Marka Jeep® na Međunarodnom sajmu automobila u Dubaiu 2017.

17 November 2017

  • Prvo predstavljanje na području EMEA novih vozila Jeep Grand Cherokee Trackhawk i Jeep Grand Cherokee 25th Anniversary
  • Prvo predstavljanje zna Bliskom istoku potpuno novog vozila Jeep Compass, najsposobnijeg kompaktnog SUV vozila
  • Dva posebna izdanja modela Jeep Wrangler:
  • Wrangler Unlimited Freedom Edition, posebno namijenjen za tržište Bliskog istoka
  • Wrangler Rubicon Recon posebno izdanje modela s prilagođenom vanjštinom Mopar®

 

Marka Jeep® predstavlja tri velika noviteta i dva posebna izdanja modela na Međunarodnom sajmu automobila Dubai 2017. Jeep Grand Cherokee, SUV vozilo s najviše nagrada u povijesti, zauzima postolje s dva prava predstavljanja za područje EMEA: Grand Cherokee Trackhawk, najsnažniji i najbrži SUV ikada, s ojačanim 6.2-litarskim motorom V-8 sa 707 konjskih snaga (prema načinu ispitivanja SAE) i ograničeno izdanje Jeep Grand Cherokee 25th Anniversary kojim se slavi taj model koji određuje tržište premium SUV vozila od početka svoje prodaje 1992.  

Po prvi se puta na sajmu automobila na Bliskom istoku predstavlja potpuno novi model Jeep Compass, najsposobniji kompaktni SUV, u svojim najopremljenijim verzijama Trailhawk i Limited, s vanjštinama u narančastoj boji Spitfire odnosno troslojnoj bisernoj bijeloj boji. Oba modela pokreće 2,4-litarski motor Tigershark sa 172 konjske snage s automatskim mjenjačem s devet brzina.

Dva posebna izdanja legendarnog modela Jeep Wrangler također imaju prvo regionalno predstavljanje u Dubaiu: Jeep Wrangler Unlimited Freedom Edition, dostupan isključivo na Bliskom istoku i na području EMEA, predstavljen je u crvenoj boji Firecracker Red i Wrangler Rubicon Recon u srebrnoj boji Billet Silver s prilagođenim izgledom vanjštine Mopar®. Oba su vozila opremljena 3,6-litarskim motorom s 284 konjske snage s automatskim mjenjačem s pet brzina.

Na kraju, marka Jeep predstavit će i Jeep Cherokee Trailhawk s 3,2-litarskim motorom s 272 konjske snage s automatskim mjenjačem s devet brzina s vanjštinom Granite Crystal i Renegade Trailhawk s 2,4-litarskim motorom sa 180 konjskih snaga s automatskim mjenjačem s devet brzina i vanjštinom Solar Yellow.

Prvo predstavljanje za područje EMEA novog modela Jeep Grand Cherokee Trackhawk, najsnažnijeg SUV vozila ikada

Zvijezda Međunarodnog sajma automobila u Dubaiu je novi Jeep Grand Cherokee Trackhawk, model za 2018., koji u koncesije marke Jeep diljem Bliskog istoka stiže do kraja godine.

Trackhawk, koji pokreće ga ojačani 6.2-litarski motor V-8 sa 707 konjskih snaga ma 6.000 o/min i okretnim momentom od 875 Nm (prema načinu ispitivanja SAE) koji u kombinaciji s poboljšanim automatskim mjenjačem visokog kapaciteta okretnog momenta TorqueFlite s osam brzina, pruža inovativne performanse: ubrzanje od 0 do 100 km/h za 3,7 sekundi, najveća brzina 289 km/h, zaustavni put kod kočenja od 100 do 0 km/h od 37 metara zahvaljujući njegovom novom sustavu Brembo. Prvorazredan po pitanju dinamičnosti vožnje na cesti i upravljivosti dolazi zahvaljujući sustavu Selec-Track s pet dinamičnih načina rada i prilagodljivim ublažavajućim ovjesom Bilstein.

Vanjski dio novog vozila Jeep Grand Cherokee Trackhawk agresivan je i funkcionalan i dodatno se ističu blatobrani kotača u boji karoserije, oblikovani poklopac motora s dva izvlakača topline i četverostrukom ispušnom cijevi. Poznata gornja prednja rešetka sa sedam utora s obje je strane opremljena prilagodljivim bi-ksenon farovima koji su okruženi LED svjetlima. Farovi na modelu Trackhawk opremljeni su jedinstvenom pozadinom Gloss Black kako bi se istaknuo njihov izgled u obliku dragulja.

Vanjski je izgled nadopunjen novim kotačima 20’’ x 10’’ sa završnom obradom od titana koji otkrivaju žute kočione čeljusti Brembo, oznakom „Supercharged” na prednjim vratima i oznakom „Trackhawk” na stražnjim podiznim vratima, obje ocrtane tekućim titan-kromom na pozadini crne boje Matte Black.

Unutrašnjost inspirirana utrkama napravljena je tako da pruža udobno okruženje: izrađena je od prvorazrednih materijala mekih na dodir i naglašena iznimnim završnim obradama u boji Light Black Chrome i umecima od ugljičnih vlakana.  Na ploči s instrumentima nalazi se sklop sa zaslonom za informiranje vozača (DID) od 7” na čijoj je sredini tahometar, a mjerač brzine do 320 km/h nalazi se lijevo od sklopa.

Na sredini ploče nalazi se novi zaslon od 8,4 inča Uconnect sa značajkama Apple CarPlay i Android Auto kao i posebne Stranice performansi za Trackhawk na kojima se daju trenutačne povratne informacije o performansama vozila.

Model Trackhawk opremljen je standardnim sjedalima od kože Nappa i sjedalima od velura s ušivenim logotipom „Trackhawk”. Novi paketa Premium Metal osnovna je oprema vozila i poboljšava unutrašnjost vozila s različitim elegantnim detaljima od metala. Dodatne značajke unutrašnjosti premium uključuju: standardni uređaj za izolaciju buke Active Noise Cancellation, prvorazredni nasloni za glavu, instrumentnu ploču, vrata, središnju konzolu i naslon za ruke obrubljene kožom, podne obloge Berber s oznakom Trackhawk i centar za zabavu na stražnjim sjedalima s dva zaslona i Blu-ray uređajem te dva odvojena audio sustava uključujući sustav Harman Kardon od 825 W s 19 zvučnika i dva niskofrekvencijska zvučnika.

Novi model Jeep Grand Cherokee Trackhawk opremljen je s više od 65 sigurnosnih i zaštitnih značajki koje uključuju kamerom za pogled straga Trailer Hitch Camera View at Speed koja vlasnicima omogućuje prikaz predmeta na prikolici kroz kameru u kretanju, način rada Valet koji omogućuje personalizirani doživljaj u vožnji koji se može birati, prilagodljivi regulator brzine s funkcijom zaustavljanja, naprednu pomoć kod kočenja, nadzor mrtvog kuta s otkrivanjem prelaženja stražnje oznake, sustav upozorenja radi izbjegavanja frontalnog sudara pri punoj brzini sa značajkom izbjegavanja sudara, pomoć pri parkiranju sprijeda i straga, sustav upozorenja u slučaju napuštanja prometnog traka-plus te upozorenje za kočenje u nuždi.

Novo posebno izdanje vozila Grand Cherokee slavi 25 godina off-road vožnje

Ograničeno izdanje Jeep Grand Cherokee  25th Anniversary sada je dostupno u salonima marke Jeep diljem Bliskog istoka, sada se ujedno i prvi puta regionalno predstavlja na Međunarodnom sajmu automobila u Dubaiu.  Napravljen u ograničenoj seriji taj ekskluzivni model slavi 25 godina vodeće pozicije u segmentu 4×4 naglašavajući način na koji Grand Cherokee određuje tržište premium SUV vozila od početka svoje prodaje 1992. godine oživljavajući pritom istraživački duh marke Jeep i potragu za tehničkom inovacijama.

 

Model Jeep Grand Cherokee 25th Anniversary odlikuje se jedinstvenom obradom vanjštine s Platinum Chrome naglascima na znakovima, primjenu niskog snopa svjetala, potpuno okruženje stakla (DLO), prstene na rešetki, krovne vodilice, svjetla na stražnjem dijelu i ukošena svjetla za maglu.  Izniman izgled ovog posebnog izdanja dodatno je naglašen kotačima od lake legure Heritage od 20 cola, platinastim kukama za vuču i oznakom ograničene serije 25th Anniversary.
Novo posebno izdanje bit će dostupnu u osam boja karoserije uključujući i ekskluzivnu metalik boju „Sangria Metallic Clear Coat”.

U unutrašnjosti izdanje 25th Anniversary opremljeno je novim paketom Real Metal s metalnim naglascima kosih dijelova i središnje konzole, instrumentnom pločom s kožnom oblogom te perforiranim sjedalima Heritage s dekorativnim šavom.  Pored posebnih stilskih oznaka tu je i niz tehnoloških dodataka u vozilu uključujući novi sustav infotainment Uconnect s dodirnim zaslonom od 8,4 inča s Apple CarPlay za upotrebu telefona u načinu slobodne ruke, navigacijom i glasovnim slanjem poruka te audio sustavom s devet zvučnika, 506 W, niskofrekvencijskim zvučnikom Alpine i standardnom značajkom izolacije buke koja pridonosi kvaliteti slušanja u vozilu otkrivajući i smanjujući buku u kabinu suprotnim zvučnim valovima.

Ispod poklopca, model Jeep Grand Cherokee 25th Anniversary opremljen je 3,6-litarskim benzinskim motorom V-6 od 286 konjskih snaga ili 5,7-litarskim benzinskim motorom HEMI V-8 od 352 konjske snage, oba uparena s automatskim mjenjačem s osam brzina.

Prvo predstavljanje potpuno novog modela Jeep Compass na Bliskom istoku

Međunarodni sajam automobila u Dubaiu također označava o prvo predstavljanje na Bliskom istoku vozila Jeep Compass, potpuno novog kompaktnog SUV vozila koje pruža nenadmašnu kombinaciju atributa uključujući najbolji pogona na sva četiri kotača u klasi, suvremen i izvoran dizajn Jeep, izvrsnu dinamiku off-road vožnje, slobodu otvorenog prostora i cijeli niz naprednih korisnički prihvatljivih povezivosti i sigurnih tehnologija. Jeep Compass bit će dostupan u koncesijama na Bliskom istoku početkom sljedeće godine.

Potpuno novi Jeep Compass opremljen je karakterističnom estetikom suvremenog dizajna koja stvara ravnotežu između snažnih linija i elegantnih proporcija kako bi se dobio potpuno moderan izgled. Dizajneri marke Jeep legendarnoj su rešetki sa sedam utora dali svjež izgled postavljajući svaki pojedini kromirani utor na sjajnu pozadinu Gloss Black.  Nakošeni potpisni LED farovi s crnim rubom dodaju osobnost i stav licu potpuno novog vozila Jeep Compass.
Čvrsta, dramatična linija krova i mišićavi okviri blatobrana stvaraju pamtljiv profil. Potpis, potpuno okruženje stakla (DLO) s elementom koji se niže oko vozila zajedno s dostupnim obojenim crnim krovom Gloss Black pružaju jedinstven, prvoklasni izgled. Dostupan krovni otvor s dva stakla napravljen je kako bi se povećala površina i prostoru glave daje slobodnu otvorenog prostora koja pripada marki Jeep. Izrazita značajka na stražnjem dijelu vozila Compass njegova su jedinstvena LED svjetla na stražnjem dijelu: tanka i četvrtasta svjetla stražnjeg dijela uklapaju se u podizna vrata dajući zapovijedan, ali trenutačno prepoznatljiv izgled vozila Jeep Compass na cesti ili stazi.
Potpuno novi Jeep Compass opremljen je i podiznim vratima s električnim upravljanjem (dostupno u verziji opreme Limited) za lak utovar tereta, a kako bi mu se povećala praktičnost za korisnike.

U unutrašnjosti potpuno novog vozila Jeep Compass nalaze se birani materijali i tehnički detalji. Trapezoidni nakošeni srednji dio odlika je dizajna marke Jeep kao i sportska boja i završna obrada koje nadopunjuju opremu unutrašnjosti. Na središnjem dijelu nalazi se dodirni zaslon od 5,0, 7,0 ili 8,4 inča komunikacijskog, zabavnog i navigacijskog sustava Uconnect za još veći užitak u vožnji i udobnost putnika.
Instrumentna ploča vozača pomno je razrađena i na njoj se nalazi LED zaslon za informiranje vozača od 3,5 ili 7 inča. Na zaslonu u boji od 7 inča prokazuju se informacije koje vozač može konfigurirati kako bi im lakše pristupio u vožnji i dio osnovne opreme na modelima Limited i Trailhawk.
Sustav Uconnect od 7,0 i 8,4 inča NAV uključuje nove značajke Apple CarPlay i Android Auto za telefoniranje u načinu slobodne ruke, navigaciju (samo na sustavu 8,4 NAV) i glasovno slanje poruka.
Središnja konzola jednostavno uključuje sve funkcionalne značajke modela Jeep Compass uključujući odabir stupnja prijenosa, komande za odabir terena, elektroničku parkirnu kočnicu, komande za zaustavljanje – pokretanje motora (ESS), upravljačke gumbe klima uređaja i jačine zvuka te jednostavno dostupne priključke za punjenje medija i povezivost.

Vozilo Jeep Compass dostupno na Bliskom istoku bit će opremljeno 2,4-litarskim benzinskim motorom Tigershark s tehnologijom MultiAir2 koji daje 172 konjske snage pri 6.400 o/min, 237 Nm okretnog momenta i uparen s automatskim mjenjačem s devet brzina i konfiguracijom 4×4.

Nenadmašna sposobnost off-road vožnje proizlazi iz dva napredna, pametna, potpuna načina rada 4×4: Jeep Active Drive i Jeep Active Drive Low, potonji s omjerom puzanja 20:1; svaki može poslati 100 posto dostupnog okretnog momenta na bilo koji kotač kojemu treba. Oba sustava Jeep Active Drive i Active Drive Low 4×4 uključuju sustav za odabir terena Jeep Selec-Terrain koji omogućuje pet načina rada (automatski, za snijeg, pijesak i blato te poseban način rada za kamenje na modelu Trailhawk) za najbolje radne karakteristike pogona na sva četiri kotača na bilo kojoj površini, na cesti, izvan nje i u svim vremenskim uvjetima.
Na modelu kompas nalazi se odvojiva stražnja osovina i jedinica priključnog vratila (PTU) kako bi se modelima s pogonom na sva četiri kotača omogućila manja potrošnja. Oba sustava Jeep Active Drive i Active Drive Low 4×4 trenutačno se uključuju kada je potreban pogon na sva četiri kotača. Svo modeli s pogonom na četiri kotača Compass opremljeni su i značajkom blokade pogona na četiri kotača koja taj pogon trajno blokira i vozač je može odabrati pomoću posebnog gumba u sustavu za odabir terena Selec-Terrain.
Izvanredna dinamika u cestovnoj vožnji potpuno novog vozila Jeep Compass rezultat je njegove konstrukcije, samostalnih ovjesa, u segmentu ekskluzivnog sustava ublažavanja frekvencija prednje i stražnje dijagonale te preciznog servo upravljanja.

Po pitanju sigurnosnih značajki potpuno novi Jeep Compass, nedavno nagrađen s maksimalnih pet zvjezdica na testiranju EuroNCAP, pruža više od 70 sustava aktivne i pasivne sigurnosti uključujući ustav upozorenja radi izbjegavanja frontalnog sudara-plus, sustav upozorenja u slučaju napuštanja prometnog traka-plus, nadzor mrtvog kuta s otkrivanjem prelaženja stražnje oznake, kameru za prikaz straga ParkView s dinamičkom mrežom, pomoć za automatsko paralelno i okomito parkiranje, prilagodljivi regulator brzine, sustav elektroničke kontrole stabilnosti (ESC) sa sustavom ERM (elektronički sustav protiv prevrtanja) te prednje i bočne zračne jastuke i zračne jastuke zavjese. Kao dodatna zaštita na modelu Jeep Compass nalazi se i konstrukcija „sigurnosnog kaveza” s više od 65 posto čelika povišene čvrstoće.

 

Nova ograničena serija modela legendarnog vozila Jeep Wrangler

Na kraju, u Dubaiu se predstavljaju i dvije ograničene serije modela legendarnog vozila Jeep Wrangler: Jeep Wrangler Unlimited Freedom Edition i Jeep Wrangler Rubicon Recon. Oba opremljena 3,6-litarskim benzinskim motorom od 284 konjske snage s mjenjačem s pet brzina bit će dostupna u izložbenim salonima diljem Bliskog istoka do kraja godine.

Model Jeep Wrangler Unlimited Freedom Edition ekskluzivno je dostupan na tržištima Bliskog istoka i područja EMEA i opremljen je jedinstvenim stilskim značajkama koji podsjećaju na vojnu prošlost marke.
Naljepnice O (Oscar) i M (Mike): u vojnoj fonetskoj abecedi označavaju da je izviđačka jedinica „On Mission” (Na zadatku) i personalizira poklopac motora, branike i stražnje trokutasto staklo. Agresivne vanjske značajke su kotači od lake legure i rešetka u boji Low Gloss Granite Crystal, okviri blatobrana u boji karoserije, vodilice za kamenje u otežanim uvjetima rada s usklađenim štitnicima crnih svjetala na stražnjem dijelu i vratašcima spremnika goriva. U kabini srebrni naglašeni rubovi naglašavaju kožni upravljač, vrata, sjedala i prednji naslon za ruke. Unutrašnjost je nadopunjena kvakom suvozača, okvirom vrata i uvodnicima zraka na ploči u metalik boji Iron Gray Metallic.

Posjetitelji Međunarodnog sajma automobila u Dubaiu moći će pogledati i posebno izdanje vozila Jeep Wrangler Rubicon Recon koje pruža poboljšani pogon na sva četiri kotača postignut posebnim dijelovima za off-road vožnju koji uključuju jaču prednju osovinu i lijevane pokrove diferencijala za otežane uvjete rada.
Na vanjskom dijelu posebnog izdanja modela Recon nalazi se nekoliko značajki koje ističu jaku osobnost, poznatu sposobnost pogona na četiri kotača i slobodu otvorenog prostora legendarnog vozila Wrangler uključujući rešetku u boji Low Gloss Black s umecima i nakošenim farovima u boji Low Gloss Granite Crystal, aluminijske kotače u boji Low Gloss Granite Crystal i poklopac motora s dva otvora za zrak Power Dome i naljepnicom s crnom siluetom „Rubicon” s istaknutim crvenim svjetlima s obje strane. Kako bi se naglasila off-road vokacija vozila, Jeep Wrangler Rubicon Recon prikazan u Dubaiu opremljen je posebnim prilagođenim dodacima Mopar® koji uključuju prednje i stražnje metalne branike, LED farove i svjetla za maglu te komplet za podizanje od 2 inča i gume za off-road vožnju.
Crna i crvena tema u unutrašnjosti obilježje je modela Wrangler Rubicon Recon. Točnije, crveni naglašeni rub ukrašava standardna crna kožna sjedala s ušivenim logotipom „Rubicon”.

Trebate pomoć? Dopustite da vam pomognemo.