Jeep® Compass osvojio je maksimalnih pet zvjezdica na testiranju EuroNCAP

07 September 2017

• Nagrada ističe napredna tehnološka poboljšanja sigurnosti najnovijeg modela legendarne marke.
• Nagradi doprinose dostupnost više od 70 sigurnosnih sustava i vrlo čvrsta “zaštitna konstrukcija”.
• Ocjena od pet zvjezdica dolazi u vrijeme do sada najstrožeg testiranja EuroNCAP.

Novi Jeep® Compass s maksimalnom ocjenom od pet zvjezdica na testiranju EuroNCAP, najnoviji model proizvođača s ugrađenim najmodernijim tehnologijama proizvođača čuvene marke, ostvario je pozitivne rezultate u svim kategorijama uključujući zaštitu odraslih osoba, zaštitu djece, zaštitu pješaka i sigurnosne sustave pomoći u vožnji.

Rezultat je time značajniji kada se u obzir uzme da zadovoljava stroge, rastuće norme testiranja EuroNCAP za 2017. naglašavajući razvoj sigurnosti i zaštite u samoj srži vozila Jeep Compass. Novi kompaktni SUV kombinacija je legendarnih terenskih sposobnosti marke, korisnički prihvatljive tehnologije i cijelog niza sustava za pomoć u vožnji objedinjenih u istančan i moderan dizajn.

Veliki doprinos osvojenoj maksimalnoj ocjeni od pet zvjezdica vozila Jeep Compass dala je i učinkovitost njegove “zaštitne konstrukcije”: 65 % nje izrađeno je od čelika povišene čvrstoće čime se osigurava vrlo visoka torzijska čvrstoća i poboljšana sigurnost putnika te dostupnost više od 70 aktivnih i pasivnih sustava kojima se postavlja novi standard u proizvodnom programu vozila Jeep.

Sigurnosni sustavi u ponudi novih vozila Compass u Europi, dostupni kao dio osnovne opreme, sa sustavima aktivne pomoći u vožnji kao što su napredni sustav upozorenja radi izbjegavanja frontalnog sudara (Forward Collision Warning-Plus) i napredni sustav upozorenja nenamjernog prelaženje u drugi prometni trak (Lane Sense Departure Warning-Plus) kombiniraju tehnologiju radara i video kamere kako bi prepoznali mogući sudar i spriječili udarac upozoravajući vozača zvučnim, vizualnim i upozorenjima na opip. Ti sustavi, pod određenim uvjetima, upotrebljavaju elektroničko upravljanje (EPS) kao pomoć za vozača.

Na vozilu Jeep Compass nalaze se i dodatni sigurnosni sustavi dostupni kao osnovna ili dodatna oprema ovisno o verziji, posebno izrađeni za pomoć pri vožnji autocestama. Među njima je prilagodljivi regulator brzine koji održava udaljenost od vozila ispred i, pod određenim uvjetima, može u potpunosti zaustaviti vozilo bez djelovanja vozača; nadzor mrtvog kuta (dostupan u paketu opremu za parkiranje) vozaču pomaže prilikom promjene prometnog traka i obavještava ga o vozilu u mrtvom kutu putem svjetlosnih ikona na bočnom retrovizoru te zvučnom signalu kojeg vozač može sam odabrati. Ponuda sigurnosne opreme dostupne na novom vozilu Compass uključuje i posebne sustave pomoći pri parkiranju kao što je otkrivanje prelaženja stražnje oznake koja obavještava vozala o izlasku iz parkirnog mjesta putem svjetlosnih ikona na bočnom retrovizoru te zvučnom signalu kojeg vozač može sam odabrati.

Svi ti sustavi nadopunjuju standarde značajke sigurnosti i zaštite za pet zvjezdica modela Compass za europsko tržište, a uključuju i šest zračnih jastuka (prednji zračni jastuci za vozača i suvozača, bočni zračni jastuci zavjese za sve redove i bočni zračni jastuci na prednjim sjedalima), ECS (elektroničku kontrolu stabilnosti) i ERM (elektronički sustav protiv prevrtanja).

Trebate pomoć? Dopustite da vam pomognemo.