Jeep® Winter Experience: sloboda u sva godišnja doba

21 December 2018

  • Za cijelu zimsku sezonu 2018. – 2019. marka Jeep® odabrala je CampZero, prvi resort za aktivan odmor za zaljubljenike u planine kao svoju ekskluzivnu bazu za događaj „Jeep® Winter Experience”.
  • Mopar nudi izvanredne mogućnosti prilagodbe vozila Jeep na jedinstven i upadljiv način i pripremanje za nevjerojatne avanture na snijegu.
  • Gosti na lokaciji u samom srcu doline Ayas Valley, pored mjesta Champoluc, osjetit će snagu za upravljačem modela iz linije 4×4 Jeep – uključujući novi Wrangler Rubicon i Saharu, novi Renegade Trailhawk, novi Cherokee Limited 4×4Compass Limited 4×4 i snažan Grand Cherokee Trackhawk.
  • Aktivnost slavi legendarne „off-road” sposobnosti SUV modela marke Jeep i obilježava kraj uspješne godine i brojnih novih modela plasiranih na tržište, uključujući novi Renegade, Wrangler i Cherokee.
  • Jeep je najbrže rastuća marka na europskom tržištu (EU28 + EFTA) s prodajom koja je porasla za gotovo 50 % u odnosu na 2017. Osim toga, upravo će oboriti rekord povećanja prodaje petnaesti mjesec zaredom
  • Marka se sprema za nove ciljeve u 2019. godini, počevši od proizvodnje modela Jeep Compass u tvornici Melfi, gdje će se pokrenuti i pretproizvodnja modela Renegade Hybrid Plug-in.

 

Prekrasan, divlji krajolik odabran je za aktivnost koja izražava duh avanture i slobode koja jednako snažno zabavlja zaljubljenike u planine i vlasnike modela Jeep®. To su ujedno i vrijednosti koje obje grupe pokreću i tjeraju da prelaze granice i nikada ne pristaju na manje. Naposljetku, kako u planinskim aktivnostima tako i u „off-road” vožnji, užitak nije samo odredište već i sam put do tamo. Za upravljačem vozila Jeep vozači uspješno svladavaju najteže i najzahtjevnije terene, čak i kada ih vremenski uvjeti dodatno otežavaju. Nema boljeg mjesta za demonstraciju kvalitetnog inženjeringa, pouzdanosti i sigurnosti vozila marke Jeep nego što su to planine.

 

Marka Jeep na vlastitom je izvanrednom putovanju u 2018. godini bilježeći neprekidan rast kroz 12 mjeseci i u četiri sezone uz odlučnost kao zaštitni znak koji oduvijek prati marku. Jer poznato je da Jeep SUV s jednakom lakoćom svladava gradske ulice, autoceste, pijesak, blato i kamenite terene. Iz jednog je aspekta događaj „Jeep Winter Experience” posljednja etapa dugačkog putovanja koje je započelo u kasno proljeće na lokaciji Balocco Proving Grounds prilikom predstavljanja novog modela Renegade za 2019., najsposobnijeg SUV vozila u segmentu B-SUV i premijere nove obitelj motora s turbopunjačem namijenjenih za maksimalnu uštedu goriva i izvrsne performanse i na verziji Trailhawk koja se ističe s najboljim „off-road” sposobnostima u svojoj kategoriji.

 

Putovanje se nastavilo u ljeto s događajem Camp Jeep za 2018., održanom u Spielbergu, Austriji. Dobro poznato godišnje okupljanje obožavatelja marke Jeep bila je dobra prilika za predstavljanje novog modela Wrangler međunarodnim predstavnicima medija. Ikonski model Wrangler ostaje vjeran autentičnom stilu i kombinacija je legendarnih „off-road” sposobnosti i najviših razina udobnosti i upravljivosti za svakodnevnu upotrebu.
S vrhova Alpa na sunčane ulice Mediterana, Sicilija je bila treće odredište ovogodišnjeg putovanja. Ta je šarmantna lokacija odabrana kako bi se najavio početak jesen i predstavio novi model Cherokee, jedan od najsvestranijih i najupadljivijih SUV modela srednjih dimenzija na tržištu. Model je kombinacija jedinstvenih značajki, uključujući legendarnu 4×4 „off-road” sposobnost prema kojoj je u samom vrhu svoje kategorije, autentičan i moderan dizajn, iznimnu dinamičnosti pri cestovnoj vožnji i brojne tehnološke značajke posebno prilagođene korisnicima kada su u pitanju mogućnosti povezivanja i sigurnost.

 

A sada, okružena prvim snijegom ove zime, marka Jeep seli se u prekrasno okruženje Valle d’Aosta za uzbudljiv događaja  „Jeep Winter Experience” s potpuno osvježenim proizvodnim programom, po pitanju proizvoda, modela motora, dizajna, sustava za povezivanje, sustava za pomoć pri vožnji i sustava za sigurnost. Događaj „Jeep Winter Experience” posebice omogućuje divljenje sofisticiranim sustavima 4×4, od sustava Active Drive modela Renegade do visokoučinkovitog sustava Rock Trac modela Wrangler Rubicon, svi modeli opremljeni sustavom za regulaciju trakcije Jeep Selec-Terrain (osim ikonskog modela Wrangler) i najnaprednijim sigurnosnim značajkama, uključujući sustav upozorenja za udarac sprijeda, sustav upozorenja za napuštanje prometnog traka, prilagodljivi regulator brzine i sustav za pomoć pri kretanju nizbrdo.

 

Podnožje planine Monte Rosa poslužit će kao kulisa krilatice marke „posvuda i za sve” koja savršeno dočarava slobodu pokreta i duha koja jednostavnu vožnju pretvara u izvanredno putovanje neovisno o vremenskim uvjetima i uvjetima na cesti. Sve te emocije prenosi snažan model Grand Cherokee Trackhawk kojeg posjetitelji događanja „Jeep Winter Experience” imaju priliku isprobati.
Sloboda je također važna vlasnicima modela Jeep koji žele prilagoditi svoje vozilo zimskim uvjetima. Za njih je Mopar razvio jedinstvenu kolekciju originalne dodatne opreme koja će ujedno biti ugrađena u modele Renegade i Wrangler parkirane ispred lokacije CampZero.

 

Događanje „Jeep Winter Experience” prilika je da se sazna više o čitavom proizvodnom programu marke Jeep, da se čuju najnovije vijesti s tržišta SUV modela u regiji EMEA, a takvih je u malo od više godinu dana bilo poprilično. Prodaja je porasla za gotovo 50 %, udvostručila se u Španjolskoj i povećala za 77 % u Italiji. Ukratko, u odnosu na prethodnu godinu, Jeep je najbrže rastuća marka na europskom tržištu (EU28 + EFTA) i sad već zasigurno bilježi rekordni petnaesti mjesec zaredom s povećanjem prodaje. Na kraju 2018. godine ova će američka marka postaviti još jedan rekord – a to je da će gotovo udeseterostručiti svoje prodajne rezultate od 2010. Jedan od najuspješnijih modela novi je Renegade – najprodavaniji model marke Jeep u regiji EMEA. Uz to je u studenom u Italiji zaprimljeno gotovo dvostruko više narudžbi u odnosu na isto razdoblje 2017. godine, što je model dovelo do drugog mjesta u kategoriji malenih SUV vozila. Do kraja godine će od trenutka njegova plasiranja na tržište biti prodano 300.000 vozila tog modela. Na sličan je način i novi Wrangler, u odnosu na prošlu godinu, zabilježio rekordni porast prodaje od 80 % u Europi i tako gotovo utrostručio broj registriranih vozila u Italiji u listopadu. Novi Cherokee također je zabilježio povećanje broja narudžbi za otprilike 50 % u odnosu na 2017. Gotovo jednako uspješno prošao je i novi Compass koji čvrsto drži poziciju najprodavanijeg modela marke Jeep u Europi s gotovo 65.000 prodanih primjeraka. Osim toga i dalje je vodeći SUV model u C segmentu u Italiji za mjesec listopad. Prodaja modela Compass udvostručila se u Njemačkoj i zabilježen je porast broja narudžbi za više od 33 % u odnosu na prošlu godinu tijekom listopada u Španjolskoj.
2018. završit će s tim izvrsnim rezultatima, a novu godinu će marka Jeep dočekati spremna za ostvarivanje novih ciljeva, počevši od proizvodnje modela Jeep Compass u tvornici Melfi (Italija) gdje započinje i pretproizvodnja novog modela Renegade PHEV. Proširenje proizvodnog programa novim specijalnim izdanjima i važne inovacije u segmentu motora, mogućnosti povezivanja i Infotainment sustava nastavit će se i tijekom 2019.

 

Renegade i Wrangler posebno prilagođeni originalnom opremom Mopar

Poveznica između marki Jeep i Mopar, marke FCA za proizvode i usluge za sekundarno tržište, snažna je i njih dvije zajedno istražuju svijet nadogradnji i prilagodbi.

 

Zbog toga će modeli Renegade i Wrangler, korisnički prilagođeni odabranom originalnom opremom Mopar, biti parkirani ispred lokacije CampZero. Dva su modela još atraktivniji i prikladniji za zimske aktivnosti, s posebnim nosačima skija montiranim na krov modela Jeep Wrangler i nosačem za snowboard na modelu Renegade. Upadljiva metalik plava boja Ocean Blue ikonskog modela Wrangler upotpunjena je crnim natpisom „1941” na poklopcu motora i naljepnicom „Moab” bočno uz druge crne elemente koji dodatno naglašavaju sportski izgled, a uključuju prednju rešetku, poklopac spremnika goriva, cjevaste bočne stepenice, pločicu i kapice ventila s logotipom Jeep. Automobil je upotpunjen nizom ekskluzivnih komada dodatne opreme, primjerice tvrdi krov, kućišta retrovizora u boji karoserije, protuklizni tepisi, posebni rukohvati za avanture na otvorenom i stolić na stražnjim vratima kao odraz ikonskog dizajna marke Jeep. A to su samo neki od odabranih komada među više od 130 dodataka marke Mopar posebno razvijenih za legendarni model Wrangler kako bi se osigurala najpotpunija prilagodba i zadovoljili različiti životni stilovi brojnih vozača i korisnika. Zahvaljujući inovativnom procesu Mopar Custom Shop brojna se dodatna oprema može konfigurirati na vozilu u trenutku kupnje, ugraditi izravno u tvornici primjenom istih standarda kvalitete, a vozilo se kod trgovca može isporučiti već gotovo i spremno za vožnju.
Gosti kampa CampZero imat će mogućnost diviti se modelu Renegade opremljenom nekim od više od 120 komada dodatne opreme marke Mopar koji omogućuju brojne različite razine korisničke prilagodbe. Izvana vozilo resi posebno ruho s originalnom naljepnicom na poklopcu motora, crnim maskama s logotipom Renegade, posebno oblikovanim zaštitama od prskanja i brojnim sivim elementima, primjerice prednjom rešetkom, 16-inčnim kotačima od lake legure i kućištima retrovizora. Osim toga, zaštitne ploče i posebne „off-road” papučice dodatno naglašavaju ekstremnu narav izloženog vozila. Vozilo nosi i oznaku Jeep® Performance Parts koja označava poseban asortiman originalne dodatne opreme koju posebno razvija tvrtka Mopar, a koja jamči najvišu razinu zaštite i performanse bez premca pri „off-road” vožnji.

Trebate pomoć? Dopustite da vam pomognemo.