Jeep® Wrangler osvojio je posebno priznanje tijekom dodjele nagrada ‘4×4 model godine’

17 January 2019

Legendarni Jeep Wrangler nastavlja demonstrirati svoje pobjedničke sposobnosti nakon dobivanja specijalne terenske nagrade UK časopisa 4×4 Magazine, u sklopu godišnje dodjele nagrade ‘4×4 model godine’. 

Ovo priznanje dala je grupa stručnih ocjenitelja ovog časopisa posvećenog terenskim vozilima, koja je novu četvrtu generaciju modela Jeep Wrangler stavila ispred drugih nevjerojatno sposobnih konkurenata u njegovoj klasi. 

Terenska nagrada pokriva posebnu kategoriju koja se koncentrira samo na terenske performanse vozila, značajku modela Jeep Wrangler koju je grupa ocjenitelja odmah prepoznala. 

Predstavljen prošlog rujna u cijeloj Europi, novi Jeep Wrangler, koji se jednako dobro osjeća na gradskim ulicama kao i na teškom terenu, spaja Jeepove legendarne terenske sposobnosti sa superiornom udobnošću na asfaltu, autentičnim stilom i najmodernijom tehnologijom. 

Rezultat je najsposobniji Wrangler ikada, zahvaljujući do sada neviđenom tehničkom sadržaju koji, ovisno o paketu, uključuje dva napredna pogona na četiri kotača, aktivne i prema potrebi aktivirane stalne sustave – Command-Trac i Rock-Trac – kao iTru-Lock električne blokade prednje i stražnje osovine te Trac-Lok diferencijal ograničenog proklizavanja i elektroničko odspajanje prednjeg stabilizatora.

Također je obnovljena ponuda motora modela Wrangler s predstavljanjem 2,2-litrenog turbo dizelskog motora koji razvija snagu od 200 KS i 2,0-litrenog benzinskog motora koji razvija snagu od 272 KS. Oba nova motora povezana su s osam-stupanjskim automatskim mjenjačem koji se po prvi put ugrađuje u ovaj model. 

Svake godine, grupa stručnjaka časopisa 4×4 Magazine – jedne od najpriznatijih publikacija u svijetu posvećenih 4×4 vozilima – testira veliki broj vozila svjetskih proizvođača s pogonom na sve kotače. Uz ocjenjivanje performansi vozila na asfaltu, ocjenitelji vozila podvrgavaju i testu na teškom terenu prije nego što dodijele konačnu ocjenu dijeleći vozila u nekoliko klasa, uključujući male, srednje i velike SUV modele, performance SUV modele i najbolje terensko vozilo. Posebne nagrade uključuju nagrade za najbolje uloženi novac, nagradu za terenske sposobnosti i 4×4 proizvođač godine.

Trebate pomoć? Dopustite da vam pomognemo.