Marka Jeep® na Međunarodnom sajmu automobila u Ženevi 2019.

01 March 2019

  • Najnovija izdanja brzorastućeg proizvodnog programa Jeep® u Europi bit će izložena na 89. Međunarodnom sajmu automobila u Ženevi.
  • Ekskluzivne korisničke prilagodbe s dodatnom opremom Jeep® Authentic Accessories by Mopar® dodatno naglašavaju značajke izloženih SUV primjeraka marke Jeep.
  • Najistaknutije mjesto pripast će odabranim modelima specijalnog izdanja Jeep, uključujući novi proizvodni program „S” stvoren kako bi se dodatno naglasio sportski karakter marke.
  • Premijerno će se predstaviti nezaustavljivi model Cherokee Trailhawk, još jedan dodatak osvježenom proizvodnom programu specijaliziranih „off-road” modela Trailhawk.
  • U Ženevi će se otkriti i robusna i upadljiva osobnost modela Compass Night Eagle.
  • Jeep Grand Cherokee, začetnik premium kategorije SUV vozila, potvrđuje svoju vodeću poziciju s novim modelom S Limited i redizajnom unutrašnjosti.
  • Tijekom tiskovne konferencije tvrtke Jeep u utorak, 5. ožujka u 11:30 bit će otkrivene i druge važne novosti.

 

Marka Jeep® na 89. Međunarodnom sajmu automobila u Ženevi izložit će čitav niz novih i važnih proizvoda.

Godina 2018. bila je najbolja ikad za marku Jeep u Europi sa zabilježenim rekordnim prodajnim brojkama na više tržišta diljem kontinenta, uključujući Italiju, Njemačku, Španjolsku, Francusku, Belgiju, Poljsku, Švicarsku, Nizozemsku i Portugal. Jeep je 2018. godine bila najbrže rastuća marka na regiji s prodajom koja je porasla za gotovo 56 % u odnosu na 2017.

To je peta godina neprekinutog rasta u Europi i treća u kojoj je prodano više od 100.000 primjeraka. Jeep Compass bio je najprodavaniji model u proizvodnom programu, a nakon njega slijedi Jeep Renegade, koji je i dalje jedan od najprodavanijih vozila u svom segmentu. Na trećem je mjestu nova generacija modela Wrangler koji je imao najbolju godinu ikad u Europi, sa zabilježenim porastom prodaje od 86 % u odnosu na 2017. Pored tih izvanrednih rezultata, marka Jeep na sajmu će predstaviti nekoliko novih specijalnih izdanja modela, kao odgovor na sve veću potražnju zaljubljenika marke Jeep koji traže ekskluzivne nove mogućnosti prilagodbe:

  • Novi proizvodni program „S” – specijalna izdanja „S” modela Renegade, Compass, Cherokee i Grand Cherokee bit će premijerno predstavljena europskoj publici na sajmu automobila u Ženevi.
  • Novi Cherokee Trailhawk nadopunjuje obitelj Trailhawk, a svi SUV modeli marke Jeep iz tog proizvodnog programa sada nose prestižnu oznaku „Trail Rated”, simbol koji označava njihovu sposobnost da uspješno svladaju i najzahtjevnije „off-road” staze.
  • Bit će izloženi korisnički prilagođeni modeli s dodatnom opremom Jeep® Authentic Accessories by Mopar®, markom grupe FCA za postprodajne proizvode i usluge s tradicijom duljom od 80 godina poznatom po performansama, sigurnosti i eleganciji. Ta oprema uspješno naglašava već poznate značajke zaslužne za uspješnost SUV modela marke Jeep.

 

Druge važne novosti za budućnost marke Jeep bit će otkrivene tijekom tiskovne konferencije koja će se održati u utorak, 5. ožujka u 11:30 na štandu marke Jeep (u hali broj 5).

 

Novi proizvodni program „S”

Marka Jeep će po prvi puta u Europi na ovom sajmu automobila izložiti primjerke iz novog proizvodnog programa „S”. Proizvedena na bazi modela Renegade, Compass, Cherokee i Grand Cherokee, nova linija „S” dodatno naglašava sportski i metropolitski karakter SUV modela marke Jeep, a pritom potvrđuje njihove legendarne „off-road” sposobnosti. Modeli iz linije predstavljaju vrijednosti slobode, autentičnosti i strasti svojstvene marki Jeep u gradskim okruženjima pri svakodnevnoj vožnji, ali i puno više od toga.

 

Novi Jeep Renegade „S”

Na sajmu će biti izložen novi Jeep Renegade „S” s vanjštinom u bijeloj boji Alpine White. Utemeljen na najboljoj Limited inačici iz proizvodnog programa, ovaj model izgleda još više sportski s crnim krovom i ukrasnim dodacima u mat sivoj boji Low Gloss Granite Crystal na ikonskoj prednjoj rešetci sa sedam utora te nekoliko dodatnih oznaka („4×4”, „Jeep”, „Renegade” i „S”). Krovne šipke specifične za model i 19-inčni kotači od lake legure u sivoj boji Granite Crystal nadopunjuju vanjski izgled ovog specijalnog izdanja modela. Sportski izgled novog specijalnog izdanja „S” nastavlja se i u unutrašnjosti sa premium sjedalima s tungsten sivim proštepima i kožom presvučenim kolom upravljača s crnim proštepom koji dodatno naglašava tamno, potpuno crno okruženje, a upotpunjen je korisnički prilagođenim tehnološkim rješenjima, uključujući inovativni sustav navigacije UconnectTM NAV s 8,4-inčnim zaslonom s ugrađenim opcijama Apple CarPlay i Android AutoTM. Dodatne ekskluzivne značajke za udobnost i sigurnost uključuju prilagodljivi regulator brzine, sustav upozorenja za udarac sprijeda, dvozonski klima-uređaj s automatskim upravljanjem, prednje i stražnje parkirne senzore i komplet svjetala Full Pack LED, koji uključuje LED dnevna svjetla, prednja svjetla, svjetla za maglu i stražnja svjetla. Pod poklopcem motora izloženog modela nalazi se novi 1,3-litreni motor Turbo T4 snage 180 ks u kombinaciji s automatskim mjenjačem s devet brzina. Dostupan proizvodni program motora uključuje 1,3-litreni motor Turbo T4 snage 150 ks, 1,6-litreni dizelski motor Multijet II uparen s ručnim mjenjačem sa šest brzina ili mjenjačem DDCT sa šest brzina te 2,0-litreni motor Multijet II 4×4 uparen s automatskim mjenjačem s devet brzina. Legendarne „off-road” sposobnosti Jeep može zahvaliti svom naprednom sustavu 4×4, sustavu za odvajanje stražnje osovine, sustavu za regulaciju trakcije Selec-Terrain i sustavu za pomoć pri kretanju na uzbrdici.

Jeep Renegade „S” plasirat će se na odabrana europska tržišta u drugom kvartalu ove godine.

 

Novi Jeep Compass „S”

Liniji najprodavanijih modela Jeep pridružuje se novi Compass „S” i premijerno će biti predstavljen europskoj publici baš u Ženevi. Dizajniran da dodatno naglasi sportski i metropolitski karakter tog modela, novi „S” nudi profinjenu eleganciju i bogatu opremu, posebno osmišljene za kupce koji se žele istaknuti. Pored najnaprednije „off-road” tehnologije ovaj model nudi izvrsnu voznu dinamiku pri cestovnoj vožnji, a opremljen je s više od 70 sustava za pasivnu i aktivnu zaštitu. Jeep Compass „S” izložen u Ženevi ima dvobojnu karoseriju, bijele boje Pearl White s crnim krovom (što je u osnovnoj opremi za liniju „S”) i nove, posebne 19-inčne kotače u sivoj boji Low Gloss Granite Crystal. Isti jedinstveni završni detalji prisutni su kroz oznake („4×4”, „Jeep” i „S”), na prednjoj rešetci, vanjskim okvirima svjetla za maglu, kroz ukrasni element na donjoj maski te okvire otvora na vozilu (DLO). U unutrašnjosti crna koža s kontrastnim proštepima tungsten boje, anodiziranim okvirom središnje konzole u sivoj boji Gun Metal te najboljim opcijama za povezivanje zahvaljujući sustavu navigacije UconnectTM NAV s 8,4-inčnim zaslonom.  Druge značajke ovog specijalnog izdanja uključuju dvostruka ksenon prednja svjetla, automatsko uključivanje dugih svjetala, vrata prtljažnika s električnim upravljanjem, prilagodljivi regulator brzine, sustav ozvučenja Beats i sjedala s električnim upravljanjem i mogućnošću pomicanja u 8 smjerova. Vozilo izloženo na štandu marke Jeep pogoni 2,0-litreni motor Multijet snage 170 ks uparen s automatskim mjenjačem s devet brzina i pogonom na sva četiri kotača. Dostupan proizvodni program motora za novu liniju „S” uključuje i 1,4-litreni benzinski motor snage 140 ili 170 ks (uparen s ručnim mjenjačem sa šest brzina ili automatskim mjenjačem s devet brzina i pogonom na sva četiri kotača), 1,6-litreni motor Multijet II snage 120 ks s ručnim mjenjačem te 2,0-litreni motor snage 140 ili 170 ks uparen s automatskim mjenjačem s devet brzina. Za tržišta izvan Europe u ponudi je 2,4-litreni benzinski motor snage 150 ili 175 ks u kombinaciji s automatskim mjenjačem s devet brzina i pogonom na sva četiri kotača.

Novi Jeep Compass „S” dolazi u prodajne salone Jeep diljem Europe u drugom kvartalu ove godine.

 

Novi Jeep Cherokee „S”

Novo specijalno izdanje Cherokee „S” donosi novu razinu robusnosti i sportskog duha ovom najsposobnijem SUV modelu srednjih dimenzija koji upravo savršeno zadovoljava zahtjeve modernog života u gradu, jednako kao i one za avanture izvan utabanih staza. Novo specijalno izdanje „S” modela donosi sportski izgled i upadljive dizajnerske značajke vješto iskombinirane s posebnim sadržajem u unutrašnjosti inspiriranim udobnošću i luksuzom. Sa savršenom izbalansiranim elementima tradicije, napredne tehnologije, kvalitete izrade i dizajna, dizajn vanjštine novog specijalnog izdanja inspiriran je višom klasom i premium naravi obitelji vozila Jeep te vješto uobličen u savršeno uravnotežen, suvremeni paket s vanjštinom bijele boje Pearl White i posebnim završnim obradama u unutrašnjosti.

Izvana, novi Cherokee „S” ima posebne 19-inčne kotače sive boje Granite Crystal Metallic, donju prednju masku i branike u boji karoserije, posebnu oznaku „S” te ukrasne elemente u sivoj boji Granite Crystal Metallic na oznakama „Jeep” i „4×4”, krovnim nosačima i okvirima svjetala za maglu.

Putnički prostor obiluje inovativnim tehnološkim rješenjima i iznimno je prostran, a okruženje je profinjeno s karakterističnim posebno oblikovanim detaljima i visokokvalitetnim materijalima. Posvećenost pažnje detaljima jasno je vidljiva kroz crnu Nappa kožu u unutrašnjosti s ukrasnim proštepima tungsten boje na sjedalima, naslonima za ruku i središnjoj konzoli te kroz pomno odabrane značajke koje jamče najviše razine udobnosti u unutrašnjosti. Dodatna oprema uključuje sustav navigacije UconnectTM NAV s 8,4-inčnim zaslonom, ugrađenu opciju Apple CarPlay i kompatibilnost s opcijom Android AutoTM, prilagodljivi regulator brzine sa sustavom Stop i Go, aktivni ograničivač brzine, sustav upozorenja za udarac sprijeda Plus s funkcijom prepoznavanja pješaka, napredni sustav za pomoć pri kočenju, sustav upozorenja za napuštanje prometnog traka Plus, sustav za nadzor mrtvog kuta, sustav za otkrivanje vozila pod pravim kutom pri kretanju unatrag, sustav ulaska u vozilo i pokretanja vozila bez ključa Keyless Enter-N-GoTM, prednje i stražnje parkirne senzore te sustav za pomoć pri parkiranju prema naprijed i bočno. Sve te značajke jamče udobnost, sigurnost i snagu – potonje omogućuje snažan 2,0-litreni Turbo benzinski motor snage 270 ks uparen s automatskim mjenjačem s devet brzine i pogonom na sva četiri kotača, koji upotpunjuje dostupan proizvodni program motora za novi Cherokee i koji je ugrađen u automobil izložen na štandu u Ženevi.

Početak prodaje novog modela Cherokee „S” u Europi predviđen je za drugi kvartal ove godine.

 

Jeep Grand Cherokee S Limited

Jeep Grand Cherokee bio je začetnik premium segmenta SUV vozila prije 26 godina. S više od šest milijuna primjeraka prodanih od prvog plasiranja na tržište, ovaj model i u ovoj godini ostaje zaštitni znak svoje kategorije s novim izdanjem S Limited. S razinom opreme Limited, novi model S Limited ističe se jedinstvenim, robusnim i sportskim dizajnom. Vanjština uključuje upadljive dizajnerske značajke s modela Grand Cherokee SRT – SUV modela s kombinacijom trkaćih performansi i „off-road” sposobnosti karakterističnih za marku Jeep. Prednja i stražnja maska specifičnog su dizajna za model sa završnim elementima sive boje Low Gloss Granite Crystal. Novo specijalno izdanje modela ima performantni poklopac motora u SRT stilu, s besprijekornim bočnim proširenjima i karakterističnim Jeep odbojnicima koji plijene pažnju snagom i elegancijom, a vozilu daju upadljiv izgled. Vanjština je nadopunjena blistavom ispušnom cijevi i 20-inčnim kotačima sive boje Low Gloss Granite Crystal te kromiranim ukrasnim maticama.

Sportski izgled nastavlja se i u putničkom prostoru s istom „crnom” temom prenesenom s vanjštine vozila te novim ugrađenim središnjim dijelom u crnoj boji Piano Black. U unutrašnjosti se ističu i posebna crna perforirana prednja sjedala s ventilacijom presvučena kožom s grijanim sjedištima i naslonima. Tehnološki napredan novi paket Infotainment opreme dodatno naglašava privlačnost modela, a uz to, novi S Limited ima i premium sustav ozvučenja Alpine s digitalnim pojačalom, značajkom aktivnog uklanjanja buke, devet zvučnika, subwooferom i najnovijom generacijom sustava UconnectTM 8.4″ s navigacijom, kaljenim staklom te opcijama Apple CarPlay i Android AutoTM.

Vozilo izloženo na štandu u Ženevi ima bijelu vanjštinu Bright White i crnu kožnu unutrašnjost. Opremljeno je 3,0-litrenim dizelskim motorom V6 s izravnim ubrizgavanjem Common Rail i tehnologijom Multijet II snage 250 ks, uparenim s automatskim mjenjačem s 8 brzina i komandama za mijenjanje brzina na kolu upravljača. Novi Grand Cherokee S Limited u prodajne salone Jeep dolazi u ožujku.

Plasiranje novog specijalnog izdanja S Limited na tržište ujedno označava i plasiranje na tržite modelske godine 2019. ovog najnagrađivanijeg SUV vozila. Osim promjena u unutrašnjosti s redizajniranom središnjom konzolom, nova tehnologija koja jamči višu razinu udobnosti i sigurnosti ono je što ovaj model marke Jeep čini još privlačnijim. Veća poboljšanja vanjštine uključuje potpuno nove elemente završne obrade, nove kotače i nove boje karoserije – plavu State Blue, metalik zelenu Green Metallic i sivu Sting Grey.

Novi Jeep Cherokee Trailhawk

Marka Jeep u Ženevi će premijerno predstaviti inačicu Trailhawk iz kategorije SUV modela srednjih dimenzija Cherokee za kupce koji žele najbolje po pitanju „off-road” performansi.

Nekoliko mjeseci nakon što je novi Cherokee plasiran na tržište, njegovom se proizvodnom programu pridružuje razina opreme Trailhawk koja nadopunjuje ovu pionirsku obitelj inačica specijaliziranih za „off-road” uvjete. Modeli Trailhawk uz beskompromisni stav karakterističan za svako vozilo s prepoznatljivom prednjom rešetkom sa sedam utora, utjelovljuju i legendarne „off-road” sposobnosti vozila, što je jasan i nepogrešiv pokazatelj povezanosti s korijenima marke. Nude najbolje po pitanju 4×4 performansi iz svakog od segmenata u kojima je marka Jeep prisutna. Prvi model Trailhawk predstavljen je za aktualnu generaciju modela Cherokee plasiranu na tržište 2014. godine, nakon čega su uslijedili modeli Renegade, Grand Cherokee i Compass. Obitelj vozila Trailhawk ponosni je nositelj oznake „Trail Rated” koja se dobiva nakon prolaska brojnih zahtjevnih ispitivanja na nekim od najzahtjevnijih terena na svijetu.

 

Zahvaljujući robusnom i agresivnom izgledu, ovaj model odmah jasno pokazuje „spremnost za staze” kao najsposobniji SUV model srednjih dimenzija u svojoj kategoriji. Trailhawk sadrži svu „off-road” opremu tvrtke Jeep, ima 17-inčne off-road kotače, velike pristupne i polazne kutove, jedinstvenu prednju i stražnju masku te zaštitne ploče, a tvornički je povišen za 2 centimetra. Njegove 4×4 sposobnosti bez premca dodatno su naglašene sustavom Jeep Active Drive Lock i stražnjim diferencijalom s blokadom, što maksimalno povećava trakciju na ekstremnim terenima, kao i sustavom Selec-Terrain s pet načina rada, uključujući način rada Rock koji je dostupan samo u razini opreme Trailhawk. Jeep Cherokee Trailhawk ima pristupni kut od 29,9 stupnjeva, polazni kut od 32,2 stupnja i prelazni kut od 22,9 stupnjeva. Visina od tla iznosi 22 cm.

 

Jeep Cherokee Trailhawk također slijedi tradiciju Jeep „Trail Rated”. Oznaka „Trail Rated” na crvenoj karoseriji Firecracker Red Clear Coat vozila izloženog u Ženevi dokazuje da je model posebno dizajniran za izazovne „off-road” uvjete podijeljene u pet kategorija ključnih performansi: trakcija, visina od tla, sposobnost manevriranja, pokretljivost i sposobnost prolaska kroz vodu. Pogonjen novim 2,0-litrenim Turbo benzinskim motorom snage 270 ks s 400 Nm uparenim s automatskim mjenjačem s devet brzina, izloženi model Trailhawk opremljen je prednjim i stražnjim parkirnim senzorima, prilagodljivim regulatorom brzine, sustavom navigacije UconnectTM NAV s 8,4-inčnim zaslonom i opcijama Apple CarPlay te Android AutoTM, 7-inčnim TFT zaslonom u boji te Premium sustavom ozvučenja s devet zvučnika i subwooferom. Sigurnosna oprema obuhvaća aktivni ograničivač brzine, sustav upozorenja za udarac sprijeda Plus s funkcijom prepoznavanja pješaka, napredni sustav za pomoć pri kočenju, sustav upozorenja za napuštanje prometnog traka Plus, sustav za nadzor mrtvog kuta, sustav za otkrivanje vozila pod pravim kutom pri kretanju unatrag, sustav ulaska u vozilo i pokretanja vozila bez ključa Keyless Enter-N-Go™ te sustav za pomoć pri parkiranju prema naprijed i bočno.

 

Novi 2,0-litreni benzinski motor ima europsku premijeru na modelu Cherokee Trailhawk i pridružuje se 2,2-litrenom Turbo dizelskom motoru koji je već dostupan u proizvodnom programu Cherokee od trenutka plasiranja na tržište. Ovaj motor u ponudi je za sve 4×4 inačice modela iz linije Cherokee (osim za razinu opreme Sport). Novi 2,0-litreni benzinski motor bit će jedina opcija modela dostupna za Cherokee Trailhawk. Bit će dostupan za prodaju u prodajnim salonima Jeep diljem Europe od travnja.

 

Jeep Compass Night Eagle

Specijalno izdanje Night Eagle modelu Compass pruža još veću ekskluzivnost i donosi robusniji i više sportski izgled u kategoriju modela Jeep C-SUV. Vanjštinu rese brojni crni ukrasni elementi, dok samo vozilo ima jako bogat komplet osnovne opreme. Taman izgled, što je jedna od istaknutih značajki specijalnog izdanja Night Eagle, a od nedavno karakteristična i za druge modele marke Jeep, savršeno nadopunjava nepogrešivu eleganciju i dizajn modela Compass. Prednja rešetka, svjetla za maglu i okviri prednjih halogenih svjetala u crnoj su boji Gloss Black kako bi parirali agresivnom izgledu prednjeg kraja vozila. Karakteristični okvir otvora na vozilu (DLO) crne je boje, dok oznake „Jeep” i „4×4” preuzimaju tamnu temu prisutnu na vanjštini ovog specijalnog izdanja. Compass Night Eagle ima 19-inčne gume montirane na kotače od aluminijske lake legure dijamantnog reza u sjajnoj crnoj boji, što dodatno naglašava upadljiv izgled modela. Posebna oznaka Night Eagle nadopunjuje kompletan izgled ovog novog specijalnog izdanja.

 

S vanjštinom u plavoj boji Laser Blue s crnim krovom, unutrašnjost u kombinaciji tkanine i tehnološke kože, model Compass Night Eagle izložen u Ženevi ima 1,4-litreni benzinski motor snage 140 ks uparen s ručnim mjenjačem. Model na štandu tvrtke Jeep opremljen je radijskim i navigacijskim sustavom UconnectTM s 8,4-inčnim dodirnim zaslonom, stražnjom kamerom ParkView s dinamičkim prikazom linija i sustavom za pomoć pri parkiranju straga. Compass Night Eagle već je dostupan u prodajnim salonima Jeep.

Trebate pomoć? Dopustite da vam pomognemo.