NAJNOVIJA TEHNOLOGIJA

Novi Compass donosi dosad neviđene nadogradnje i poboljšanja u obitelji vozila Jeep®: inovativni 10,1″ Uconnect™ Infotainment sustav, novu 10,25″ digitalnu intrumentnu ploču i ekskluzivnog glasovnog pomoćnika Hey Jeep®.

NOVI 10,1" UCONNECT ™ INFOTAINMENT SUSTAV

Jeep® Compass glavni je pokretač tehnološke inovacije marke Jeep® zahvaljujući novom Uconnect™ Infotainment sustavu. U usporedbi sa starijom generacijom, novi Infotainment sustav ima bolji hardver, softver, zaslon i mogućnosti povezivanja.

VRHUNSKI HARDVER

Novi Uconnect™ Infotainment sustav po prvi put izranja iz intrumentne ploče. 30 % veći zaslon dimenzije je 10,1″ i ima Ultra HD rezoluciju. Procesor je do 5 puta brži, brže reagira na glasovne naredbe, a i brže izračunava navigacijsku rutu.

NAJNAPREDNIJI OPERACIJSKI SUSTAV NA SVIJETU

Inovativni operacijski sustav na novom modelu Jeep® Compass pruža mogućnosti novih sadržava i ekskluzivnih značajki. Svim kontrolama brže se pristupa, mapiranje je intuitivnije i brže reagira na dodirne geste. Korisnička prilagodba jednostavna je putem interaktivnih klizača s funkcijom prelaska prstom, što ubrzava listanje stranica te omogućuje povlaćenje i ispuštanje aplikacija u favorite.

MOGUČNOST BEŽIČNOG POVEZIVANJA

Inovativni Uconnect™ Infotainment sustav ima novu mogućnost bežičnog povezivanja. Zahvaljujući novoj generaciji Bluetooth™ sustava istovremeno možete povezati do 2 pametna telefona i pristupati svim kompatibilnim aplikacijama bez upotrebe kabela.

GLASOVNI POMOĆNIK HEY JEEP®

Novi glasovni pomoćnik Hey Jeep® nešto je posve novo od ove marke na novom modelu Compass. Po prvi put u vozilu Jeep® možete se izravno obraćati automobilu. Samo izgovorite „Hey Jeep®” za prilagodbu klimatizacije zraka, promjenu glazbe ili postavljanje sljedećeg odredišta. Osim toga, putem novog sustava glasovnog prepoznavanja možete pregledavati TomTom™ karte.

NOVA PODLOGA ZA BEŽIČNO PUNJENJE

Novi Compass prvi je model marke Jeep® s podlogom za bežično punjenje, naprednim sustavom za punjenje pametnih telefona bez upotrebe kabela. Dovoljno je staviti kompatibilan uređaj na postolje ugrađeno u središnju konzolu. Plavo kontrolno svjetlo signalizira da se uređaj puni, a zeleno znači da je uređaj napunjen do kraja.

* Puni do 15 W, a dostupno je na modelima Jeep® Compass Longitude, Limited i S.

NOVA 10,25" DIGITALNA INSTRUMENTNA PLOČA

Sve potrebne informacije o vožnji i statusu vozila možete pronaći na novom 10,25″ Full HD digitalnom zaslonu u boji. A prvi put u čitavom asortimanu marke Jeep®, uz već poznati moderan stil unutrašnjosti, sadržaj možete konfigurirati, organizirati i prilagoditi odabirom do 12 različitih konfiguracija.

SIGURNO POVEZANI

Šaljite i primajte poruke, obavljajte pozive i slušajte svoju omiljenu glazbu, a sve to bez micanja ruku s upravljača vozila i pogleda s ceste.

APPLE CARPLAY

Ostanite povezani sa svojim pametnim telefonom bez ometanja s ceste u novom modelu Jeep® Compass. Novi Uconnect™ Infotainment sustav sadrži sve bežične funkcije značajke Apple CarPlay, što korisnicima uređaja iPhone omogućuje pristup aplikacijama Apple Maps, Messaging, Phone i Apple Music upotrebom glasovnih naredbi Siri.

CarPlay, iPhone i Siri zaštitni su znakovi tvrtke Apple.

ANDROID AUTO™

Funkcija Android Auto™, ugrađena u novi, inteligentni Uconnect™ Infotainment sustav novog vozila Jeep® Compass, omogućuje vam jednostavan i siguran pristup glasovnim naredbama, Google kartama i servisu Google Play Music putem dodirnog zaslona ili komandi na upravljaču vozila. Zahvaljujući značajkama navigacije i glasovnog prepoznavanja koje se jednostavno upotrebljavaju, na odredište stižete bez ometanja i potpuno sigurno.

Android, Google Play i drugi zaštitni znakovi registrirani su zaštitni znakovi tvrtke Google Inc.

VRHUNSKA SIGURNOST

Potpuno novi Jeep® Compass sadrži najnovije sustave za pomoć pri vožnji koji jamče sigurnost za vas, vaše putnike i sve druge sudionike u prometu.

PRILAGODLJIVI REGULATOR BRZINE

Prilagodljivi regulator brzine (ACC) elektronički je sustav kontrole koji prilagođava brzinu vozila i automatski održava sigurni razmak od vozila ispred vas.

SUSTAV ZA ZADRŽAVANJE U PROMETNOM TRAKU

Sustav za zadržavanje u prometnom traku sigurnosna je značajka koja pomaže pri zadržavanju vašeg vozila u prometnom traku. Upozorava vozača i ispravlja položaj vozila zahvaljujući kočionim silama koje se primjenjuje na svaki kotač.

AUTONOMNA VOŽNJA RAZINE 2

Po prvi put ikad na nekom modelu iz asortimana marke Jeep® dostupan je novi sustav Jeep® Highway Assist System, sustav autonomne vožnje razine II koji vam pomaže pri vožnji na autocesti, brzoj cesti s ograničenim pristupom ili prilikom odvajanja prometnih trakova. Kombinacija je prilagodljivog regulatora brzine i sustava za zadržavanje u prometnom traku, a jamči održavanje ispravne brzine vozila te pravilnog razmaka od drugih vozila, dok istovremeno zadržava vozilo na sredini prometnog traka, čak i prilikom skretanja.

ZA SIGURNOST NA CESTAMA

Potpuno novi Jeep® Compass opremljen je sustavima za pomoć pri vožnji koji su posebno osmišljeni u skladu s prometnim zakonima i štite sigurnost ostalih sudionika u prometu

SUSTAV ZA RAZPOZNAVANJE PROMETNIH ZNAKOVA

Zajedno s inteligentnim Uconnect™ Infotainment sustavom, sustav za raspoznavanje prometnih znakova, tehnologija je koja detektira ograničenja brzine uz pomoć TomTom™ karti i automatski prilagođava brzinu vožnje propisanim ograničenjima.

INFORMACIJA O PROMETNIM ZNAKOVIMA

INTELIGENTNI SUSTAV ZA POMOĆ PRI REGULACIJI BRZINE

Kad je u pitanju detektiranje ograničenja brzine, inteligentni sustav za pomoć pri regulaciji brzine automatski prilagođava brzinu vozila propisanim ograničenjima.

SUSTAV ZA OTKRIVANJE POSPANOSTI VOZAČA

Ova tehnologija sprječava potencijalne sudare tako što nadzire razinu usredotočenosti vozača. Senzor detektira umor vozača uspoređujući aktualni status s onim u prethodnih 7 minuta. Ako razina pažnje padne ispod minimalne vrijednosti, na intrumentnoj ploči uključuje se lampica upozorenja praćena zvučnim upozoriteljem, sa savjetom vozaču da uzme stanku.

AUTONOMNI SUSTAV KOČENJA S RASPOZNAVANJEM PJEŠAKA

Novi Jeep® Compass može spriječiti sudare s drugim vozilima, preprekama i pješacima zahvaljujući brojnim sustavima za pomoć pri vožnji kakav je, primjerice, i autonomni sustav kočenja u slučaju nužde.

Radi se o tehnologiji koja detektira i signalizira prisutnost drugih automobila ili ljudi ispred automobila uz pomoć prednje kamere i prednjeg radara i potom automatski koči kako bi spriječila ili umanjila posljedice nezgode.

KAMERA S PRIKAZOM POD 360°

Uz novi sustav za pomoć pri parkiranju s kamerom s prikazom pod 360° uparkiravanje i isparkiravanje sigurnije je zahvaljujući virtualnom pregledu prostora oko vas.

Trebate pomoć? Dopustite da vam pomognemo.