Nova era modela e-Hybrid

Hibridna tehnologija e-Hybrid tvrtke Jeep® temelji se na kombinaciji sa dva motora – novog benzinskog motora 1,5 T4 Turbo, snage 130 ks koju prenosi putem prednje osovine, te elektromotora od 48 V s novim mjenjačem DCT sa 7 brzina koji donosi performanse snage do 15 kW (20 ks)* u različitim fazama tijekom vožnje. Sustav e-Hybrid jamči iskustvo vožnje samo na struju: omogućuje vožnju na određenu udaljenost u potpuno električnom načinu i s potpuno isključenim motorom s unutarnjim izgaranjem te jamči bezbrižno upravljanje pri manjim brzinama.

*Doseg rada ovisi o razini napunjenosti baterije.

Novi 1,5 T4 DCT7 e-Hybrid

Najveća brzina = 193 km/h, maks. snaga = 130 KS, maks. okretni moment = 240 Nm

Potrošnja goriva i razine emisija CO2 su do 15 % manji u odnosu na prethodni 1,3-litreni turbo benzinski motor (vrijednost za kombinirani ciklus vožnje WLTP).

Novi e-Motor od 48 V

Maks. snaga = 15 KW, maks. okretni moment = 55 Nm (što je jednako 135 Nm na ulazu mjenjača)

Novi mjenjač DCT sa 7 brzina

Performanse pogonskog sklopa e-Hybrid vozila Jeep® dodatno su povećane novim mjenjačem s dvostrukom spojkom i sa 7 brzina. Kraći prijenosni omjer i udobnost pri vožnji zajamčeni su i zahvaljujući sedmoj brzini koja omogućuje učinkovitiju vožnju po gradu i po autocesti.

e-Hybrid mobilnost

Zahvaljujući pogonskom sklopu e-Hybrid, vozilo Jeep® zajamčeno donosi iskustvo vožnje koje je bez premca. U odnosu na klasične poluhibridne sustave, tehnologija e-hybrid marke Jeep® jamči potpuno hibridno iskustvo pri vožnji zahvaljujući novom elektromotoru*, koji jamči rad pri malim brzinama, tijekom usporavanja i potpuno električni rad. Možete se voziti određen broj kilometara s potpuno isključenim motorom s unutarnjim izgaranjem.

*Doseg rada ovisi o razini napunjenosti baterije.

e-Creeping

Vozilo se može sporo kretati u potpuno električnom načinu rada čak i kad je motor s unutarnjim izgaranjem u potpunosti isključen i to tako da se otpusti papučica gasa i stvar prepusti elektromotoru.

e-Launch

Uvođenje napredne tehnologije e-Hybrid jamči glatka pokretanja u potpuno električnom načinu rada i tih rad. Uživajte u novom i sofisticiranijem iskustvu „hibridne vožnje”.

*Doseg rada ovisi o razini napunjenosti baterije.

e-Queueing

Zahvaljujući ovoj značajci, novi Jeep® Compass e-Hybrid ističe se svojom hitrošću i brzim reagiranjem čak i kad je promet gust. Tehnologija e-Queueing, kojom samostalno upravlja elektromotor*, jamči glatku vožnju čak i kad morate neprekidno ubrzavati i kočiti kako biste pratili automobil ispred sebe.

e-Parking

Zahvaljujući novoj tehnologiji e-Parking, manevre pri malim brzinama tijekom kočenja možete izvoditi u potpuno električnom načinu rada. U prvoj brzini i brzini za vožnju unatrag aktivira se način rada e-Creep kako bi se osigurao tih rad bez ometanja.

e-Coasting

Novi Jeep® Compass e-Hybrid opremljen je sustavom e-Coasting, koji je posebno dizajniran za punjenje baterije tijekom svakog putovanja. Kad je uključena, ova funkcija iskorištava negativni moment koji stvara motor prilikom usporavanja za ubrzavanje procesa punjenja baterije.

Regenerativno kočenje

Baterija vozila Jeep® Compass e-Hybrid puni se i tijekom regenerativnog kočenja. Radi se o posebnoj tehnologiji koja iskorištava kinetičku energiju koja nastaje tijekom kočenja.

e-Boosting

Jedna od najvažnijih značajki tehnologije e-hybrid novog modela Jeep® jest e-Boosting. Prisutnost elektromotora omogućuje dodatno povećanje snage i momenta do 15 kW (20 ks) i 55 Nm (što je jednako 135 Nm na ulazu mjenjača)*. Istovremeno, snaga elektromotora omogućuje optimizaciju točke rada motora s unutarnjim izgaranjem, čime se povećava njegova učinkovitost.
*Doseg rada ovisi o razini napunjenosti baterije.

Trebate pomoć? Dopustite da vam pomognemo.