Jeep® Grand Cherokee poprima sportski izgled s novim modelom S

25 January 2018

  • Marka Jeep® na tržište plasira posebno izdanje vodećeg modela Grand Cherokee s oznakom S koji je inspiriran sportom.
  • Ovo posebno izdanje označava još jednu prekretnicu u povijesti modela nakon 26 godina provedenih na vodećoj poziciji u segmentu premium SUV vozila.
  • Jedinstvena vanjština s 20-inčnim kristalno granitnim aluminijskim kotačima i drugim kristalno granitnim dodacima, upadljivim ukrasnim elementima u crnoj boji i crnoj unutrašnjosti sa sjedalima presvučenim kožom SRT.

Marka Jeep® predstavlja sportsku inačicu svog vodećeg modela i najnagrađivanijeg SUV modela na svijetu – model Grand Cherokee S.  Novi model u limitiranom izdanju temelji se na 26 uspješnih godina prodaje i tehnoloških rekorda tijekom kojih je Grand Cherokee postao predvodnik u segmentu premium SUV vozila koji zbog njega i postoji od 1992. godine i zbog čega je još privlačniji različitom profilu kupaca diljem svijeta.

Dostupan na nekoliko europskih tržišta, novi model S premium dizajnu modela Jeep Grand Cherokee donosi novi sportski izgled s upadljivom unutrašnjosti s ukrasnim elementima u kristalnom granitu niskog sjaja na oznakama, rešetkama, pragovima, stražnjim svjetlima i 20-inčnim kotačima. Kako bi se naglasio njegov robustan izgled, novo posebno izdanje modela ima prednju rešetku crne boje u visokom sjaju i veliki stakleni krovni otvor te dvostruki ispuh crne boje s kromiranom završnom obradom. Sportski karakter modela dodatno je naglašen sportskim ovjesom – uključeno u grupu značajki standardnih performansi.

Model Jeep Grand Cherokee S u kabini ima ukrasne dodatke od anodizirane bronce, od drveta u crnoj boji te ukrasne proštepe na ploči s instrumentima u crnoj boji. Moparove sjajne metalne papučice i crna perforirana koža kao Nappa SRT na sjedalima s crnim proštepima dodatno naglašavaju njegov sportski izgled.

Pored tih posebnih stilskih elemenata, novo posebno izdanje uključuje brojne napredne i korisnički prilagodljive tehnološke značajke kao što su najnovija verzija radijskog sustava UconnectTM s 8,4-inčnim dodirnim zaslonom i ugrađenom značajkom Apple CarPlay koji je kompatibilan sa sustavom Android AutoTM i vozaču omogućuje kontrolu brojnih ugrađenih značajki, uključujući klima-uređaj i Infotainment sustav. Tu su i 7-inčni širokokutni zaslon koji se konfigurira prema željama kupaca, audio sustav Alpine sa subwooferom od 506 W i standardnim sustavom aktivnog uklanjanja buke koji poboljšava kvalitetu slušanja glazbe u vozilu uklanjanjem i smanjenjem buke u kabini s pomoću oprečnih zvučnih valova.

Panoramski dvopanelni krovni otvor, kožom presvučeno kolo upravljača, grijana i ventilirajuća prednja i grijana stražnja sjedala te dvozonskim klima-uređaj s automatskim upravljanjem u osnovnoj su opremi i dodatno naglašavaju premium izgled modela Grand Cherokee S.

Jeepov legendarni pogon 4×4 proizlazi iz sustava Quadra-Drive II, neprekidnog sustava pogona na sva četiri kotača s elektroničkim diferencijalom s ograničenim proklizavanjem (ELSD), a donose vodeće sposobnosti trakcije u automobilskoj industriji. Sustav odmah otkriva proklizavanje kotača i glatko raspodjeljuje moment motora na gume koje imaju trakciju. U nekim slučajevima vozilo predviđa nisku razinu trakcije i prilagođava vožnju kako bi se proaktivno ograničilo ili spriječilo proklizavanje. Osim toga, novi model S donosi sustav Selec-Terrain, sustav za regulaciju trakcije iz tvrtke Jeep s pet postavki (Auto (automatski), Snow (za snijeg), Sand (za pijesak), Mud and Rock (za blato i kamenje)) koji jamči optimalne performanse te sustav za pomoć pri kretanju nizbrdo, ograničivač brzine za off-road uvjete i kretanje nizbrdo malim brzinama koji vozačima omogućuje regulaciju brzine vozila Grand Cherokee na strmim padinama uz pomoć ručica za mijenjanje brzina na kolu upravljača – bez potrebe za gasom ili kočnicama.

Model Jeep Grand Cherokee S sadrži više od 70 najnaprednijih zaštitnih i sigurnosnih značajki za zaštitu putnika i pješaka koji jamče bezbrižnu vožnju. Osim toga, tu su i sljedeći sustavi: sustav upozorenja za udarac sprijeda koji otkriva kada se Grand Cherokee drugom vozilu približava prebrzo i emitira zvučne signale i vizualna upozorenja te na 1,5 sekundu uključuju sustav za pomoć pri kočenju ako vozač ne reagira na vrijeme; sustav  upozorenja za slučaj napuštanja prometnog traka zajedno sa sustavom za zadržavanje u prometnom traku koji emitira vizualna i zvučna upozorenja te taktilno upozorenje u obliku vibracija ako vozilo nehotično skrene u drugi prometni trak ili ako vozač makne ruke s upravljača; prilagodljivi regulator brzine s funkcijom Stop koja vozaču pomaže da smanji unaprijed namještenu brzinu vožnje prilikom približavanja drugom vozilu u istom prometnom traku ili ako drugo vozilo naglo skrene u isti prometni trak; sustav za nadzor mrtvog kuta koji pomaže vozačima pri promjeni prometnog traka i obavještava ih o prisutnosti drugih vozila u mrtvom kutu putem svjetlosnih ikona na vanjskim retrovizorima i putem zvučnog upozoritelja kojeg vozač može sam odabrati, a koji dolazi u kombinaciji s funkcijom otkrivanja vozila pod pravim kutom pri kretanju unatrag koji upozorava vozača prilikom izlaska s parkirnog mjesta unatrag o eventualnim nadolazećim vozilima paljenjem ikona na vanjskim retrovizorima i s pomoću zvučnog upozoritelja kojeg vozač može sam odabrati.

Sustavi su namijenjeni kako bi uklonili sav stres oko parkiranja također su u osnovnoj opremi. A obuhvaćaju kameru za vožnju unatrag ParkViewTM s funkcijom Trailer View koja prikazuje područje neposredno iza vozila na zaslonu sustava za navigaciju nakon prebacivanja ručice mjenjača u brzinu za vožnju unatrag, sustav za pomoć pri parkiranju prema naprijed, unazad ili bočno – značajku koja pojednostavljuje parkiranje, sustav ParkSense® sprijeda i sustav pomoći pri parkiranju straga – koji surađuju s kamerom za vožnju unatrag ParkViewTM i sustavima za aktivnu sigurnost tvrtke Jeep.

Za model Jeep Grand Cherokee u ponudi je 10 boja za karoseriju, uključujući ekskluzivno za Grand Cherokee poseban proziran, metalik završni lak Sangria Metallic Clear Coat, a dostupni motori su sljedeći: 3,0-litreni dizelski motor Multijet II s 250 konjskih snaga, 3,6-litreni V-6 benzinski motor snage 286 ks ili 5,7-litreni benzinski motor HEMI V-8 snage 352 ks, svi u kombinaciji s automatskim mjenjačem s osam brzina.

Trebate pomoć? Dopustite da vam pomognemo.