Kreće izdanje događanja Camp Jeep® za 2018. godinu

19 July 2018

  • Camp Jeep® 2018 održat će se u mjestu Styria, u Austriji, od 13. do 15. srpnja
  • Ovo godišnje događanje najveće je na kalendaru grupe vlasnika vozila Jeep® (J.O.G.).
  • Zapanjujuća lokacija trenutno je domaćin međunarodnog događaja plasiranja na tržište potpuno novog modela Jeep Wrangler.
  • Najviše nagrađivan proizvodni program SUV modela svih vremena također će dobiti mjesto na središnjoj pozornici.
  • Nekoliko „off-road” staza različite zahtjevnosti za ispitivanje legendarnih 4×4 sposobnosti vozila Jeep i vještina vozača na svim vrstama terena s profesionalnim vozačima akademije Jeep Academy u tehničkom području.
  • Datum 15. srpnja posebno je važan datum za ovu američku marku – to je obljetnica potpisivanja ugovora za opskrbu američke vojske 1941. godine nezaustavljivim modelom Willys-Overland MA/MB: u muzejskom dijelu izložen je zapanjujući djelić povijesti modela Wrangler.
  • Proizvodi marke Jeep i dodatna oprema s potpisom Mopar® bit će dostupni na prodaju i izloženi u posebnim područjima, a tu su i razne predstave, roštilj, aktivnosti za djecu i koncerti uživo.

 

Camp Jeep® 2018 – najveće godišnje događanje grupe vlasnika vozila Jeep (J.O.G) otvorit će svoja vrata javnosti kasnije ovog tjedna i pružiti uzbudljivo iskustvo marke u autentičnom Jeep stilu.

Samo događanje održat će se u pokrajini Spielberg, u mjestu Styria u Austriji od petka do nedjelje (od 13. do 15. srpnja) i privući će više od 1000 zaljubljenika u marku Jeep i više od 600 vozila.

Zapanjujuća lokacija trenutno je domaćin međunarodnog događaja plasiranja na tržište potpuno novog modela Jeep Wrangler.

Ima više različitih, posebno dizajniranih, asfaltiranih i „off-road” staza na kojima posjetitelji mogu iskušati svoje modele Wrangler i druga vozila iz asortimana Jeep – najnagrađivanijeg proizvodnog programa SUV vozila ikad – a ujedno i testirati vlastite vještine na svim vrstama terena uz iskusne vozače akademije Jeep Academy.

 

Događanje će obilovati i raznim predstavama, aktivnostima za djecu, bit će tu živa glazba i roštilj kako bi se okupljena gomila zabavila i uživala u jedinstvenoj atmosferi tijekom vikenda.

Jedna od najvećih atrakcija bit će očaravajući muzej Jeep u kojem će biti ispričana priča modela Wrangler i gdje će se odati počast i obilježiti trenutak potpisivanja ugovora za isporuku nezaustavljivog modela Willys-Overland MA/MB za američku vojsku 1941. – prvijenca i prethodnika svih modela Wrangler.

Zvijezda samog događanja bit će Wrangler, zajedno s brojnim atrakcijama koje pokazuju svestranost, sposobnost i privlačnost najnovijeg predstavnika ovog ikonskog modela marke. S poboljšanim „off-road” sposobnostima po kojima je Wrangler poznat, novi je model jednako spretan i na asfaltiranim cestama, a obiluje tehnološki naprednom i specijaliziranom opremom, uključujući dva napredna sustava pogona na sva četiri kotača (Commadn-Track i Rock-Trac), električne blokade prednje i stražnje osovine Tru-Loc, blokadu diferencijala s ograničenim proklizavanjem Trac-Loc i elektronički sustav odvajanja prednje stabilizacijske šipke.

Najnagrađivaniji proizvodni program SUV vozila svih vremena

Pored testiranja nezaustavljivog modela Wrangler, zaljubljenici koji su se prijavili za sudjelovanje na petom izdanju događanja Camp Jeep imat će prilike uživati u bogatom programu koji uključuje i mogućnost testiranja izvanrednih performansi novog modela Grand Cherokee Trackhawk, najsnažnijeg i najbržeg vozila marke Jeep koji je opremljen 6,2-litrenim motorom V8 s turbopunjačem snage 700 ks, ali i uzbudljivim testnim vožnjama svih SUV modela iz Jeep asortimana.

Među modelima dostupnim za testiranje bit će i novi 2019 Jeep Renegade, s inovativnim proizvodnim programom benzinskih motora s turbopunjačem razvijenim za osiguranje manje potrošnje goriva i izvrsnih performansi, kako na asfaltiranim cestama tako i u „off-road” uvjetima.

Posjetitelji će moći pobliže pogledati i novi Jeep Cherokee, najnoviju inačicu najsposobnijeg SUV modela srednje veličine ove marke. Uz „off-road” sposobnosti očekivane od jednog modela marke Jeep, novi Cherokee ima malo osvježene klasične dizajnerske elemente i opremljen je korisnički prilagođenim tehnološkim rješenjima za iznimnu udobnost, mogućnost povezivanja i zaštitu putnika.

Muzejsko područje priča priču o marki Jeep i ikonskom modelu Wrangler

Marka Jeep nastavlja se razvijati i tehnički usavršavati svoje modele iz SUV segmenta, ali bez prevelikog odmaka od klasičnih značajki najnagrađivanijih modela svih vremena i ostajući odana svojoj tradiciji i jedinstvenosti. Svi zaljubljenici moći će zaviriti u dugu i slavnu povijest marke u muzejskom području, gdje će biti izložene i tri prethodne generacije modela Wrangler i gdje će se pokazati kako je model evoluirao od prvih modela Willys iz 1941. godine pa sve do danas. Baš je te godine, 15. srpnja, za potrebe američke vojske započela proizvodnja modela Willys MA/MB, malenog kamioneta na četiri kotača za upotrebu na izazovnim terenima, koji je vojsci služio za prijevoz trupa i izviđanje. Vozilo, koje se proizvodilo do 1945., bilo je proglašeno „općenamjenskim” (eng. General Purpose), a kratica te krilatice „GP” izgovara se „Jeep”. Po završetku Drugog svjetskog rata 1945. godine vojni kamionet na četiri kotača poslužio je kao osnova za proizvodnju modela CJ-2A Civilian Jeep, prvog modernog „off-road” vozila u automobilskoj industriji. Otada je Jeep sinonim za slobodu kao stanje uma i odlučnost u praćenju instinkta zahvaljujući svojoj sposobnosti da svlada sve izazove i najboljim sposobnostima na svim vrstama terena na svijetu. Iste su sposobnosti upisane i u DNK modela Willys i Wrangler, kao i onih izloženih u muzejskom području:  Willys MB iz 1944., CJ-2A iz 1945., YJ iz 1991. (prva generacija modela Wrangler), TJ 4.0 Sahara iz 1998. (druga generacija modela Wrangler) i Rubicon s 3,6-litrenim motorom, posebna serija utemeljena na trećoj generaciji ikone marke Jeep.

Druga posebna tematska područja

Program događanja Camp Jeep uključuje različite predstave, roštilj, aktivnosti za djecu, živu glazbu i mogućnost testiranja modela Jeep i vlastitih sposobnosti u „off-road” vožnji uz pomoć profesionalnih vozača akademije Jeep Academy na tehničkom području, gdje možete usput naučiti i neke trikove.

U izdvojenom dijelu nalazit će se i neki najznačajniji posebno prilagođeni konceptni automobili, sudionici godišnjeg događanja „Easter Jeep Safari” u protekle četiri godine – događanja za zaljubljenike u „off-road” vožnju koje se održava u Moabu u tjednu prije Uskrsa (eng. Easter). Troje među njima – Jeep Safari, Jeep Trailcat i Jeep Wrangler Africa – jedinstveni su, ekstremno prilagođeni modeli Wrangler i odaju počast toj ikoni marke Jeep – dok su B-Ute i Wagoneer Roadtrip uglavnom izrađeni na bazi modela Renegade i Wagoneer.

Svi koji kući požele ponijeti suvenir kao podsjetnik na ono što će zasigurno biti sjajno događanje, službene proizvode marke Jeep mogu potražiti u prodajnom dijelu, dok se u dijelu Mopar® nudi velik broj različitih komada originalne i dodatne opreme za prilagodbu SUV modela marke Jeep.

Na posebnom području Mopar® bit će izložene dvije različite prilagodbe modela Jeep Wrangler Sahara kojima će se posjetitelji moći diviti – jedna koja pokazuje legendarne „off-road” sposobnosti ikonskog modela Jeep, a druga posebno namijenjena onima koji žele istaknuti svoj jedinstven stil i na gradskim cestama. Prva, „off-road” prilagodba, ima komplet za podizanje od 2″, kotače i gume Off-Road Gear od 17″ te natpis „1941” na poklopcu motora i „Moab” na karoseriji, posebno oblikovane zaštite od prskanja, mrežasti krovni pokrov, dihalicu i posebna „off-road” svjetla na vjetrobranskom staklu. Druga, „gradska”, ima srebrne kapice ventila s logotipom Jeep, natpis „1941” na karoseriji, 32″ poklopce kotača i nekoliko kromiranih detalja na cijevima stepenicama, pragovima vrata i vratašcima spremnika goriva.

Dakle, sve je spremno za novu avanturu u najboljem Jeep Jamboree stilu, u skladu s već američkom tradicijom okupljanja koja je ustoličena kako bi se okusilo uzbuđenje koji svi osjećaju kada se pridruže velikoj obitelji Jeep. Svake se godine održava otprilike 30 takvih događanja, od Kalifornije i Mainea, do Arizone i Tennesseeja. Sva događanja Jeep Jamborees skrojena su po istoj pobjedničkoj formuli prvog okupljanja održanog 1953. godine na legendarnoj stazi Rubicon u planinama između Kalifornije i Nevade.

Trebate pomoć? Dopustite da vam pomognemo.