon, prvi prijenosni uređaj na svijetu koji omogućuje uporabu tehnologije Tango.

Kompanije Fiat Chrysler Automobiles (FCA) i Accenture prototip ove aplikacije prikazali su na Mobile World Congress događanju u Barceloni u veljači 2016. te pružili letimični pogled na to kako proširena stvarnost može revolucionirati iskustvo kupnje, pružajući klijentima mogućnost pregledavanja i interakcije s virtualnom verzijom automobila u punoj veličini prije nego ga uzmu u obzir za kupnju.

Jeep Compass Visualiser aplikacija sada je dostupna u Jeepovim salonima na odabranim tržištima (Austrija, Belgija, Francuska, Njemačka, Italija, Nizozemska, Španjolska i Švicarska) i biti će dostupna u većini Jeepovih salona u Europi do kraja ljeta.

Kako radi
Jeep Compass Visualiser kupcima automobil omogućuje držanje uređaja koji podržava Tango i pregledavanje, šetanje okolo, gledanje unutra i konfiguriranje virtualnog automobila pune veličine. Moguće je birati i mijenjati boje karoserije i kotače. Moguće je otvoriti vrata kako bi se otkrila realistična i detaljna unutrašnjost, gdje se promjena boje presvlaka može provesti dodirom na zaslon. S obzirom na to da se automobil gleda preko uređaja, virtualni automobil kreće se u smjeru kretanja korisnika.

Klijenti koji posjete Jeepove salone bit će u mogućnosti odabrati svoju željenu konfiguraciju unutrašnjosti modela Jeep Compass uz ponudu dvije unutrašnje boje – Urbex ili Sky siva – i materijala – kompletna koža ili kombinacija kože i tkanine. Odabir će se pojaviti u aplikaciji proširene stvarnosti što će klijentima omogućiti da vizualiziraju svoj odabir u 3D prikazu, iako vozilo nije fizički prisutno.

Trebate pomoć? Dopustite da vam pomognemo.