JEEP® WRANGLER PROGLAŠEN JE NAJBOLJIM 4X4 VOZILOM ZA 2022. GODINU NA IZBORU ZA »SVJETSKI AUTOMOBIL GODINE PREMA ODLUCI ŽENSKOG ŽIRIJA«

18 February 2022

  • Žiri sastavljen od 56 članica iz 40 različitih država u okviru izbora za svjetski automobil godine prema odluci ženskog žirija (eng. Women’s World Car of the Year – WWCOTY) odabrao je model Jeep® Wrangler 4xe kao najbolji u kategoriji „4×4 vozila”
  • Članice žirija svoje su glasove dale modelu Wrangler 4xe zbog njegove predanosti ekološkoj održivosti
  • Jeep Wrangler 4xe prirodna je evolucija u gotovo 80 godina koliko je marka Jeep predvodnik na tržištu u toj kategoriji vozila
  • Wrangler 4xe ima 375 konjskih snaga i osigurava doseg od 50 kilometara samo na električni pogon, za svakodnevne vožnje bez puno stresa
  • Vozila iz asortimana Jeep 4xe donose nove razine učinkovitosti, ekološke odgovornosti, performansi, uživanja u slobodi na otvorenom i sposobnosti, kako na asfaltiranim tako i na neasfaltiranim cestama (off-road)

 

Inovativno plug-in hibridno vozilo Jeep® Wrangler 4xe proglašeno je svjetskim automobilom godine 2022. u kategoriji 4×4 vozila na izboru za svjetski automobil godine prema odluci ženskog žirija (WWCOTY), a žiri je bio sastavljen od 56 automobilskih novinarki iz 40 država s pet kontinenata.

Vozila se u okviru dodjele nagrade za svjetski automobil godine prema odluci ženskog žirija (WWCOTY) ocjenjuju u kategorijama sigurnosti, vožnje, udobnosti, tehnologije, dizajna, učinkovitosti, učinka na okoliš i omjera cijene i kvalitete, podijeljeni su u različite kategorije prema tipu, a pobjeđuju najbolji. Članice žirija na izboru WWCOTY, nagrade koja se ove godine dodjeljuje po dvanaesti put, odabrale su model Wrangler 4xe zbog njegove predanosti održivosti.

„S modelom Wrangler 4xe marka Jeep napravila je velik korak prema naprijed na mnogo načina, ali najvažnija od svega jest predanost okolišnoj održivosti”, kazala je Marta García, izvršna predsjednica izbora WWCOTY. „Izvanredno je što se jedan od rijetkih iskonskih SUV modela preostalih na tržištu odlučio zaći u vode hibridizacije. Predanost modela Jeep Wrangler 4xe zaštiti okoliša bila je odlučujuća za dobivanje titule svjetskog automobila godine prema odluci ženskog žirija u kategoriji 4×4 vozila.”

Jeep Wrangler 4xe ima doseg od 50 kilometara s nula štetnih emisija, samo na električni pogon, pa je izvrstan za svakodnevne vožnje bez puno stresa i brige oko dosega. Također je najsposobniji i ekološki najpodobniji off-road model marke Jeep, a donosi gotovo potpunu tihu vožnju po neasfaltiranim cestama u kombinaciji sa slobodom uživanja na otvorenom koju samo Jeep Wrangler može ponuditi.

„S oduševljenjem smo dočekali vijest da su članice žirija izbora WWCOTY prepoznale iznimne napore koje je marka Jeep uložila kako bi ostvarila svoj cilj i elektrificirala svoja vozila širom svijeta, u želji da ostvari viziju slobode uz nulte stope štetnih emisija”, kazao je Christian Meunier, izvršni direktor marke Jeep. „Ova nagrada za svjetski automobil godine prema odluci ženskog žirija još je jedna potvrda da elektrifikacija poboljšava temeljne sposobnosti naših vozila marke Jeep. Jeep Wrangler 4xe očigledan je primjer da se može dobiti najbolje iz obaju svjetova: legendarne sposobnosti Jeepa i zabava na otvorenom u kombinaciji s elektrificiranim, ekološki podobnim pogonom koji zajedno omogućuju uživanje u prirodi u gotovo potpunoj tišini.”

Hibridni pogonski sklop modela Wrangler 4xe kombinacija je tehnološki naprednog, 2,0-litrenog motora s turbopunjačem i četiri cilindra te dvaju elektromotora, paketa visokonaponskog akumulatora i automatskog mjenjača TorqueFlite s osam brzina. Moment se s elektromotora na modelu Wrangler 4xe prenosi odmah čim vozač to zatraži. Pogonski sklop donosi uštede goriva te glatko pokretanje i zaustavljanje motora.

Najnapredniji pogonski sklop ikad razvijen za neki model Jeep Wrangler jamči maksimalne uštede goriva. S 375 konjskih snaga, Jeep Wrangler 4xe jamči performanse, off-road sposobnosti bez premca i uživanje u stilu života koji električno vozilo pruža.

Marka Jeep
Utemeljena na legendarnom naslijeđu dugom 80 godina, marka Jeep kreatorica je autentičnih SUV vozila koja jamče najviše razine sposobnosti, najbolje su kvalitete izrade i pružaju svestranost svima onima koji žude za posebnim, izvanrednim putovanjima i avanturama. Marka Jeep otvoreno poziva na uživanje u životu punim plućima kroz svoj širok asortiman vozila koja svojim vlasnicima neprekidno jamče osjećaj sigurnosti te bezbrižno uživanje u svim putovanjima s punim povjerenjem. Asortiman vozila Jeep čine modeli Cherokee, Compass, Gladiator, Grand Cherokee, Grand Cherokee 4xe, Renegade and Wrangler i Wrangler 4xe. Jeep Wave, premium program za lojalnost i korisničku podršku za vlasnike vozila marke Jeep dostupan je za sva vozila Jeep 4×4, a donosi brojne pogodnosti i posebne povlastice vlasnicima vozila marke Jeep, uz najvišu razinu brige i posvećenosti s korisničkom podrškom koja je dostupna non-stop. Legendarne off-road sposobnosti marke Jeep unaprijeđene su globalnom inicijativom za elektrifikacijom i dovele su do transformiranja modela 4xe u novi 4×4, a sve u nastojanju da se ispuni vizija marke i ostvari sloboda uz nulte stope štetnih emisija. Sva SUV vozila marke Jeep dobit će svoju elektrificiranu inačicu do 2025.

 

„Svjetski automobil godine prema odluci ženskog žirija”

Izbor za Svjetski automobil godine prema odluci ženskog žirija jedina je nagrada koja se dodjeljuje za automobile gdje je izbor prepušten žiriju sastavljenom isključivo od automobilskih novinarki. Izbor je osmislila i pokrenula novozelandska automobilska novinarka Sandy Myhre 2009. godine. Trenutačno je počasna predsjednica, dok je izvršna predsjednica izbora Marta Garcia. Cilj ovog izbora jest naglasiti ulogu žena u svijetu automobila te odabrati najbolje automobile godine u različitim kategorijama. Što se glasovanja tiče, kriterij se temelji na istim načelima kojima se vode bilo koji vozač ili vozačica prilikom odabira automobila. Odabrani modeli nisu „ženski automobili” jer takva kategorija ne postoji.  Pri glasovanju u obzir se uzimaju, između ostalog, aspekti kao što su sigurnost, kvaliteta, cijena, dizajn, jednostavnost pri vožnji i ekološki otisak.

Trebate pomoć? Dopustite da vam pomognemo.