Marka Jeep® i najdulji zipline prema Guinnessovoj knjizi rekorda – Jebel Jais Flight – udruženi za osiguranje non-stop avanture

01 February 2019

  • Marka Jeep® najavljuje novi sponzorski ugovor s tvrtkom Toroverde, specijaliziranom za avanturizam koja je izgradila i upravlja ziplineom Jebel Jais Flight u Ras Al Khaimahu, u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.
  • Jeep Wrangler – neprikosnoveni „off-road” prvak – jamči da život može biti jednako avanturistički na tlu kao što je i prilikom leta iznad najvišeg vrha u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Jebel Jaisa.
  • Uzbudljiva kombinacija marki koje dijele vrijednosti slobode i avanture.

 

Jebel Jais u Ras Al Khaimahu, najviši planinski vrh u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, dom je i najdužeg ziplinea na svijetu Jebel Jais Flight – potvrđeno prema Guinessovoj knjizi rekorda. Njime je najjužniji dio Ujedinjenih Arapskih Emirata lansiran u svjetsku klasu avanturističkog turizma, a Ras Al Khaimah postaje vodeće turističko odredište za avanturizam bez premca.

 

Na popisu želja mnogih, nazvan vodećom turističkom atrakcijom Bliskog istoka prema World Travel Awards 2018., zipline dugačak 2,83 km koji je dizajnirala i izgradila tvrtka specijalizirana za avanturističke sportove Toroverde u partnerstvu s Turističkom zajednicom mjesta Ras Al Khaimah onima u potrazi za uzbuđenjem i ovisnicima o adrenalinu pruža priliku da se voze brzinom do 150 km/h na visinu od 1680 metara iznad razine mora – što je iskustvo najbliže letu sokola koje neko ljudsko biće može iskusiti.

 

Ali avantura, uzbuđenje i sloboda na otvorenom uključuju puno više od same vožnje ziplineom. Marka Jeep®, nakon objave sklapanja sponzorskog ugovora s tvrtkom Toroverde, sada je automobilski partner „na tlu” najdužeg ziplinea na svijetu i jamči započinjanje avanture od samog početka putovanja s voznim parkom najnovijih modela Jeep Wrangler koji služe za transport i kao logistička potpora.

 

Novi Jeep Wrangler, četvrta generacija najsposobnijeg „off-road” vozila na svijetu, utjelovljuje duh i krilaticu marke Jeep „posvuda i za sve”.

 

Jeep Wrangler, koji s jednakom lakoćom vozi gradskim ulicama i neutabanim stazama, objedinjuje legendarne i dokazane „off-road” sposobnosti marke Jeep s iznimnom udobnošću, autentičnim stilom i najnaprednijom tehnologijom. Rezultat je najsposobniji Wrangler ikad zahvaljujući tehničkim sadržajima bez premca koji, ovisno o razini opreme, uključuju dva napredna sustava pogona na sva četiri kotača (Commadn-Track i Rock-Trac), električne blokade prednje i stražnje osovine Tru-Loc, blokadu diferencijala s ograničenim proklizavanjem Trac-Loc i elektronički sustav odvajanja prednje stabilizacijske šipke.

 

Isto tako, proširen je i proizvodni program motora za mode Wrangler i uveden je 2,2-litreni turbo dizelski motor snage 200 ks i 2,0-litreni benzinski motor snage 272 ks. Oba nova motora dolaze u kombinaciji s automatskim mjenjačem s osam brzina, što je potpuna novost za taj model.

 

Proizvodni program modela Jeep Wrangler obuhvaća tri različite razine opreme: Sport, Sahara i Rubicon – svaka dostupna u izvedbi s dvoja ili četvera vrata, kao i potpuno novi paket opreme Overland, ekskluzivno za model Sahara koji donosi ekskluzivne značajke za još ekskluzivniji izgled.

 

O marki Jeep: Utemeljena na legendarnom naslijeđu duljem od 75 godina, marka Jeep autentičan je SUV s najboljim sposobnostima u klasi, najboljom kvalitetom izrade i svestranošću za sve koji žude za posebnim, izvanrednim putovanjima. Marka Jeep otvoreno poziva na uživanje u životu punim plućima kroz svoj asortiman vozila koja svojim vlasnicima neprekidno jamče osjećaj sigurnosti i svladavanje svih putovanja s povjerenjem. Proizvodni program Jeep dostupan u regiji EMEA obuhvaća modele Renegade, Compass, Cherokee, Grand Cherokee i Wrangler.

 

O Ras Al Khaimahu: Jedno od najbrže rastućih turističkih odredišta, Ras Al Khaimah ima bogatu kulturu i dalekosežnu povijest koja datira 7000 godina unazad. Ujedinjeni Arapski emirati sadrže brojna arheološka nalazišta i prirodne znamenitosti koje oduzimaju dah, od plaža sa zlatnim pijeskom, zapanjujućih dina i zelenih pojasa stabala datulja do Jebel Jaisa, najvišeg planinskog vrha u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. www.rasalkhaimah.ae

 

O tvrtki Toroverde: S iskustvom u izgradnji canopy i zipline parkova već dugi niz godina diljem čitavog svijeta, tvrtka Toroverde svoj je prvi avanturistički park Torovede Nature Adventure Park izgradila u Portoriku 2009. Sa zapanjujućim pogledima na planine Portorika, Toroverde je postao najveći zračni avanturistički park na svijetu, s najduljim ziplineom u Americi prema Guinnessovoj knjizi rekorda 2015. S ponudom aktivnosti svjetske klase koje obiluju avanturističkim duhom i u kojima mogu uživati svi članovi obitelji, Toroverde je proširio svoje horizonte i krenuo na novo odredište: Jebel Jais u Ras Al Khaimahu, najviši planinski vrh u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i dom najduljeg ziplinea na svijetu – Jebel Jais Flight, potvrđeno prema Guinnessovoj knjizi rekorda 2018. i na popisu želja mnogih, kako unutar Ujedinjenih Arapskih Emirata, tako i diljem svijeta. Onima u potrazi za uzbuđenjem i ovisnicima o adrenalinu omogućuje vožnju brzinom do 150 km/h na visini od 1680 metara iznad razine mora nad krajolikom Jebel Jaisa. www.toroverdeuae.com

Trebate pomoć? Dopustite da vam pomognemo.