Jeep® Avenger proglašen je „električnim automobilom godine” na web-mjestu TopGear.com u sklopu nagrade koju dodjeljuje stručni žiri u kategoriji električnih vozila za 2023

13 April 2023

  • Potpuno novi električni Jeep® Avenger proglašen je „električnim automobilom godine” i „najboljim električnim gradskim automobilom” u sklopu nagrade koju dodjeljuje stručni žiri u kategoriji za električna vozila 2023. godine na web-mjestu TopGear.com
  • Stručni žiri pohvalio je dizajn i pristupačnost modela Avenger
  • Na web-mjestu TopGear.com se glasovanjem stručnog žirija proglašavaju najbolji električni automobili u industriji po kategorijama
  • Najnovije priznanje model Avenger još je jedno u nizu brojnih dosad dobivenih priznanja na međunarodnoj razini, uključujući titulu najbolje europskog automobila za 2023. godinu
  • Sada dostupan i za narudžbe, dizajniran i u potpunosti izrađen u Europi, kompaktni SUV Jeep Avenger prvo je potpuno električno vozilo na bateriju (BEV) marke Jeep

Potpuno novi električni Jeep® Avenger dobio je još medijske pažnje na međunarodnoj razini nakon što je proglašen „električnim automobilom godine” i „najboljim električnim gradskim automobilom” od strane stručnog žirija na web-mjestu TopGear.com u okviru dodjele nagrada za najbolje električne automobile 2023. godine tijekom kojeg se glasovanjem stručnog žirija dodjeljuju nagrade najboljim električnim automobilima u industriji u različitim kategorijama, od hiperautomobila do hatchback modela.

Dok je komentirao titulu „električnog automobila godine” koju je osvojio Avenger, Jack Rix, urednik časopisa Top Gear Magazine, kazao je sljedeće: „Avenger je jedan od onih automobila koji izgleda kao da su ga dizajnirale osobe koje uživaju u svom poslu. Nije previše dotjeran ni sladak, nije pretjeran. Njegovi su oblici, teksture, boje i grafika jednostavno moderni i vrlo skladni. U osnovi se radi o već poznatoj tehnologiji, koja je pomno dorađena, poboljšana i dolazi u lijepom pakiranju po pristojnoj cijeni. Pristupačan je, a ne ekskluzivan. Što je za ova vremena u kojima živimo jako dobra stvar.”

TopGear.com je ovom prvom električnom modelu vozila Jeep na bateriju dodijelio i titulu „najboljeg električnog gradskog automobila”, pa na što se Jack osvrnuo sljedećim komentarom: „Avenger je malen, kraći od većine malih crossover modela, a kvadratne linije omogućuju jednostavno manevriranje uskim ulicama, a potpuno okrugla crna plastična zaštita spašava kad nešto pogrešno krene u danu. Budući da se ipak radi o modelu koji je pomalo spreman i za izvancestovnu primjenu, zahvaljujući kratkim prevjesima i dugačkom hodu ovjesa s lakoćom svladava uspornike i rupe na cesti. Dovoljno je visok i odrasle osobe normalno se mogu voziti na stražnjim sjedalima i ima prtljažnik normalne veličine. Kad se tome pridoda sve već navedeno, radi se o trenutačno najboljem električnom gradskom automobilu.”

Jules Tilstone, generalni direktor, Jeep UK, kazao je sljedeće: „Ovim se putem želim zahvaliti stručnom žiriju Top Geara što su pohvalili model Avenger i omogućili da se istakne u ponudi električnih vozila. Uzbudljivo je za čuti, uz svu medijsku pozornost koju je Avenger već dobio, za ove dvije najnovije titule koje mu je dodijelio stručni žiri Top Geara. Avenger je vodeći model u našoj europskoj ponudi vozila svojim posve pogođenim dimenzijama, a predstavlja značajan korak prema naprijed i novu generaciji elektrificiranih modela Jeep.”

Najnovije titule objavljene na web-mjestu TopGear.com dolaze kao dodatna pohvala nakon što je Jeep Avenger nedavno u Europi osvojio i druge naslove, uključujući onaj za europski automobile godine 2023., pri čemu valja istaknuti da je to prvi put da se neki model ove marke ovjenčao ovom titulom, a ujedno je proglašen najboljim obiteljskim SUV modelom na izboru za nagradu „Svjetski automobil godine prema odluci ženskog žirija”.

Novi Avenger kompaktni je SUV koji je, sa samo četiri metra duljine, našao svoju poziciju u brzo rastućem segmentu B-SUV vozila. Jeep Avenger namijenjen je aktivnim osobama koje traže SUV kompaktnih dimenzija i dovoljno je prostran te ima puno opcija za odlaganje. Dizajniran i izrađen od prvog dana kao ravnopravni član obitelji vozila Jeep, Avenger ima DNK kod marke Jeep umetnut u kompaktnu SUV karoseriju te jedinstvenu kombinaciju sposobnosti, elegancije, funkcionalnosti i tehnologije.

S dosegom do 250 milja* u WLTP ciklusu, novi električni pogonski sklop kombinacija je jedinstvenog elektromotora od 400 W i 115 kW, s maksimalnim okretnim momentom od 260 Nm i novom baterijom od 54 kWh.

Plasiranje modela Jeep Avenger na europsko tržište početak je nove faze elektrifikacije marke Jeep, vala BEV vozila, tijekom kojeg će do 2025. na tržište izaći još četiri potpuno električna vozila. Do kraja 2030. godine, svi modeli marke Jeep u prodaji u Europi bit će 100 % električni.

O marki Jeep

Utemeljena na legendarnom naslijeđu dugom 80 godina, marka Jeep kreatorica je autentičnih SUV vozila koja jamče najviše razine sposobnosti, najbolje su kvalitete izrade i pružaju svestranost svima onima koji žude za posebnim, izvanrednim putovanjima i avanturama. Marka Jeep otvoreno poziva na uživanje u životu punim plućima kroz svoj širok asortiman vozila koja svojim vlasnicima neprekidno jamče osjećaj sigurnosti te bezbrižno uživanje u svim putovanjima s punim povjerenjem. Asortiman vozila Jeep čine modeli Avenger, Renegade, Renegade 4xe, Renegade e-Hybrid; Compass, Compass 4xe, Compass e-Hybrid; Wrangler (izvan EU-a), dok Wrangler 4xe i Gladiator nadopunjuju asortiman i ponudu modelima iz kategorije pick-up/kamionet. Jeep Wave, premium program za lojalnost i korisničku podršku za vlasnike vozila marke Jeep dostupan je za sva vozila Jeep 4×4, a donosi brojne pogodnosti i posebne povlastice vlasnicima vozila marke Jeep, uz najvišu razinu brige i posvećenosti s korisničkom podrškom koja je dostupna non-stop. Legendarne off-road sposobnosti marke Jeep unaprijeđene su globalnom inicijativom za elektrifikacijom i dovele su do transformiranja modela 4xe u novi 4×4, a sve u nastojanju da se ispuni vizija marke i ostvari sloboda uz nulte stope štetnih emisija.

*procijenjeni doseg na struju u WLTP ciklusu

Trebate pomoć? Dopustite da vam pomognemo.