Marka Jeep® predstavlja plan za globalno vodstvo u SUV elektrifikaciji

14 September 2022

  • Marka Jeep® predstavlja sljedeću fazu svoje ofenzive potpuno električnih proizvoda kako bi postala vodeća marka SUV modela s nultom razinom emisija
  • Marka će u Sjevernoj Americi i Europi do 2025. predstaviti četiri potpuno električna SUV modela
  • Elektrificirani modeli bit će u ponudi za američko tržište, uključujući Wagoneer 4xe vozila
  • Do 2030. godine 50% prodaje u SAD-u i 100% prodaje u Europi bit će baterijski pokretana električna vozila (BEV)
  • Marka će predstaviti dva potpuno nova električna globalna SUV modela
  • Jeep Avenger, prvi potpuno električni Jeep SUV model za europsko tržište, imat će premijeru na Salonu automobila u Parizu 17. listopada 2022.

Marka Jeep® je objavila opsežan plan za svoju sljedeću generaciju potpuno električnih 4xe vozila kao dio održive transformacije kako bi postala vodeća marka elektrificiranih SUV vozila u svijetu.

Plan, koji je premijerno prikazan na YouTube kanalu marke: www.youtube.com/thejeepchannel, poziva na uvođenje četiri potpuno električna SUV vozila u Sjevernoj Americi i Europi do kraja 2025. godine. Kao dio tekućeg opsežnog plana proizvoda, do 2030. godine 50% prodaje marke Jeep u SAD-u bit će potpuno električni modeli, dok će 100% europske prodaje do tada biti potpuno električni modeli. Plan u potpunosti podržava ciljeve nulte emisije ugljika koje je postavila kompanija Stellantis tijekom dugoročnog strateškog plana Dare Forward 2030.

“Potaknuti uspjehom našeg elektrificiranog portfelja 4xe u Sjevernoj Americi i Europi, a na našem putu da postanemo vodeća SUV marka u svijetu s nultom emisijom dizajniramo i razvijamo najsposobnije i najodrživije Jeep SUV modele do sada, ,” rekao je Christian Meunier, izvršni direktor marke Jeep. “Ovo je strategija usmjerena na budućnost koja pomaže osigurati da milijuni obožavatelja marke Jeep diljem svijeta i dalje imaju planet za istraživanje, prihvaćanje i zaštitu. Elektrifikacija je sjajna za našu marku, čineći ju još sposobnijom, uzbudljivijom, održivijom i zabavnijom.”

Marka Jeep pokazala je prve slike dva potpuno električna SUV modela – potpuno novi Jeep Recon i potpuno novi Wagoneer, kodnog naziva Wagoneer S – koji će stići u Sjevernu Ameriku i druge regije diljem svijeta, istovremeno potvrđujući da će potpuno novi i potpuno električni Jeep Avenger bit predstavljen u Europi početkom sljedeće godine.

Elektrificirani portfelj marke Jeep u Sjevernoj Americi

Nadovezujući se na uspjeh modela Jeep Wrangler 4xe, najprodavanijeg plug-in hibridnog vozila (PHEV) u SAD-u, i nedavno predstavljenog modela Grand Cherokee 4xe, marka razvija sveobuhvatnu paletu elektrificiranih proizvoda posebno razvijenu kako bi poboljšala legendarne sposobnosti ove marke i širenje svog dosega u Sjevernoj Americi.

“S neprekidnim širenjem 4xe tehnologije u cijelom našem portfelju, mi redefiniramo slobodu i avanturu na način na koji samo marka Jeep može”, rekao je Jim Morrison, voditelj marke Jeep u Sjevernoj Americi. “Do kraja 2025. godine, naša kompletna linija bit će elektrificirana, uključujući četiri potpuno električna vozila koja se natječu na najzahtjevnijem tržištu.”

Ovaj plan elektrifikacije također će proširiti portfelj modela Wagoneer. Marka će ponuditi potpuno novi i potpuno električni Wagoneer u premium segmentu SUV modela srednje veličine. U segmentu velikih SUV modela, modeli Wagoneer uključivat će pogonske sklopove koji ciljaju na procijenjenih 500 milja kombiniranog dosega.

Do 2030. marka Jeep ponudit će cijeli niz novih baterijsko-električnih vozila (BEV), uspostavljajući vodstvo u SUV industriji u smislu broja modela, sudjelovanja u segmentu i količine prodaje. Kao rezultat toga, 50% prodaje marke u SAD-u bit će potpuno električna vozila.

Potpuno novi Jeep Recon: 100% Jeep; 100% nulta emisija

Jedan od prvih potpuno novih električnih SUV modela koji će biti predstavljeni u Sjevernoj Americi je Jeep Recon.

Ovo potpuno novo vozilo namijenjeno je onima koji vole istraživati ekstremne pustolovine u skoro potpunoj tišini s robusnim, potpuno električnim paketom vozila.

Jeep Recon dizajniran je od samog početka da bude 100% Jeep 4×4 i sa 100% nultim emisijama. Ovaj SUV nudit će se isključivo kao BEV, a obogatit će off-road pustolovine zahvaljujući sljedećemu:

  • Prava sposobnost vožnje na stazama uz Jeep Selec-Terrain sustav upravljanja držanjem podloge, tehnologiju e-locker osovine, zaštitu podvozja, kuku za vuču i agresivne terenske gume
  • Autentična Jeep sloboda na otvorenom s električnim krovom na jedan dodir, uklonjivim vratima i staklom
  • Uconnect sustav najnovije generacije, uključujući detaljne vodiče za putovanja najistaknutijim terenskim stazama

„Potpuno novi i potpuno električni Jeep Recon ima sposobnost prijeći moćnu stazu Rubicon, jednu od najzahtjevnijih terenskih staza u SAD-u, i doći do kraja staze s dovoljnim dometom da se odveze natrag u grad i napuni baterije”, rekao je Meunier.

Ovaj globalni SUV bit će predstavljen javnosti sljedeće godine, a proizvodnja će započeti 2024. u Sjevernoj Americi. Kupci u SAD-u moći će rezervirati novi Jeep Recon BEV SUV početkom 2023. godine. Jeep Recon prodavat će se na glavnim tržištima diljem svijeta, uključujući Europu.

Potpuno novi i potpuno električni Wagoneer – Umjetnost američkih premium proizvoda

Obitelj Wagoneer također će rasti s potpuno novim SUV-om. Kodnog imena Wagoneer S, ovo potpuno električno vozilo nastavit će širiti prisutnost marke u premium SUV segmentu nudeći jedinstveni, elegantni, aerodinamični dizajn i 4×4 mogućnosti kao dio standardne opreme, s upravljanjem na svim vrstama terena, naprednom tehnologijom usmjerenom na marku Jeep i impresivnim performansama.

Ovaj novi, potpuno električni, globalni SUV nudit će se isključivo kao BEV, s dosegom od 400 milja s jednim punjenjem, snagom od 600 KS i vremenom ubrzanja od 100 km/h za oko 3,5 sekunde.

S vanjskim dizajnom obilježenim prepoznatljivom prednjom maskom s LED osvjetljenjem, ovaj SUV pokreće aerodinamička učinkovitost, u kombinaciji s uspravnom kultnom Wagoneerovom bočnom linijom.

“Oduševit ćemo naše kupce s vrhunskim, visoko učinkovitim SUV-om koji je opremljen tehnologijom i visokokvalitetnom izradom, nudeći 4×4 sposobnosti, visoke performanse, snažno ubrzanje i ciljni domet od 400 milja s jednim punjenjem,” dodao je Meunier.

Potpuno novi Wagoneer BEV također će biti prikazan javnosti sljedeće godine, a proizvodnja će započeti 2024. u Sjevernoj Americi. Kupci u SAD-u moći će rezervirati potpuno električni Wagoneer model početkom 2023. godine. Prodavat će se na glavnim tržištima diljem svijeta, uključujući Europu.

Potpuno novi Jeep Avenger, prvi ikada potpuno električni Jeep SUV model, dolazi u Europu 2023. godine

U Europi je marka Jeep već napravila veliki pomak ponudom samo elektrificiranih SUV vozila u zemljama kao što su Njemačka i Francuska. Do kraja ove godine, 100% Jeep SUV portfelja bit će elektrificirano na gotovo svim europskim tržištima.

Danas otkriveni plan temelji se na ovom zamahu 4xe tehnologije, razvijajući portfelj sposobnih, potpuno električnih vozila dizajniranih i dimenzioniranih za Europu. Marka će do 2025. u Europi predstaviti četiri vozila s nultom razinom emisija, s ponudom u glavnim segmentima. Kao rezultat ovog predstavljanja velikog broja proizvoda, do 2030. sva Jeep vozila u prodaji u regiji bit će 100% električna.

Prvi model ove proizvodne ofenzive je potpuno novi, potpuno električni Jeep Avenger, kompaktni SUV koji je predstavljen tijekom dugoročnog strateškog plana kompanije Stellantis Dare Forward ranije ove godine.

Potpuno novi Jeep Avenger, koji će biti predstavljen u Europi i na drugim tržištima, poput Japana i Južne Koreje, bit će pozicioniran ispod modela Jeep Renegade i proizvodit će se u visokoučinkovitoj tvornici u Tychyju u Poljskoj.

Sa ciljanim električnim dometom od 400 kilometara, ovaj novi SUV ponudit će impresivan razmak od tla, prijelomne i prilazne kutove za svoj segment, dok će isporučiti modernu i tehnološki naprednu unutrašnjost, s puno prostora za putnike i teret.

“Potpuno novi Avenger ponudit će mogućnosti marke Jeep prilagođene europskom tržištu,” rekla je Antonella Bruno, voditeljica Jeep Europe u Stellantisu, “Ovaj moderan, zabavan i emotivan SUV svidjet će se sve većem broju kupaca koji traže sposobnu, kompaktnu, modernu i potpuno električnu Jeep alternativu trenutačnim igračima.”

Jeep Avenger debitirat će tijekom novinarskog dana Pariškog sajma automobila, 17. listopada 2022., s otvaranjem rezervacija za kupce istog dana. Potpuno novi Jeep Avenger stići će u prodajne salone početkom 2023. godine.

4xe je novi 4×4

Marka Jeep nastavlja širiti svoj 4xe portfelj diljem svijeta, poboljšavajući svoje legendarne 4×4 sposobnosti korištenjem elektrifikacije i tehnologije. Iako su detalji trenutačnog plana usredotočeni na Sjevernu Ameriku i Europu, posebni planovi za druge regije bit će objavljeni kasnije.

“Danas smo podijelili samo kratak pogled na naš novi portfelj potpuno električnih SUV modela, pružajući opipljive dokaze o tome što dolazi u sljedeća 24 mjeseca i zašto kažemo da je 4xe novi 4×4”, rekao je Meunier. “Ova moćna kombinacija Jeep dizajna, legendarnih 4×4 sposobnosti i elektrifikacije preoblikovat će SUV tržište, dopuštajući većem broju kupaca u više zemalja i u više segmenata da nam se pridruže na našem putu prema slobodi s nultim razinama emisija.”

Marka Jeep

Izgrađen na temelju preko 80 godina legendarnog naslijeđa, Jeep je autentična SUV marka koja donosi sposobnost, umijeće izrade i svestranost ljudima koji traže izvanredna putovanja. Marka Jeep nudi otvoreni poziv da živite život punim plućima nudeći širok portfelj vozila koji vlasnicima nastavljaju pružati osjećaj sigurnosti kako bi s povjerenjem iskusili bilo koje putovanje. Ponuda Jeep vozila sastoji se od modela Cherokee, Compass, Gladiator, Grand Cherokee, Renegade i Wrangler. Jeep Wave, vrhunski program vjernosti vlasnika i brige o kupcima koji je dostupan cijeloj liniji Jeep 4×4 vozila, ispunjen je prednostima i ekskluzivnim pogodnostima kako bi se vlasnicima Jeep 4×4 vozila pružila najveća briga i posvećena 24/7 podrška. Terenske sposobnosti legendarne marke Jeep sada su poboljšane globalnom inicijativom za elektrifikacijom, koja transformira 4xe u nova 4×4 vozila, trudeći se ispuniti viziju marke o postizanju slobode s nultom razinom emisija.

Trebate pomoć? Dopustite da vam pomognemo.