Jeep® Avenger proglašen najboljim obiteljskim SUV modelom na svijetu na dodjeli nagrada Ženski svjetski automobil 2023. godine

17 February 2023

  • Kompletno novi, potpuno električni Jeep® Avenger proglašen je najboljim obiteljskim SUV modelom na dodjeli nagrada Ženski svjetski automobil godine (WWCOTY) 2023.
  • Žiri od 63 WWCOTY ocjenitelja iz 45 zemalja odabrao je Avenger ispred 12 ostalih obiteljskih SUV modela.
  • Žiri je pohvalio model Avenger zbog njegovog „uspješnog dizajna i izvrsnih terenskih sposobnosti” i zbog „predanosti budućnosti koju će kupci cijeniti”.
  • Avenger će sada proći u završni krug u natjecanju za glavnu nagradu WWCOTY-ja, koja će biti objavljena 8. ožujka na Međunarodni dan žena.
  • Dizajniran i proizveden u Europi, Jeep Avenger B-SUV prvo je električno vozilo na baterije (BEV) marke Jeep.

Čak i prije nego što su prva vozila isporučena kupcima u Europi, kompletno novi potpuno električni Jeep® Avenger privukao je više medijskih priznanja tako što je proglašen Najboljim obiteljskim SUV modelom na dodjeli nagrada Ženski svjetski automobil godine (WWCOTY) 2023.

Ovaj kompaktni B-SUV model ušao je u uži izbor s 12 drugih obiteljskih SUV modela na 13. dodjeli nagrada, a o pobjedniku je odlučivalo međunarodno povjerenstvo žirija iz 45 zemalja. Rezultat je objavljen danas.

Objavljujući nagradu, izvršna predsjednica WWCOTY-ja Marta García je rekla: „Jeep Avenger je vrijedan pobjednik u svojoj kategoriji. S jedne strane, nasljeđuje sve legendarne značajke marke Jeep, ali je istovremeno potpuno nadograđen 100 posto električnom mehanikom. To je predanost budućnosti koju će kupci cijeniti.”

Ženski svjetski automobil godine jedina je grupa za dodjelu automobilskih nagrada na svijetu koja se sastoji isključivo od žena novinarki iz svijeta automobila. Vozila u WWCOTY nagradama ocjenjuju se za izvrsnost u svojim segmentima. Prilikom davanja glasova, članice žirija u obzir uzimaju aspekte kao što su sigurnost, kvaliteta, cijena, dizajn, jednostavnost vožnje, prednosti i utjecaj na okoliš. Ove je godine rad članova žirija obilježen evolucijom industrije prema učinkovitijim i održivijim modelima. Avenger je impresionirao suce svojim „uspješnim dizajnom, izvrsnim terenskim sposobnostima” i malim utjecajem na okoliš.

„Oduševljeni smo i počašćeni što je ovaj međunarodni žiri automobilističkih novinarki odabrao prvi potpuno električni Jeep SUV kao dobitnika ove važne nagrade,” rekao je Christian Meunier, izvršni direktor marke Jeep. „Želio bih zahvaliti članicama žirija na njihovom priznanju. Jeep Avenger igra ključnu ulogu u našoj globalnoj strategiji elektrifikacije, dok se marka kreće prema tome da postane svjetski lider u SUV vozilima s nultom razinom emisija.”

Novi Avenger je kompaktni SUV model, koji se sa samo četiri metra duljine nalazi u brzorastućem segmentu B-SUV modela, drugom najvećem europskom segmentu u smislu obujma. Namijenjen aktivnim ljudima koji traže SUV model kompaktnih dimenzija, Jeep Avenger nudi mnogo prostora i mogućnosti za odlaganje. Dizajniran i napravljen kao Jeep vozilo od prvog dana, Avenger spaja Jeepov DNK u kompaktni SUV s jedinstvenom kombinacijom sposobnosti, stila, funkcionalnosti i tehnologije.

Ovaj model pruža ekvivalentni električni domet do 400 km u WLTP ciklusu i više od 550 km u gradu. Novi električni pogonski sklop kombinira jedinstveni 400-voltni električni motor s 115 kilovata i 260 Nm maksimalnog okretnog momenta te novu bateriju kapaciteta 54 kWh.

Predstavljanje modela Jeep Avenger u Europi označava početak sljedeće faze elektrifikacije marke Jeep – BEV vala – u kojem će se do 2025. godine, na tržištu pojaviti četiri potpuno električna modela. Do kraja 2030., prodaja vozila marke Jeep u Europi bit će 100% električna.

Jeep Avenger, predstavljen na sajmu automobila u Parizu 2022. godine, već su pohvalili i kupci i stručnjaci iz industrije. U siječnju je Avenger proglašen europskim automobilom godine 2023. Više od 12.000 komada prodano je od otvaranja narudžbi za 1. izdanje ovog modela od 1. prosinca 2022., a potom i kompletna linija 11. siječnja 2023.

Ženski svjetski automobil godine

Ženski svjetski automobil godine jedina je grupa za dodjelu automobilskih nagrada na svijetu koja se sastoji isključivo od žena novinarki iz svijeta automobila. Osmislila ga je novozelandska automobilska novinarka, Sandy Myhre, 2009. Ona je trenutačno počasna predsjednica, dok je Marta García izvršna predsjednica.

Ova jedinstvena nagrada ima za cilj prepoznati najbolje automobile godine i dati glas ženama u svijetu automobila. Kriteriji glasovanja temelje se na istim načelima kojima se svaki vozač vodi pri odabiru automobila. Žiri ne bira ‘ženski auto’ jer automobili nisu vezani za spol. Prilikom glasovanja, između ostalog u obzir se uzimaju aspekti kao što su sigurnost, kvaliteta, cijena, dizajn, jednostavnost vožnje, prednosti i utjecaj na okoliš.

O marki Jeep

Temeljena na 80 godina legendarnog nasljeđa, Jeep je autentična marka SUV vozila koja donosi sposobnost, umijeće izrade i svestranost ljudima koji traže izvanredna putovanja. Marka Jeep je otvoreni poziv da živite život punim plućima nudeći širok portfelj vozila, koja vlasnicima nastavljaju pružati osjećaj sigurnosti i zaštite kako bi se s povjerenjem mogli suočiti s bilo kojim putovanjem. Ponuda Jeep vozila uključuje modele Avenger, Renegade, Renegade 4xe, Renegade e-Hybrida; Compass, Compass 4xe, Compass e-Hybrid; Wrangler (izvan EU) i Wrangler 4xe, a model Gladiator upotpunjuju ponudu s ponudom pick-up/kamioneta. Jeep Wave, vrhunski program vjernosti vlasnika i brige o kupcima koji je dostupan za cijelu ponudu Jeep 4×4 vozila, ispunjen je pogodnostima i ekskluzivnim pogodnostima kako bi se vlasnicima Jeep vozila pružila najveća pažnja i posvećena 24/7 podrška. Terenske sposobnosti legendarne marke Jeep poboljšane su globalnom inicijativom elektrifikacije koja transformira 4xe modele u nova 4×4 vozila u potrazi za vizijom marke o dosezanju slobode bez emisija.

Trebate pomoć? Dopustite da vam pomognemo.