Camp Jeep® 2019: Marke Jeep i Mopar® udružile su snage u ovom rekordnom izdanju

18 July 2019

  • Prošlog je vikenda u gradu San Martino di Castrozza u Italiji održan najvažniji događaj grupe vlasnika vozila Jeep®.
  • Ekološka održivost: kamp Camp Jeep izgrađen je od 100 kubičnih metara trupaca, što znači ukupno 250 tona drva, sve od drveća koja su se srušila u obližnjim šumama tijekom olujnih nevremena u listopadu prošle godine.
  • Šesti po redu Camp Jeep bio je iznimno uspješan: prisustvovalo je više od 700 Jeep SUV-ova i preko 1500 ljudi, što je jasan pokazatelj posebne veze koju marka Jeep ima sa svojim obožavateljima.
  • Posjetitelji događaja Camp Jeep imali su priliku izbliza pogledati novi model Jeep Gladiator, najsposobniji „pick-up” kamionet srednje klase ikad proizveden.
  • Novi Jeep Wrangler 1941 u dizajnu tvrtke Mopar® također je premijerno predstavljen na događaju Camp Jeep.
  • Tijekom čitavog vikenda u ponudi su bile razne aktivnosti, uključujući off-road avanture s instruktorima s akademije Jeep Academy kao i razni sportovi na otvorenom, roštilj, aktivnosti za djecu i koncerti uživo, što je rezultiralo spektakularnim prizorom i završnicom, povorkom Jeep Parade, koja se protezala sve do prijelaza Passo Rolle na nadmorskoj visini od 2000 metara.

Ovogodišnji događaj Camp Jeep® bio je spektakularno izdanje na kojem je okupljen najveći broj ljudi ikada u povijesti tog događaja: više od 700 vozila marke Jeep i preko 1500 zaljubljenika marke, uključujući brojne obitelji, djecu i timove iz raznih krajeva Europe, Afrike pa čak i Japana. Mješavina različitih jezika i kultura udružena u ljubavi prema avanturama u iskonskom Jeep stilu.

Događaj održan 2019. bio je i ekološki najodrživiji Jeep Camp ikad održan: sva drvena građa korištena za izgradnju kampa je od drveća koja su se u okolnim šumama srušila tijekom olujnih nevremena u listopadu prošle godine. Radi se o ukupno 100 kubičnih metara drvenih trupaca, odnosno 250 tona drva plus dodatnih 360 kubičnih metara usitnjenog drva.

Svi pogledi bili su usmjereni na Jeep Gladiator, model koji je svijetu premijerno prikazan na Sajmu automobila u Los Angelesu krajem 2018., a koji obilježava povratak marke u segment „pick-up” kamioneta nakon 27 godina. Ultimativno vozilo za avanture na otvorenom, novi „pick-up” kamionet marke Jeep plasirat će se na tržište diljem regije EMEA (Europa, Bliski istok i Afrika) sljedeće godine.

Obožavatelji su na događaju mogli sjesti i za upravljač svih modela iz proizvodnog programa Jeep, od ikonskog modela Jeep Wrangler do modela Jeep Renegade, Jeep Compass, Jeep Cherokee i Jeep Grand Cherokee. A najviše emocija kod posjetitelja izazvao je baš posljednjih od njih, u izvedbi Trackhawk, najbrži i najsnažniji model Jeep ikad s 6,2-litrenim V 8 motorom sa super turbopunjenjem snage 710 ks.

Dodatna oprema 100 % legalna za cestovne utrke tvrtke Mopar® dodatno unapređuje sposobnosti modela Wrangler

U središtu pažnje bio je i novi Jeep Wrangler 1941 u dizajnu tvrtke Mopar, FCA marke specijalizirane za postprodajne proizvode i usluge za sva vozila iz Grupacije. Jeep Wrangler 1941 vozilo je s pogonom na sva četiri kotača sa 100 % legalnom dodatnom opremom za cestovne utrke, opremljeno asortimanom Jeep Performance Parts koji dodatno poboljšava njegove legendarne off-road sposobnosti. Posebna konfiguracija ovog modela uključuje 2-inčni komplet za podizanje ovjesa, vodilice za stjenovite terene iz asortimana Performance, crne letvice pragova, crna vratašca za gorivo, zavjesice za blato, tepihe prikladne za sve vremenske uvjete i opcijski dihalicu. Sve to nadopunjeno je grafičkim prikazom 1941 kojim se odaje počast godini koja je najvažnija za marku Jeep: godini rođenja modela Willys, uz druge detalje na vozilu kao što su kotači, kugla ručice mjenjača i stolić na vratima prtljažnika.

Oprema će biti dostupna nakon ljeta za modele Wrangler s 2 i 4 vrata i 2,2-litrenim dizelskim motorom u svim razinama opreme, uključujući modele Sport, Sahara i Rubicon.

Svijet marke Jeep u srcu Dolomita

Nije iznenađujuće da je glavni fokus bio na off-road događanjima gdje su posjetitelji mogli testirati legendarne sposobnosti modela 4×4 marke Jeep i svoje vlastite na raznim off-road stazama različitih težina, rame uz rame s profesionalnim vozačima s akademije Jeep Academy.

Isto tako, unutar kampa bilo je nekoliko zona u potpunosti posvećeno predstavljanju svijeta marke Jeep, uključujući Akademiju i Muzej s odabranim povijesnim modelima te posebno područje za marku Mopar s izloženim čitavim asortimanom originalne dodatne opreme s potpisom Mopar za novi Jeep Wrangler 1941 te raznim novim proizvodima marke Mopar. Bila je predstavljena i usluga Mopar Connect, službeni komplet više povezanih usluga namijenjenih za sigurnost i zaštitu te daljinsko upravljanje vozilima.

Dašak dodatne zabave u iznimno živu atmosferu unijeli su i brojni posebno osmišljeni programi kao što su aktivnosti na otvorenom, panoramski kotač Ferris, koncerti uživo, igre za djecu i povorka Jeep Parade kojom je svečano zatvoren trodnevni program, a koja se protezala sve do prijelaza Passo Rolle na nadmorskoj visini od 2000 metara.

Trebate pomoć? Dopustite da vam pomognemo.